Alan arkadaş boyun fıtığı olmuş, hastane masraflarını istiyor seko :D
Printable View
Çok yakın arkadaşıma Bursadan 2013 Ibiza Cupra aldık. Adama 20 defa söyledim hacı alma yağ yakma sorunu var dedim. Yok alacam da alacam sahibi yakmıo dio dedi. Gittik aldık Martta. Şimdi bana sürekli soruyor abi bunun yağ problemini naapcaz çok yakıo 3000km de yağ ışığı yakıo servis normal dio die bana soruo. Lan koca Vw çare bulamadı ben kelalper olarak naapacam diorum. Demek ki arabadan arabaya fark ediyor. Aldığımız adamda harbi harbi düzgün kullanmış tertemiz 12000km de aldık arabayı. Gazlamamıştı lastikler pırıl pırıldı.
Zamanında bende de 2012 cupra varken söylüyordum ama bindiğim arabayı boklamamaya çalışıyorum diye inanmıyordu kimse. Ben stage2 yüklü halde ve haftasonu arabam olduğu için full yardıra yardıra kullanıyordum gram eksiltmiyordu. Cidden anlamsız bir şekilde arabadan arabaya şans faktörü var.
10k da 2013 gti aldım bnde şuan 20k da üzerinde castrol var yağ eksiltme durumu suana kadar olmadı elimden geldiğince dikkatli kullanıyorum. yağın geç ısındığı ve çok ısındığı doğru birdahakine motul deneyeceğim bnde.
avustralyadaki forumdan okuduğuma göre 03C-103-157A kodlu yağ jetleri takılınca yağ yakma problemi kalkıyormuş.
aşağıda linki verilen sayfadan 2011-2012-2013 polo gti'ın yağ jeti koduna baktığımızda ise 03C-103-157B görülüyor. bizim araçlar üzerindeki yağ jeti acaba hangisi? A mı yoksa B mi? "benim arabamda yağ yakma sorunu yok" diyenlerin aracında acaba fabrika çıkışı A kodlu yağ jeti mi takılı?
http://www.partscats.info/volkswagen...ail_id=3789654
157B li numarayı etka:
2009-2011, 2012 ve 2013 IBIZA lara veriyor sadece.
VW de ise Passat, passat cc, touran a veriyor...
157A olanı ise,
Golf, scirocco, ibiza, polo, roomster, yeti, superb, leon, altea, A3, Touran, A1, Passat, Jetta, EOS
alayına veriyor :D
bence 157A dır bütün arabalar.
istihbarat doğru olmayabilir :)
bu a ve b nin çaplarını öğrenebilme şansın var mı? a nın çapı 1.2 mm imiş. nette a yı aratınca türkiyede bile bir çok parçacıda satılıyor. tanesi 50 lira.