User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: İmpreza GC8 yağ seçimi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İmpreza GC8 yağ seçimi.

Selamlar..

Merak ettiğim bir konu var. Subaru turbolarda herkesin aynı fikirde olduğu bir ortak yağ var. 10w60 yağ.. Bende 10w60 yağ kullanıyorum. Fakat aracın kullanma kılavuzunda aynen şu yazıyor.;

- Tercih edilen 5w30

- Zor sürüş şartlarında tavsiye edilen derece ve akışkanlık
    Araç çöl bölgesinde hava sıcaklığının çok yüksek olduğu bölgelerde kullanılıyorsa veya römork çekme gidi ağır işlerde kullanılıyorsa aşağıdaki derecedeki ve akışkanlıktaki yağın kullanılması tavsiye edilir

API sınıfı SJ veya SH
    SAE akışkanlığı : 30, 40, 10w50, 20w40, 20w50

Acaba stock motor kullananlar için 10w60 yağ gereksiz mi? Kullanma kılavuzunda bile 60 numara yağın adı geçmiyor. kaldıki artık yağ kaliteleri ve teknolojileri çok farklı ve gelişmiş. Bu vizikotede kalın yağ kullanılması yağlama performansını da düşürür fikrindeyim. yabancı sitelerde bile yağ seçim tercihi, 10w40 veya 5w40 olarak forumlarda yazılıyor. 5w40 castrol Edge yeterli olur sanırım.

pug207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw 320'im warken sürekli 10w60 kullandım araç terleme ve yag eksiltmesi yapıordu kesti ve performance olarakta iyi arac daha serileşti.. Şu Anta 207 Gt'im war aynı sorun ondada wardı etkili oldu ve ayrıca kuzenimin subarusunda devamlı 10w60 kullanıorz o önerdi hatta yag sıcaklıgı 100 leri bulurken 10w60 da 90 ları görürsün bence kullanma fayda var dene özel bir yag

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ yakma problemı olan ve çok aşırı sıcak iklimde kalın yağ,yağ yakmayı azaltır,bana göre 5 30--10 40 kullanmalısınız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

sahsen dun bunu koydum.
    Arabacı Ağır japon..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracımda her zaman 10w60 kullanııldı. Hç bir yağ eksiltme problemi yok. castrolun ve shellin sitesinde de aracın kitapcığında da, araç için 10w40 veya 5w40 yağ öneriyorlar. Bana 10w60 yağ gereksiz geldiği için ne ilk mesajımda da bahsettğim üzere bu kez castrol edge 5w40 koymayı düşünüyorum. sadece yazın 1 kaç kez izmire veya aydına gittiğimde sehiriçi ışıklarda dur kalk yaparken 95 dereceyi otobanda giderken 60-70 derece sıcaklığı görüyor yağ.

GC8
    Motulda gayet kaliteli bir yağ.Üzerinde de Lemans yazmış. son vizikositesi 60 olan yağlar bana göre yarış yağları. Fakat 20w kışın pekmez gibi olur akmaz arabanda..daha sıcak memleketlerde olmalıyız bence o yağı kullanabilmek için. Aracın modifiyeli zaten tabiki 10w60 yağı tavsiye ederim senin için . benım gibi 220 bg lerde dolaşmıyorsun. zaten zorlamam arabamı. ama hiç bir standart olan modifiyeli olmayan bir araba aşırı sıcaklıklarda çalışmaz. 10w60 yağın oyun alanı sadece yüksek sıcaklıklardadır. benım aracımda standart olduğu için bu kez değişiklik yapacağım.Sorun olacağını sanmıyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)