Frequency_48 Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar..
Geçen sene sirion aracımı aldım. O sıralarda araç almak için araştırmalarımda daha LPG kitinin markası belli olmayan araçları inceledim. Aldığım aracın azerinde adını vermeyeceğim fakat tahmin edersiniz.. 1000 tl lik lpg kiti vardı. Diyorum ki bu araç arıza lambası yakıyor. çok tüketimi var. derken 3 LPG yetkili servisi dolaşmışım. LPG servisi arabaya, aracın serviside LPG ye kusur buluyor. 3 LPG servisinden kayda değer bir çözüm çıkmadı. O sıralarda aracım haliyle subap arızasından dolayı arızalandı. Kayıtlı şekilde araştırdım 15000 km ancak olmamış bile kitin takılalı
Tabiki LPG den dolayı böyle bir hasar oluştuğu için LPG kitini tamamen söktürdüm. Ve benzinli kullanmaya karar verdim. Motor arızam giderildi. Ruhsattan düşüreceğim 500 tl para gidecek.. Offf dedim.. üzerine yapışmış bu lpg.. Moraller bozuk tabiki.. Aklımda bir soru.. Bu LPG kitini yurtdışında takıyorlar devlet maddi anlamda destekliyor, ve yıllardır bu sistem var..Girdim internete.. forumlar, üretici firmalar distiribütürler derken.. kafamı kaldırdım 10 gün sonra KİT MTM markayı buldum.
Aracıma 1800 tl vererek taktırdım ve 30.000 km gittim. Filtreyi bile değiştirmedim.Ne arıza ışığı vede tekleme hiç bir sorun yok..Bu süre iinde en az 3500 tl avantajım var. ve ortalama 17 kuruş yakıyor. Diğer sistemlere göre yakıt tasarufuda var. Vize yaptırıken Egsoz emisyon cihazında Lambda değerim benzinde 1,01, LPG de ise 1,01 Sonuç olarak..
Genel kanı şu, LPG ile tasarruf yapacak adam gidiyor kitin en ucuzundan ve teknolojik olarak en düşüğünden takıyor. ki tasarruf hemen başlasın. fakat sorunun başlangıcı buradan başlıyor.Sonuç.. LPG vay efendim arabayı bozar, vay efendim çekmez. LPG kaka..:)
Özetle; Khein marka enjektör kullanan ve OBD li sistem takarsanız.. Hiç bir problem yaşamazsınız.. Aracın beyni ile paralel çalışan bir sistem, tüm kalibrasyonlarını otomatik yapıyor. İmpreza turbo aracımıda.. LPG kiti ile yürütme planım var.. Şu an motoru değşiyor. Her ne kadar bu fikrim ilginç bir fikir olarak görülsede, 3 yıl önce otomobil dergisinde Gurcellin de dedği gibi Porsche cayenne takmışlar ve LPG ile modifiye yapmışlar.. Rengide beyaz çevreci reklamı olsun diye
Artık; bundan 10 yıl önceki gecekondu eski sistemleri aklımından çıkaralım.. Artık teknoloji değişti. Kaliteli teknolojik bir kiti ve kaliteli montajla benzinden daha iyi yürüyeceğine kesinlikle eminim.
Performans arabalarında pompa benzinini beğenmezler. 97 oktanı bile beğenmeyen var Vuruntu yapıyor diye. Ne takılıyor oktanı arttırmak için..Metanol kit..Adı karizma.. çalışma sistemi yine maniflod üzerinden yanma odasına farklı bir yakıt göndermek. Ana prensip LPG ile aynı..Ama ne var. Onun adı metanol..Karizma bir adı var..
Alın size LPG yüksek oktanlı. 105 oktan LPG nin oktanı. Ne vuruntu yapar ne erken yanar..Ama onun adı tüp.. Tüp değl arkadaşlar.. Lkit petrol gazı..yakıt buharı yani.. Ayrıca enjektörden yanma odasına 600-700 derecelerde benzin buhar olmuyor mu? Modifiye yakıtı bence LPG olmalı...Subaru bir araba, ve bu arabalar için bu sistemleri üretmişler... Uçak değil ya bu.. Alt tarafı 250 bg lik motorları olan orta sınıf performans arabaları. Gözümüzde çok büyütmeye gerek yok.. Forrester turbosunu 70000 kmdir yürüten forumda Yiğit arkadaşımızda var.. Dinamotre de benzinde 271,2 bg LPG de ise 271,2 bg çıkmış
Takılır çok da güzel gider..Ben sorumun cevabını 1800 tl vererek Kit MTM taktırarak buldum.
Emisyon cihazında Lambda değerim;
Benzin: 1,01
LPG : 1,01