kusura bkma ama seninde turbodan yana şansın yokmuş 5 6 kere herhalde çıldırmışsındır turbo durmadan tamire giderken
:)
Printable View
o turbo için kaç kere dükkanına geldigimide hatırla 20 dk çalıştıktan sonra araç ötmeye başladı biz sötük yenide rtevizyon etttik arda yatakların bakır cıktı bir kendimiz ona kızıl yatak getirtik :D arda ben senin yaptıgın arabalarla her gün yürürüm beni tanıyan bilir kardeşim rahat ol. Arda e-30 turbo yapıyom dedin okey yapmışsınız aracı yapnda 2.siteden bir usta cıktı. Arda yapmayalım lütfen....
kardeşim tamamını okumama sabrım yetmedi.eğer arada söylendiyse sen ve okuyan diğer arkadaşlar haklarını helal etsinler.
öncelikle en azından piston tadilatı yapmadan girme derim bir süre keyifli kullanılırsın ama çok sorun çıkartabilir diye düşünüyorum.senin motorundaki pistonlar atmosferik için.
1. dezavantajı: yüksek kompresyon (0.5 bar gibi rakkamlar için çok önemli değil fakat insanoğlu tatminsizdir daha fazlasını muhakkak istersin)
2. basınca dayanıksızlık: basınç altında kaldığında yani kollamadan gazlarsan hasar alabilir
3. soğutma: pistonların malzeme farkından dolayı ve makinanın iç yapısı yüzünden pistonların randımanlı soğumayacaktır diye düşünüyorum
birde senin arabanda plastik emme manifoldu olmalı onuda metal bir manifoldla değiştirmeni öneririm
ayrıca bu tarz tadilatlar bence biraz hafife alınıyor.
atmosferik bir motoru turbolamak motorun komple yapısını değişirmek demektir.
bana kalırsa da çok kolay bir işlem değildir.bütçeni olşturduysan eğer ,bak yeterse önce motordan başla.sonra istediğin beygir aralığına göre turbonu seç.ondan sonra turbonun araca nasıl bağlanıcağına karar ver ondan sonra egzoz,intercooler,işletim sistemi,yağ basınç,yağ hararet,egt,boost,wide band gibi göstergeleri temin et ve ehil ellere bırak.
Allah güle güle kullanmak nasip etsin sürçilisan ettiysek affola. :)))))))))
ellerine saglık bogachan usta güsel özetlemişsin vesselam:):)
buyur bugun dükkana gel gidelim 2.siteye o ustaya sorlaım kim yapmış die sen kıçıkırık reno ile uğraşırken ben dükkanda evo ile uğraşıodum sen rahat ol sen benim yaptığım turboya değil laf solemek sen onu ssatın bile alamassın ben yurt dısına kadar utrbo yapıyorum gelde sana turbo takmak için biz ders verelim laum kartondan conta yapılmıor:cool:
beyler birbirinizle ne sorununuz varsa msnden ozelden lutfen , bunun yeri burasi diil .
sitede t2 turbo satan varmis, bulamdim ama linkini?
istersen bende var ama kendim turbocuyum herzamanda üstüne basarak belitiyorum amacım burda ticaret yapmak değil ama yardımcı olabilirim t2 turboda
biz 106 ya Gti a STOCK MAKiİNA 2056 gibi minik birt turbo ile 195 lerde beygir aldık 0.45 barda abartmadan :) piggyback ile
ama şunu kabul etmiyorum herşeyini al ehli ellere birak bence hep araştırmak öğrenmek güzeldir
çok iyi bir değer. zaten stock sıkıştırma ile kırmadan o değerler güzel alınır. piggy olarak fic mi vardı ?
hangi marka turbolara rebuild yaptığını bilmiyorum ama lütfen benzinli dizel turbosu aynı diye kestirip atma insanlarda yanlış anlaşılmalara neden olmasın
bw(borg warner)ın dizelden çıkan turbolarının internal boyutları benzin için ürettiklerine göre ciddi şekilde büyük(bazı modellerde benzer ölçülerdeki garrette göre 3 kat diyebilirim) internal büyüklüğü direk olarak ağırlığı etkilediği için spool direk olarak etkilenicek bu durumdan
garrette chralar çoğu zaman aynı/benzer çıkıyo dizeller ile ama her şeyi %100 aynı olmuyo çoğu zaman en azından kullanılan pal kombinasyonları farklı
ee arkadaşlar demekki bana kanıtlammaı istiyorsunuz hadi ben kanıtlamnaya başlayım elimize ilk önce bir tane 1.8 vw benzinli turbosualıyoruz sonra elimize bir tanede k03 ford transit turbosu alıyoruz turboların egzoz salyangozlarını söküp turboyuda dağıtıyoruz bir elimize 1.8 bir elimize transitin egzoz mlini alıp ölçümlere başlıyoruz
1-Aynı sekmanları kullanmakta
2-Egzoz millerinin büyüklüğü eşit
3-Egzoz millerinin kanat sayısı aynı
4-Emme kanatları aynı sadece şekiller farklı ister transitin ister 1.8 in pervanelerini birbirine takın aynı sonuçu alacaksınız ben turboda bunu istediğiniz şekilde kanıtlarım çünkü aynı olayı ben turboları tamir ederken yapıyorum
Gelelim emme kapaklarına emme kapakları bire bir aynıo tek farkımız üstündeki parça numarları
5-Egzoz salyangozlarının içinden hava geçen bölüm eşit (bunu birebir cdsinden baktım borg warner ın yani kkk nın)
bu dediklerimi isterseniz fotoğraf çekimleri ile yapabilirim yrn dükkana gittiğimde bunları fotoğraflayıp siz arkadaşlarımla paylaşacağım herkese keyifli forumlar
;)
kardeş çok saçma bişi sölüyosun kafandaki dizel ile benzin arasındaki tabuyu yıkmak bence bukadar sayfa yazıdan sonra bile zor trasitten çıkan kkk k03 ü alalım diosun eee vw den çıkan kkk k03 değilmi sence arasında fark olurmu fark olsa atıyorum kkk k03a yada b olur oda k03 buda 03 onun dizelden çıkması yada onun 1.8t passattan çıkması dizel turbosunun benzinli araçlara benzinl turbosunun dizel araçlara takılabileceği anlamınamı geliyo