Arkadaşlar merhaba. Buraya uzun uzadıya sizlerle fikir alışverişi yapmak adına bu konuyu açıyorum.
Bildiğiniz üzere forumdan Onur Destan abimden Audi a4 satın aldım.
O zamana kadar 1.8t hakkında fikir sahibi değildim. Zamanla araştıra araştıra konuşa konuşa bir şeyler öğrendim ve kendime bir k04 setup kurdum. Parça listemi yazıyorum.
Borgwarner k04-15 turbo
Kinetic High Flow Exhaust Manifold
Bosch 550cc injektors
Forge Dumpvalve
76 mm warex
Samco Hose Kit
6.5-7 litre FMIC
Aem Methanol Kit
D1 spec oil catch tank
76 mm custom maf housing
76 mm Aem Dryflow
Ngk İridyum Spark Plug
R8 coil
Dei Cry02
vs...
Liste gidiyor. aracım suan tam 200.000 km de. ***** listenin montaj aşamasından önce, motorumu açıp içerideki 13 yıllık savaşın kalıntılarına bakmak istiyorum
motor kodum apu. ***** kollar kürdan gibi kalıyor diğer 1.8t lere göre. Oem parçalarla motoru tekrardan elden geçirmek istiyorum. Bu esnada neleri kesin değiştirmeliyim, nelerin kontrolünü yapmalıyım, hangi parçayı takmalıyım vb. sorularım çıkacaktır. Mesela geçen gün sanayide saygıdeğer Mecit abim bana oem agu kollarını tak diyerek ufkumu açtıhedeflediğim güç +-250 hp
1.8t yi öyle bir yapayımki bir daha beni üzmesin, hoş şimdiye kadar da hiç üzmedi amaaracımı satma gibi niyetim yok allah zorda bırakmasın. Sizden ricam tecrübelerinizi aktarmanız olacaktır. Kesin yenile uzun ömürlü olsun dediğiniz parçaları da tedarik edip garaj arayışına geçeceğim. O yuzden bir an önce sipariş vermek istiyorum.
blok içi, piston segman, yataklar, silindir kapak flow, sübaplar vs. nerelere ne yapmalıyım diyerek soruma başlayayım![]()