yani çok sıkıntı yaşamazsınız kaliteli parçalar kullandıktan sonra
Printable View
Guncel, beyler acaba kimse tanıdı yokmu?? metenol satan. Hem acaba paşaoğlunda bulunurmu??
bende var 30 litre varilde duruyor
maltepeye gelirsen veririm hepsini 50 tl ya
semih seni boyle teknik konularda ve yorumlarda gormek daha cok hosuma gidiyor;) birak arabalari karsilastirmayi teknik takil sen sana o yakisiyor;) dost tavsiyesi.
bir iki ufak ekleme, paslanmaz celik methanole en dayanikli malzemelerden biridir cok zor korozyona ugrar, ozellikle aluminyumda cok cabuk korozyona sebep olur onu engellemenin yolu da sert eloksaldir(hard anodize). Kaucuk, plastik ve silikonda cok cabuk asintiya ve delinmeye sebep olur. depodan kullanimda hat, pompa, kutuk, regulator ve enjektorun methanol uyumlu olmasi gerekir. hava aldigi zaman korozyon etkisi artmaz, sadece ozelligini kaybeder ve su ceker. kullanimda saf ve renksiz olmalidir, sarardigi zaman kullanilmamalidir cunku ozelligini kaybetmistir, oxide olmustur.
muhafazasi ozel varil(mumkunse mil spec) veya hdp( hyper density polyetilen) plastikte yapilmalidir. araclardaki normal su tanklari veya normal bidonlarda muhafazasi uygun degildir. cok ucucu ve yanicidir o yuzden muhafazasinda dikkatli olunmalidir. kullanimda arac icin gerekli olan ideal jet secilmelidir ve mutlaka methanole gore tune yapilmalidir. Eger optimum tune ile kullanilirsa diger butun yakitlarda oldugu gibi motora zarari olmaz. Zaten pompadan aldigimiz benzinin %35 i aromotikler ve alkollerden olusur. Fakat methanol orani turk kodeksinde %5 ile sinirlidir, ethanol icin ise %3 tur. Meshur sahte raki icti kor oldu diye gazetede okudugumuz haberlerdeki o sahte raki genelde methanoldur. o yuzden kullanimda temastan kacinilmalidir gerek cilt gerekse goz,agiz,burun.
injection tarzinda kaliteli bir kit ile kullaniminda, su ile beraber cidden faydasi gorulur fakat kullanim biraz zahmetli.
peki bu meil alkolü direk benzine karıştırarakkllanmak mümkün mü ?
evet oda mümkün, zaten amerikada bazı benzin türlerinde metil alkol oranı çok yüksek, benim amcam o şekilde arabasını denemişti, oktanınız artıyor sadece :) bende denemeyi düşünüyorum. zaten drag yarışlarında direk olarak nitrometan katkılı metil alkol kullanıyorlar..
semihin ve benim mesajimda depodan kullanim icin gerekli bilgiler var.
Arkadaslar bu konu varken yeni acmim konuyu hortlatim dedim methanol tegmim edebilecegimiz yer neresidir anadolu yakasi olursa super olur
Methanol Etanol artık baya kolay bulunan bi madde.
Bulundugunuz ildeki kimyacılardan rahatlıkla temin edebilirsiniz.
AEM için ben %70 Meth kullanıyorum ve TEKKİM kimyanın %99.9 saf olan methanolunu tavsiye ederim cok güzel fiyatıda 5 lik bidonlarda 30 TL
Yalnız kimyacılardan alırken fatura istiyolar herhangi bi şirket olması lazım fatura kesmeden vermiyolar
benim elimde litrece fazla mevcut alabilrisin :)
20 ton stok var ara kardes 545 325 30 21 kayserı
aem w/m kit için metanol ve su oranlarıyla oynadıkça ne değişiyor tecrübe eden varmı ?