Afr 14.5 larda dolasiyorsaniz ve performanstan yanada sikayet yoksa bi uzun yol yolculugu durumu netlestirir.. Uzun yolda yakit normal gelirse sehiricinin degisken sartlarindan fazla yakit harcanmis diyebilirim.
Printable View
Zaten uzun yolda yaptik ankaraya gittik geldik ama farkeden sadece 50 km oldu yani tikandik kaldik
her ne kadar sti ile kıyaslamayın dediyseniz de bir 2 sorum var müsadenizle; uzun yolda hız ortalamanız ne idi? sürekli sabit hız da mı gittiniz yoksa değişken hız da mı gittiniz? Uzun yolda tam depo ile kaç km gidebildiniz net olarak?
Dayı araç benim. Biz Ankara'ya giderken Murat Temel ile iki araç gittiğimiz için pek ölçüm yapamadım çünkü yolda haliyle pek rahat durmadık :). Dönüşte saikin geldik o şekilde de sti' ın benzini biterken benim halen vardı. Yani sti'a göre daha az yakıyordum ama o zaman benim benzin sorunum yoktu. Biz Torka başka bir sorun için gitmiştik onu çözdüler sağ olsunlar. Biz ondan sonra araca tgv delete, KN typoon kit ve 750 cc enjektör koyduk map ile yürümeye başladık sorunlar ondan sonra başladı. Bu gün enjektörlerin kontrolünü yaptırdık ve gayet düzgün olduğunu gördük ve oringlerden şüphelendiğimiz için de yenileriyle değiştirdik. 2000-2500 arası vuran knock bu akşam vurmadı hiç. Benzini aldım bir kaç gün deneyip tekrar yazarım.
saydığın işlemlerin hepsi yakıt tüketimini artırır tabii ki ama dediğin kadar artırır mı bilemem?
ben dün Aksaray üstünden Niğde ye gittim geldim. toplam da 711 km yol yaptım, bunun ilk 500 km si 120 km sabit hızda gittim. Kalan 200 kusur km de is 97 oktan bulamadığım ve 95 oktan almamak amacı ile 90 km sabit hızda cruise control ile gittim.
harcadığım yakıt 74 litre.
bence sıkıntı yok. Bizim 2.5 gc8 de aynı şekilde. AFR normal ama yakıt tüketimi yakın. Rodajı söylemiyorum bile. Bir depoya Edirneye gidebildik rodajdayken. Evolarda km de 1.2 lira falan yakıo.
yahu alper araba wrx yaw evo yada sti olsa tamam diyecem ama bildigin wrx yaw
yılmaz blok aynı blok yaw. 750 cc enjektör koymuşsunuz. ne yakacak abi. sti çok farklı makine mi sanıosun ki.
öncelikle verileri netleştirin
1 depoyla 500km diye sonuç olmaz
100km de kaç litre benzin yakıyor bu araç?
sonra motor sıcakken rölanti wideband afr değeri
3000 rpm sakin kullanımdaki "düz yol" afr değeri
sonra tam gazdaki afr değerini belirleyin
100 km de yaklasik 17 lt yakiyo
Motor sicakken afr degeri 14.8~15.2 arasinda dolasiyi
3000 devir 5. Vites sabit gazda 14.2 lerde afr oluyo
Full boosta arac degerini hatirlayamadim ama ozgun deger normal dedigini hatirluyorum
100 km kac lt olctugunude soyle bulduk benzini fulledik 100 km geldigimizde tekrar fulledik ve cikan miktar 17lt.Normal kullanimda