herşey önemlidir stock yada internalli
Printable View
herşey önemlidir stock yada internalli
anlatamadım heralde abi, stock motor için honda kapakları daha mı elverişli diyeyim turbo için :)
cok fark olmaz olurmu?
çapı 2 cm olan bir port tan cıkan gaz mı yoksa capı 4 cm olan bir porttan cıkan gazlarmı bir turbini döndürmek için daha iiidir bunu anlayamadınız konunun başından beri daha ii anlatmak gerekirse
bizim arabda soch mesela bizde 40mm headers kalınlıgı var OZ da 52 mm yani demem şudur ki ben egzost kısmı t4 olan bir turboyu döndüremem :) cıkan gaz yetmez
geçtiğimiz günlerde ufak bi sıkıntı yaşadım...
gerek nos gerek bazı yazılımlardan tahmin ettiğim motorum da bir rahatsızlık meydana geldi...
sekman kırılmış dendi tam anlamamak ile birlikte..
ve gömlek de yamukluk olduğu rektifiye gerektiği rektifiyeci tarafından belirtildi bende madem bunlar gerekicek..
ilerde turbo takıldığında daha da büyük sorunlar ile karşılaşmamak için ilk aşamayı piston üzerinde ve rektifyeye yoğunlaşmak istedim bu sebeple piston yaptırmak istiyorum..
fakta nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum araba servisde piston sökük durumda..
orj piston mu gönderiliyor..
ölçümlerimi gönderiliyor..
bu derece bi durumda sadece piston ile 0.7 0.8 bar uygulandığın da sorun yaşanırmı illa onun için kol krank da gereklimidir..
şimdiden teşekkürler...
bu arada(sanırım 1 2 ay da geliyormuş onun için arabayı o sürelik bi şekilde toplatıcam ondan sonra tekrar sökülüp piston vs ile rektifiyeye göndericem..
soruna uzuldum abi.
ama bence madem rektifiye olcak biraz daha nitelikli bir piston al ve basıcagından biraz daha yuksek basınclara cık. sıkıstırmayı da bence biraz dusurebilirsin.
hatta bence motor acılmısken eger butun pistonlar da degişcekse ve uygun gomlekler bulunabilirse hacmi de arttır. boylece sıkıstırmayı azaltınca ortaya cıkan alt devir boslugunu da biraz atlatırsın.
hacim falan masraf kokan hareketler bunlar mayk :D :hahaha:
Ayrıca geçmiş olsun kardeşim ....
tekrar gecmis olsun ozberkcim....
bencede acilmisken motor once piston kol gomlek 3 lusune basla...
geçmiş olsun özberk:(
geçmiş olsun
piston 1 - 2 ay da deıl gozunu korkutmak gıbı olmasn ama 6 ay da fln gelıo :)
çok sağolun arkadaşlar...
6 ay ne güzel bir süre:)ben 1 2 aya ah derken:)
:) 6 ay sendromunu yasayanlar var ama...
ondan ya,su serptin abi:)
beklicez öle böle önce güvenlik:)
peki bu hacim ve sıkıştırma oranları nasıl olucak nasıl ayarlanıcak bi kaç kişinin ölçümleri verdiği halde hatalı gelmiş.. yani bi 6 ay bekleriz gelir olmaz gider bi altı ay daha beklemiyim dimi:)
zaten 2-3 6 ay bekleyene kadar sen satarsin arabayi:D
umarim 6 aydan farkli olmaz... bence sen pistonu yolla ozberk..
geçmiş olsun inş hayırlısı olur iyi sonuç doğurur.
Özberk geçmiş olsun kardeşim:(
Bi bakıma pistonun 6 ayda gelmesi iyi aslında..Diğer parçaları toplamaya başlarsın sende o arada:)
Bu arada motor fazla yağdan gitmiş galiba dimi özberk:D
biz en son özel yaptırdık forged wiseco marka, 2 ay sonra bitti... Heyecanla beklioruz gelmesini :)
numune pıston yolluosun zaten burdan. ama cc sını fln olcmen lazım kapakta. bazı degerler var onları olcup sana verılen sheet ı dlduruosun sonra kargoluosun. bekleyen kısı sayısına gore beklıosun. + avrupa otomobıl ı uzun suruo :)
şimdi işin en güzel yönü beni bekliyor:)
orj pistonum da yok:)
onuda sipariş vericem..
ondan sonra onu yollamam gerekicek..
palio yerli diyenlere:)
ilgi ve alakanıza çok teşekkürler..
palio yerlı deıl kı fıat tarafından brezılya ıcınde uretılıo :)
cıkma al zaten pıstonu para verme sıfırına :)
msjlarım silinmiş:(
çıkma malesef yok hatta sporting yok piyasada:)
sanırım en son çare teknik resim...
-Özberk geçmiş olsun kardeşim , ben girişmezdim ama sendeki cesaret demekki .. :)
-İnşallah herşey istediğin gibi olur ..
en son diil bence en başta düşünmem gereken şeydir teknik resim..
kullanmıyacağın bi pistona para vericeksin, sonra onu yollamak için kargo parası vericeksin..
adam gibi bu işi profesyonelce yapan birine resmini çizdirip onu göndermen çok daha kolay ve ekonomik olur gibi?
teknik resim için gerekli olanlar neler?
aracın orjinal pistonunun teknik resmini çizdirmek için, 1-2 günlüğünede olsa aracın üstündeki pistonlardan birini çıkartman icap eder, çizen pistona bakıp, ölçüp çizecek çünkü..
tanıdık birisi varsa daha uygun bi maliyeti olur sana
piston çok kompleks bi parça deil, çizmesi 1 günden fazla sürmez.. hatta bilgisayarda hangi programda çiziyosa, onun dosyasınıda bi cd ye fln yazarsa, senin resmi karşı tarafa ulaştırma maliyetin olmaz..
ama şöyle bişey de var ki, çizen adamın yanlış çizme ihtimali vardır herzaman, ama bu ihtimal senin orjinal piston gönderdiğinde sana gelicek pistonun hatalı olması ihtimaliyle aynıdır :) Çizen kişiye parçanın ne kadar önemli olduğunu iice anlatıp mümkün olduğunca hata yapmamasını sağlamak lazım