valla 2005 den beri aynı arabayı kullanıorum. Çok denedim hiç bişey olmadı. 5000 rpm de demedim zaten. Turbonun spool devrinde yaparsan evet konvertör ü yersin.
Printable View
arkadaşlar kendime göre stage 1 setup ım bitti sayılır setupda kullandıklarım
Perrin boost selenoid
Blow off valve
76 lık warex
60 lık düz boru
10mm performans buji kablosu
bosh platinıum buji
Defi boost
İnnovate afr
D1 spec oil catch tank
kelvar mitsubihi triger kayışı
Logosuz panjur (:
[IMG]http://i.hizliresim.com/ZNd500.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/GnzGQ2.jpg[/IMG]
Bunlara ek olarak kapak sökülebilir ekzantirikler takılırken port polish yapılacak kelebek emme kapak şeklinde ve fmic intercooler yazılım bakalım bu specle neler alabilecegim.Dynoda otomatik oldugu için düzgün ölçüm yapılamaktadır deniyor.Denemelerle görücez bakalım.
Hangi devirde spool ediyor, hangi devirde yapmalı dediğinizi öyle ise?
Genelde (tecrübe ettiğim) klasik otm. turbo (dizel, benzinli) araçlar spool devri civarında devri sabit tutuyor dediğiniz şekilde kalkmaya çalışırken :)
Dolayısı ile bütün yük tork konvertörüne biniyor isteseniz de istemeseniz de, siz kırmamış olabilirsiniz, bu sizin şansınızdır biraz da. Başkası dener o anda veda busesini kondurabilir araç, bu da şans..
850 T5'i vardı yıllar önce ehliyetlerimiz yeniyken arkadaşımın.. Manueldi, 2500 devir civarında bile devri denk getirip mümkün olduğunca kalktıktan sonra gaza tam anlamıyla otursak bile aktarmanın ciddi işkence çektiğini hissediyorduk :) Bence hiç gerek yok, yazıktır..
Olayi kapatmak acisindan yazayim....
Benim kalkisfaki hantalliktan kastim drag kalkisi degildi. Kast ettigim sey ilk kalkislarda yada cok dusuk hizlardaki gaza olan tepkisizlikti... geartronic volvolarda bunu astilar... ama eski otomaatikler genelde boyle...
hayır hepsini geçtim c70 manuelde 2 kere volant koparttım şanzuman senkromeç dişli defransiyel sorunlarını saymıyorum bile otomatik şanzumanı da normal kullanım şartlarında dahil solenoidi tork konvertörü vs si bozulmayan ilk ve tek kelalperi gördüm bugüne kadar demekki işin sırrı yüke bindirmekmiş biyerlerine yeterince yağ gitmiyo demekki tork konvertörünü gerdirmeyince şanzumanın
müdür araba agır ve sanzuman kalkısta cok tepkılı degıl basınc geldıkten sonra dıp gazda araba zaten telafı ediyor unu ama anı hızanmalarda dusuk devır ve hızlarda arac hantal kalıyor bunun bence en buyuk sebebi apaçhiler basıpda sanzumanı yemesın diye :) cunku bu arac orıjınalı bıle bızım spor klasman baktıgımız cogu aracın iki katı
ben 850 T5 de şanzımanı düşüren de gördüm. Difransiyel pimini koparanda. Ben arabamı düz vites gibi kullanıyorum. Kompresyona da sokuyorum kikdown yerine elle küçültüpde gazlıyorum. Bu ikinci volvom. Siz daha önce kırmış olabilirsiniz. Ama burada olay şanzımanı ne şekilde kullandığınız. Ya da sizden önce ne gibi darbelere maruz kaldığı. bilmem kaç bin devirde N den D ye alıp kalkmaya çalışan da bir sürü adam var. S70 T5 de tork konvertörünü dağıtan şey üzerine bindiği aşırı yüktür. Yani torktur. Üzerindeki turbo zaten 3800 den önce dolmuyor yani tork gelmiyor. Ve arabam şu anda gayet sağlıklı. Her dakika her durduğunda pull yaparsan zaten hiç bi şanzıman dayanmaz. Subarumda dogbox var o da dayanmaz.
Sen c70 de bazı problemlerle karşılaşmış olabilirsin. Bu genelinin zayıf olduğu anlamına gelmezki Türkiyede S40 T4 üzerinde yapılmamışı ben yaptım 400 hp civarında güç aldım. Standart yürüyene dokunmadık ve sadece bir kere balata yedim.
tamamen turbodan kaynaklanan bir şey. Turbo single scroll ve büyük. Spool etmesi bayağı zaman alıyor. 2.3 lerde o problem yok. Twin scroll olsaydı aynı problem yaşanmazdı. Manual vitesi de aynı şekilde ilk gaza tepkisiz.. S40 T4 ler daha canlıdır turbo daha küçüktür. 1.9 olmasına rağmen daha erken dolar ve yürür.
