?????????????ne? :cool:
Mesut burada at, siz ganyan oynayan masum VAGcılar...
Printable View
Abi işte anlatamadığım kısım o.
Adamın gönül koyma durumu olmamış ki. Çoğumuz 1.8t yi sevdiğimiz için biniyoruz. Paramız ancak 1.8t ye yettiği için tercih etmedik.
Hal bu olunca siz sorunları göstereceksiniz, ben bu kadar masrafın altından kalkamam, satayım gitsin bari deme ihtimali oldukça yüksek olacak :D
Yoksa ben de isterim arabanın sorunları hallolsun, Mesut da adam gibi yürüyen 1.8t ye binsin. Kötü niyetimden yazmıyorum. Şafak da biliyor alındığı zamanki halini.
Arabayı ben kullandığımda ciddi masrafları vardı. Bir kısmını kurtardı.
Ucuza kaçmazsa geri kalanını da bitirir de. Kesenin ağzını açmadan olmuyor, senin de dediğin gibi.
Umarım sorunları hallederizde herkez gönlünce dilediği araca biner kardeşim. İlk önce sorunları bulalımda sonrasını düşünürüz yada düşünür :)
Herşeyde olduğu gibi, Otomobil de = Para
Ne kadar paran varsa o kadar hızlı koşar bu demir yığını, o kadar pahalısını alırsın ve o kadar hızlısını.
Amacın koşmak değilse paran kadar güzel gözükürsün
İkisinden de bir amacın yoksa bakımlarını iyi yerde yaptırmassan düzgün parça kullanmassan gene yolda bırakır yada madur eder seni bu zevzek demir yığını.
Misalen, çok aykırı bir durum olmadıkça 25 liralık arabayı 16 liraya satıyorlarsa, o arabanın içinde bir yerde 9 lira daha saklıdır. Bunu bilmek lazım.
Ya gidip 2 senede 1 sıfır otomobil alacksın başın ağrımayacak yada 2. elin olayı bu. Bütün dünyada, Nijeryada da böyle Hollanda için de böyle...
Adam hala diyorsa ben 3 kuruşa 5 köfte yiyeceğim, tuvalette geçecek zamanını israftan saymayacak.
yaw utku ve şafak ikinizde tanımasam eywallah dicem
ben ucuz parca olarak ne aldım ne kullandım onu sölesenize bana maf sensörü dedıler geldım senden aldım utku turbo dedıler geldım senden aldım yüzünede söledim verdin parcaları para lafı yapmadın eywallah param olunca yolladım sana ben arabanın masraflarını bilerek aldım yavas yavas adam etmeye calısıyorum
dokunan yerler var nerde ucuz parca kullandım ben
ve şafak üslübün iyi degil ben senınle dugzun konusuyosam sende duzgun konuş at mat yakışmadı sana aramız ne kadar iyi olsada ben senınle hıcbı zaman o sekılde konusmadım
ve gelelım mecıt abıyle alper e adamlar benı tanımadıgı halde netten telefon konustugumuz halde yardımcı olamaya calısıyolar tesekkurler ıkısınıde
ama siz şimdi böle yazınca olmadı adamlar benı yanlış anlıcaklar lan biz bu cocugun arabası ıcın ugrasıcaz o kadar baksana yaptırmıcak etmicek sadece zamanımızı alıcak diye dusunucekler
bışeyler yazarken burdan okuyan herkezı düşünün aramızın ne kadar iyi oldugunu herkez bilmiyo yanlış düşünüyolar gecen gün sana söledım utku böle böle yazdın 10 kişi beni aradı diye..
Bak bilader,
Ben başından beri senin iyiliğin için söylüyorum.
Senin arabanın iyiliği ya da rolling performansı için söylemiyorum.
Aldığın rakam piyasanın altındaydı. 2-3 masrafla kurtarır diye düşündün.
Daha ilk getirdin, kullandım, dedim ki bunun çok masrafı var, sen de altından kalkamam, satayım bari dedin.
Satmayacaksan böyle binilmez, doğrultmak lazım dedim..
Debriyaj önerdim, usta bedava hallediyor dedin, ondan da memnun kalmadın.
Bobin dedim, usta sağlam dedi dedin, değiştirmedin.
2 salıncağa 120 lira para verirken, "utku sadece burçlara bu parayı verdi, bunda bi ibnelik olmasın" diye düşüneceğine, "utku da ne zengin adam, parayı saçıyor, o da aynısı bu da aynısı" dedin.
