dusuk setupda yağ soğutucu olmasada olur bence gerek yok 10-60 iş görür
Printable View
dusuk setupda yağ soğutucu olmasada olur bence gerek yok 10-60 iş görür
Yağ hattına soğutucuyu eklemen basınç kaybına neden olmaz, aksine çok çok azda olsa yükselmesine sebep olur. Yağ, soğutucunun peteklerinden geçerken basınç kaybına uğrayacaktır.
Ayrıca bunun için ek bir pompa kullanmak gereksiz masraf olur, zaten motorun pompası işini yapıyor olacak.
Dostlar arkadaşın vereceği basınç ne birde o var 0.5 0.6 ile yürütürse arabayı daha önce motoru sağlıklıysa çokta bir sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum ki xsi arkadaşın söylediği gibi 0.8 e kadar sıkıntısız yürüyen araçlar var.Ama kayıp olan 1 mesajlı arkadaş 0.8 üstü 1 bar 1.2 vs düşünüyorsa sıkıntı olacağı kanaatindeyim.:icon_tup:
Birsürü yorumlar yazılmış doğrusu yanlışı elbet vardır. ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak birkaç fikir vermek istiyorum
İlk etapta beyin çok önemli ben VAFC ile yürüttüm ama beyin olsaydı bambaşka olurdu.. en azından AEM FIC seviyesinde bir beyin olmalı
enjektörlerde çok önemli bende 310-450 cc arasında enjektörler uygundur.. diğerleri ile rölantide çok zengine kalma durumları oluşabilir
turbo olarak ben t3 kullandım daha sonrasında t28 ayarında bir turboya geçtim aracın karakteri değişti inanılmaz keyifli oldu... düşük basınçta ufak turbo alt devirlerden dolmaya başlayacağı için büyük keyif verir...
IAT çok önemli .. intercooler ne büyük nede çok küçük olmalı... boruları ise 65 mm gayet yeterli olur.
ben kendi yağ pompamın basıncını arttırarak kullandım gayet başarılı bir sıkıntı olmuyor... yağ ısınmasını dert edecek kadar gazlıyorsanız zaten muhtemelen amatör işlerden uzaksınızdır.. o yüzden yağ soğutucu falan girebilirsiniz... şahsen ben kendi aracımda tam sentetik 5-40 yağ kullandım.. bir sıkıntı yaşamadım
diyeceğim odurki otomatik vites d16y4 kodlu motorula VAFC yardımıyla yönettiğim turbo sistemimle 15.000 km yaptım.. bir sıkıntı yaşamadım. bu işte pirimiz emreekin dir :) kendiside bu işi yaparken hali hazırda dr.ecu, miniks, savaş paşaoğlu gibi kişilerden yardım alarak yapmıştır.... yani tartışmaya çok gerek yok.. görünen köy kılavuz istemez...
Motorun durumu duzgunse eğer takın bı wrx turbosu 0,5 basincala maksat turbo Zewkli almaksa eğer binin gitsin
Su an aklımda ufak bı proje var aslında dokum manifold bulup 250 lira sitede vardi gecen gun
Wrx turbosu kendi vasgatelilerden 500 tl civari one bı intercooler400 tl civarı geriye kalan downpipe ve komple borular tamamen standart motora safc ile Vti enjektoru takarak cok fazla basınç ve cok fazla hp beklemeden en ucuz yollu turbo sistemi su an aklımda olan
ben 1-2 tane biliyomuşum 10 tane örnek çıkacak nerdeyse..
her turbo konusu açıldığında kol piston değişmeli diye liste çıkaranlar bir kere daha düşünsün..
Her turbo uygulaması motoru 3-4 kat güçlendirecek uçuk uygulama olmalı diye bi kural yok..
%40 - %50 güç artsa zaten insanın ağzı kulaklarına varacak :)
[QUOTE=XSi;5869886]ben 1-2 tane biliyomuşum 10 tane örnek çıkacak nerdeyse..
her turbo konusu açıldığında kol piston değişmeli diye liste çıkaranlar bir kere daha düşünsün..
Her turbo uygulaması motoru 3-4 kat güçlendirecek uçuk uygulama olmalı diye bi kural yok..
%40 - %50 güç artsa zaten insanın ağzı kulaklarına varacak :)[/QUO
düşünceyle işimiz yok görerek yasadık olanları...kımse kol değişmek zorunda değil,kımse hıc bısey yapmak zorunda değil aslında,isteyen ıstedıgı değişikliği yapar,ya da yapmaz..
öncelikle le herkese ayrı ayrı dergerli bilgilerini paylaştgı için teşekkür ederim.baştada yazdıgım gibi işlerimin çok yogun oldugundan sitede aktif olamıyorum (tarantino mehmet)geçenlerde oturup konu hakknda bişeyler oluşturduk aslın da ben listeyi bi yazım bakalım siz ne diyeceksiniz
soch vtec kapak
selenoit
340cc enjektör
wabroo benzin pompası
oem yag pompası basınçı arttırlmış
arp saplama
stone takım conta
triger seti
bronz balata
vtı radyatör
vtı 60mm gaz kelebegi
gt 28 turbo
boynuztip manifolt
wasgate
intercooler
bloofhks intercooler ara boruları
ara silikon hortumları
turbo kelepce
çelik yaglama hortumu
emme port poliş
turbo mantar filtre
p 28 s300-neptune beyin
vtec motor içi elektirik tesisatı
vtı distiribitör
obd-1 harnaes
3 bar map sensörü
ngk iridyum buji
aem wideband
yagbasnçsaati
boost
egt
turbo timer
evet bizim listemiz bu sizinde eklemek yada olabilecek farklı şeyler varmı biz piston,kol degiştirmeyi düşünmedik tarantinonun dedigide fazla bar basmcsam için yeterli olacagı herkese çok şimdiden çok tşk ederim
Dokum manifold bulun tarantino bizim listenin aynısını yapmış zaten bizim arabayida tarantinoyla beraber toplmaistik liste güzel bence