öncesi sonrası hepsi mevcut.
Hem vamag da hem de serp dyno da..
Printable View
dogru yapılmaayan sistemler sayesinde backpresure u kaybedip guc dusebilir...
kusura bakma yazamamışım...
paşada çıkmıştım 222 hp 301nm çıkmıştı araba
neyse şimdi yine egzos yapmayı düşünüyorum
arabanın orj boru çapı 60mm
kat iptali de yapacam yine
katın olduğu yeri ve gerisini komple 60 lık mı yapıym susuturucusuz, sonda da orjinal susuturucu? yoksa 70 lik yapmak lazım? neye göre yapmak lazım bu işi?
turbo arabada backpressure herzaman guz kaybettirir, turbo araclarda best exhaust no exhaust, drag araçlarında downpipedan direk dısarı verirler, backpressure olayı atmosferik arabalarda geçerlidir.
son susuturucuya kadar düz boru yapılıp son orjinal kalırsa zorlanma olmazmı ses ne durumda olur birde son susturucunun ömrü çok kısa olur diyolardı öle duymuştum bilgisi olan varmı bunlar hakkında
arkadaşta linea tJET - turbo var orijinal turbolu daha 15000 de daynoya çıktı 131 hp aldı sonra filtre+eksoz yaptı tekrar çıktı daynoya 129 hp ye düştü
Edit: Zaten cevaplar verilmiş.
eksoz çok önemlidir. özelliklen ne yapmasını bilen insanlar için yarışta zamanlama her şeydir bence eksoz ilen zamanlamanı aracın bi çok farklı tepki vermesini sağlarsın değiştire değiştire... ama bence şehir için de eksozsuz dolaşmayın araç yarış arabası değilse çok yanlış bence...
son iptal bende
acaba ortayı da iptal etsem mi ya...
rs ise (megane sanırım) belki gürültü artar biraz fakat üst devirlerde biraz daha canlı olabilir spool upta iyileşebilir bi nebze
evet megane rs
birde bişey soracam ben
daha evvel komple düz boru çektirmiştim ben basınç artmıştı ama performans düşmüştü. olabilir mi böyle birşey?
performans düşüşünün nedenlerine bakmak lazım eğer ecu tarafından basınç yükselişi nedeniyle bazı değerleri rötara alıyor ise yeniden bir düzenleme yapmak yeni basınç değerine göre daha mantıklı olur, veya daha farklı durumlar söz konusuda olabilir tam özelliklerini bilmiyorum kapasitelerini parçaların fakat mesela basınç yükselişi nedeniyle intercooler kapasitesi yetmiyor olabilir sıcak üflüyor olabilir, turbo verimsizleşmeye başladıysa ondan kaynaklanıyor olabilr bi kaç farklı neden olabilir
evet doğrulardayız ama bütük egsozt herzaman süper verim vericek diye birsey yok :)ama kattan kurtulursaN arabanda erken dolma daha güzel hızlanma ve tork yasarsın
^^ katılıyorum ,egzoz yapıldığı zaman mutlaka chip ile veya beyinden ona göre ayar yapılması gerekir. Hatta bazı araçlarda egzoz back pressure ölçülüp ona göre ayar yapılıyor ,back pressure' a göre limp modlar fln. ayarlanıyor ....
arkadaslar tamam kataligi iptal ettim duz boru taktim peki arabanin hata vermesini nasil engelleyebilirim :) bildigim kadariyla vectralarda hem kat oncesi hem kat sonrasi sensorler varmis bu sensorleri nasil kandirabilirim :)
Tech2 cihazı olan bi servise gidin büyük ihtimal sorununuzu çözeceklerdir