Benim c70te m56 sanziman vardi...sanirim 2.0larda falan farkli... bu 2de 120leri 4te 230lari asiyordu. o arabayla 4 ay hafya iki gun sakaryaya gunu birlik gittim... otobanda 180-200 civari hizlarla ve minumum 3-4 kisi... Sanzimanla alakali en ufak sorunum olmadi tum zorlamalarimda... lpg o zaman ucuzdu ve yol parasinida paylastigimiz icin allah ne verdiyse sehir ici disi basiyordum... s70 otomatikte o kadar basinca 20litreyi asiyor :)
2.3t5 manuelde inanilmaz canli degildi. Belki elektronik kelebekten kaynaklo olabilir. ira 97-98 telli kelebege sahip manuel kullanmadim hic. Ama hacim farkindan olsa gerek altlarda daha iyiydi.
Xc70te 2.5 hacim 13t turbo var ve alt devirlerde cok keyifliydi (5ileri tabi)... ama sonrasi yok...
Bu arafa c70 s70ten daha hafif. Yaklasik 120 kilo civari...
dediğim gibi tamamen turbodan kaynaklı. Haa bi de şu salak adaptif şanzımanla ve beyinle alakalı. 40-50 km performanslı kullandığın zaman bu sefer gaz kelebeği daha hızlı açılıyor.
palamut yani önder sene 2004 lerde c70 2.0t yürütmüş hemde öyle böyle değil ankdeki en hızlı aşırı beslemeleli araclar arasında olmuş keza şuandada öyle :) vectrasi ile :) tecrübe konusunda gerçekten çok bilgili bir insan .adamin denemediği turbo denemediği setup kalmamış ama sonra opel e geçmiş ben şuandaki setupımı araştırıke bile önderin swedenspeed vs sitelerdeki yazılarını görüyorum direk :)
Volvoda 2.0t 160hp lik makine ile 2.0 t5 225hp lik arasinda tam olarak ne fark var ?
lovato ecu ve atiker yazılım kullansaydınız daha çok güç alırdınız BRC ecu nedir spesifikasyonlarını ve ürünü gösteren tanıtan bir link verebilirmisiniz?
s40 için cosworth ne üretmiş motor içinde cosworthe ait ne vardı?
supersprint s40 için ne üretmiş downpipe mı ? kesip kaynak yapa yapamı kullandınız ?
bu araca ait fotoğraf vs varmı parçaları görebileceğimiz?
arac bittimi? geçen hafta bal köpüğü s70 gördümde gidişi fln gayet iyiydi
Güzel kardeşim 2005 yılında sen ne yapıodun bilmiorum ama ben o araba ile uğraşıodum. BRC racing şu anda olmayabilir ama o zaman faaldi. Aynı şekilde ss de o zaman S40 T4 için amerikada komple egzost yapıyordu. Beyin içinde kendi beyinini yolluyordun yerine yeni beyin geliodu map atmıolardı. Şu anda çoğu hybrid turbo yapan firmanın yaptığı gibi. Motor içi içinde ölçüleri verdiğin zaman şu anda mahlenin yaptığı gibi kol ve piston alabiliıodun cosworth ten.
Resimden daha güzeli var.
Volvo S40 T4 (0-255km/h) - YouTube
naziktir çıt diye kırılı verir şanzıman tecrübeyle sabit :) hele ki bir de sizin araç otomatik şanzımanlı
Ya bi laf soylerdim de hadi neyse. Hayal dunyasi falan. Millet kendini ne saniosa. Videosunu koyduk arabanin. 1 barda. Sen ne yaptin allah askina bi videosunu gostersene.
Naziktir derken... modifiye edince mi? Omursuz mu?
Volvo C70 Turbo Upgrade - Performance Modifications - Volvospeed Forums
alper bu linkini incelemeni tavsiye ederim sene 2006 nickten anlarsın zaten palamut :) palo power (:
bana yaptığım kullandığım videosunu koyduğum araba için hayal dünyasında yaşamaya devam et diyen kendisi. 2005 yılında bende standalone ile uğraşamadığım için zaten BRC ye beyini yolladım. eprom cart curt yenilenmiş olarak yeniden geri geldi. Bana kimse yapmadın etmedin diyemez. Videosu orada. S40 concepts te de yapamazsın edemezsin dediler. Adam gibi yazsın tartışalım.
5 silindir aynı değil. Merak ediosan ben de de 5 silindir aynı motor var. S40 çalındıktan sonra neden S70T5 aldım sanıosun. Setup una kadar herşey hazırdı girişmeye vaktim yoktu ondan sonra da yurtdışına çalışmaya gittiğim için yapamadım. Yoksa B52 nin ne olduğunu bilerek aldım. 28 yaşında kimse S70t5 almaz yoksa.
palamut kardeşim git kum havuzunda oyna. Seninle uğraşamiicam. Eziklerle çok uğraştım bi faydası olmuo. Sen büyüksün en babası sensin. Derin bilgilerinle bu arkadaşlarıda volvo konusunda yönlendir. Hadi canım.