ustam distiribitöre giden vakum hortumunu iptal edince araba şakırdamaya başlıyor
şöyle izah edeyim daha önceleri distiribitöre hiç dokunmadım ancak 140km/h nin üstüne çıkınca şakırdama vardı distiribitörün avans körüğünü söktüm presli kapağı açtım diyafram yırtıktı değiştirdim sonra
arkadaki yayı söktüm ön tarafa farklı bir yay taktım (yani turbo basmaya başlayınca avansı ileri kaydıracak şekilde) bağladım hortumu ses kesildi ama araba gitmez oldu yani avans çok ileri kaçıyor geri alıyorum vuruntu var ses var
blos mixser olayına baktım mantığı blow-off a benzer aracın motorundaki emişe bağlı olarak lpg yi açan bir yarıklı boru üzerindede kelebek vari bir parça var motor vakumu ne kadar azalırsa blos un içindeki kelebek okadar açılıyor tabi yarıklı borunun yarık olan kısmıda fazlalaşıyor ve ideal karışım sağlanıyor
fiyatı çok uçuk 260tl şimdilik alacak imkan yok (kurban/kredi vs)yanlız elimde bir tane honda çim biçme makinasının karbüratörü var onu benim boğaz kelebeğiyle senkronize çalışacak şekilde ayarlayıp sızdırmaz hale getirebilirsem (çakma blos)

deneme yapmayı düşünüyorum
bide benim kapak zannedersem 1 kere ya silinmiş yada silinmemiş pistonlar 0,4 takıldı çelik conta var başkada bişey yok
wide band yok hocam hatta ben ne olduğunu bile bilmiyorum araştırıp biraz ne olduğunu öğrenecem