2 aydır bozuk basınç saati ile turboya ayar yapıp yapıp bu olmadı diyorsun.
Sence herşey normal mi? :)
Zaten arabanın alıcısı gelip gösterdiği zaman bobin vs masrafı görecek.
Buraya bakıp 2. el değerlendirmesi yapan adamı bana da aratabilirsin, arabanın üstünde dünya kadar sıfır parça var, sayarım sorun değil.
Alacak adam da görür zaten ciddi bi iyileşme olduğunu. O ayrı.
Ama rolling molling koşacak kadar sağlıklı istiyorsan daha da harcaman lazım.
Herşeyin hesaplısı kafası ile olmuyor malesef.
Şafak kardeşim. Yazdıklarını bu forumdaki herkez biliyor. Foruma üye olmak ve bilgilerimizi paylaşmakta ortak noktamız değilmi. Birimizin bildiğini diğerinin bilgileriyle birleştirmek daha kısa ve daha ekonomik şekilde sonuca kavuşmak olduğunu düşünüyorum. (en azından şahsi düşüncem budur benim)
Hep örnek vermişsin bir örnekte ben vereyim. Aracımı daha ilk aldığım dönemlerde (2008)hararetle ilgili bir sorunum vardı. O zamanlar aracım hakkında iyi bir bilgiyede sahip değildim. Özel servis yeri olan iki ayrı yere götürdüm. İki yerde sorunun çok büyük olduğunu söyledi üst kapak sökülüp üst contada dahil güzel bir masraf listesi çıkartıldı. Direk masraf etmeden yinede araştırmaya devam ettim. Parça aldığım bir yerden arkadaşımın yönlendirmesi ile bir ustaya gittim, usta aracı kullandı test etti ve sorunu halletti. Bana maliyeti 70TL lik (orjinal parça fiyatıdır) bir hortum ve ustaya verdiğim cuzi bir miktar para idi.
Kısaca söylemek istediğim araştırmak ve paylaşmak para ile değil. Sorun gerçektende büyük maliyeyip isteyip istemediğinden emin olmaktır bence.
birincisi o saat bozuk degılmış yavuzla birlikte denedık gördük saglam dıye dokunmadın ıkımız cıktık denedık elınde saati tutan kendısı
evet masrafı var dedın bende bıseyler yapmaya calısıyorum kendı cabalarım ıcınde araba suan saglam ayakta yuruyo her hafta 1000km yol yapıyorum tık yok
tek sorun daha ıyı yürümesi ben onun için ugrasıyorum daha ıyı gıtsın dıyorum burdakıler ustaları bılıyosun harcadıgım paraları bılıyosun ödedıgım krediyi bile bılıyosun daha ne dıyım yanı sana :)
ben sana dıyorumkı bana ozelden ıstedıgını söle sıkıntı yok aramız o kadar iyi ama burda mıllet bılmıyo ne oldugunu yanlıs anlasılıyo ben kımseye demıyorum arabam super bı gram masrafı yok dıye
şafak seninde konuslarını hala çözemedim uzun sürcek bu süreç herhalde :D
Mesutun arabayı aldığından beri doğrulttuğunu, dünya para harcadığını ve ona rağmen gelip 16 17 lira teklif edenleri mantıklı olmaya davet ediyorum o zaman. 106 mı audi mi bu. Kendinize gelin.
Madem otoriteyim :)
Herkez bilmiyor o konuda içini ferah tut.
Benim bahsettiğim senin başına gelen değildi ama olsun... Kimse usta kadar iyi bilmek durumda değil sorunu, bunu tahmin etmek zorunda da değil.
Ztn Mesut konusunda ukku'nun da yardım konsunda kendini paraladığına çok şahit oldum. Az çok mevcut arızalarıda tahmin ediyorsunuz. Koşan VAG'a hepimiz hastayız, ama kararlı hareket etmek lazım, yoksa girdiğin masrafın geri dönüşü olmuyor.
Öncesini konuşulanı yapılanı bilmiyorum. Benim söylemek istediğim yardımcı olunmaktır. Eminim benden çok daha iyi bilen WAG cılar vardır. Ben bildiğim kadarı ile yardımcı olmak isterim, bu paylaşımım herkez için geçerlidir. Ben bilgimi paylaşırım yapmak yapmamak yada değişik yol izlemek kişiye kalmıştır.
konu nerelere gelmis :)
simdi aldim tiyoyu hemen yayciya gidip hallettiricem .. namiştayn yapar dimi ?