bende o yüzden sordum bi yanlışlık mı var diye :)
tamam 2 bar peak basımş ve belli bir devirde o gücü almış ama ya sonrası ?
Printable View
bende o yüzden sordum bi yanlışlık mı var diye :)
tamam 2 bar peak basımş ve belli bir devirde o gücü almış ama ya sonrası ?
gayet ciddi bir konu, lütfen saptırmayın,
silerim
sürüş özellikleri nası böyle bir güç ve tork dağılımında? altlarda traction problemi üstlerde isteksizlik olmuyor mu?
Mustafa teşekkür ederim dynoyu koyduğun için.260 hp bir aracın beni geçeceğini söylemişsiniz,ben kan 88 ile denedim (cabrio e 46 m3) stock da değil 360-370 hp arasıdır heralde.Paşaoğlunda 366 hp veren sti ile denedim:)İçimden geçmeleri gerekirdi ama olmadı.Sti 2 kişi ben tekdim bu arada.Bende merak ediyorum neden 5 binden sonra baş aşşa gitmiş.Bayramdan sonra Barborosa uğrıcam tekrar.
Orçun sen hangi yazılımlı egzostlu cupra ile denedin ve geçtin??Ben sadece uğurun seni geçtiği videoyu seyrettim.Varsa video paylaş.
Sc li taype r ile hakanın denemesi çok keyifli olur baya denk gibiler.
Mustafa, yanlış anlama da, benim o dynoya itimadım yok.
Merak eden olursa kendi aracımın o dynodaki çıktılarını da yayınlarım.
Sadece filtre ve egzozla 180 hp, tekerlekte 162 hp çıktı..
Daha sonra yazılım ile 204 hp çıktı.. Tekerlekte 180 küsür.. Ama yazılımsızken denediğim araçlar ile yazılımdan sonra da aynı gidiyordum..
Clio RS filtre egzoz ve yazılımla 200+ çıkamaz. İstediği kadar ciğerli olsun. :)
Birçok kişinin kaçırdığı konuyu yukarda dile getirmişler, toparlamak gerekirse, bir aracı peak HP vericek şekilde ayarlamak ayrı bir olay, dolgun bir HP eğrisi ayarlamak farklı bir olay. Çok güzel peak bir değer alırsın fakat senden 20-30hp daha düşük bir araba yolda senden çok daha iyi gider.DYNO da rakam bakmaktansa eğriye bakmak çok daha işlevsel bir olaydır.
Bizzat kendi aracımı ölçüme götürdüm, üst üste dynoya sokup 10hp fark görülebiliyorsa ne SERP e inanılır nede başka bir DYNO ya. Niyetim kimsenin işini baltalamak yada çamur atmak değil ama dyno gerçeği yansıtan bir olay değildir, RR testleri yine bir nebze daha iyidir ama hiçbiri tekrarlanabilir veri vermiyor malesef...
Araca maşallah, nice beygir ve torklara :icon_tup:
+ 5000den sora ınanılmaz dusus mevcut cupranın dynosunda, öyle bı egrı olması ımkansıza yakın maalesef, ole olsa hıc cevırmez araba yolda, gıtmezkı gıttıgı anlasılıyor..
Ayrıca Türkiye Serp de çıkan grafik ile Yurtdışında başka bir dyno da çıkan grafik çok farklı, ikisi neredeyse farklı araçlar gibi. Peak HP Tork değerleri benzer olsada biri 3000rpm de veriyor diğeri 5000rpm gibi. Bu iki dynodaki araçlar aynı marka model ve aynı turboyumu kullanılyor? Sadece meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın.
merhaba.bkr cupra tek typer 2 kişi ve inan cupra ile 2 ye 2 deneyebildik video larda mevcut.aracımın headers degişti ve şuanda intercooler yapım aşamasında.hakan abi cupra tek ben iki kişi olursam denerim dedi:)ama bi türlü deneyemedik.belkide denk gideriz:).http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=40368
konu serp dynoya kayıyor, sapıyor, bence kalibrasyonda hata vardır. Ayrıca dyno dinamics çıktısı da var (shoot out mode mu bilmiyorum)
Ben gazihanın serpi ile savaşın vamagına çıktım tek fark yere verilen hp idi...
Çıktılarını buraya koyabilirim.
senin sıkıntın dyno ile mi yazılım ile mi? eğer yazılım ile ise yazılımdan evvel ki gücünü koy sonrakini koy yazılımdan evvel 180 di de yazılımdan sonra 150 mi çıktın? yada stock 172 ps olan araban 300ps mi çıktı? ben orasını anlayamadım ranthor un dediği gibi konu serp dyno ya dönmeye başladı ben hiçbir zaman serp dyno en iyi dynodur sonucu birebir gerçektir demedim bunu demek zaten saçmalıktır tekrar tekrar söylüyorum biz serp dynoyu yazılımdan evvel yazılımdan sonraki gücü görebilmek çıktısını araç sahibine vermek yapılan işin psikolojik olmadığını göstermek için kullanıyoruz eklediğim resimlerdede serp e itimat etmeyenlerin diğer itimat edilen dynolarla aşağı yukarı aynı sonucu verdiğini görmesine yardımcı olmaya çalıştım saygılar sunarım....
bence ikiside yanlış, hatta şuanda türkiyedeki dynoların mekanizması çok doğru ölçücek sistemler değil.. moment hesapları ile ölçülüyo ve farklı viteslerde farklı sonuçlar verebilir.. o yüzden yeni sistem bi dyno gelene kadar dynolar yalan :)
dyno hakkındaki yorumları başka topiclere saklasak...
dyno dinamics demi yalan? Anlamıyorum
yazılıp konuşulucak çok konu var suanda arac tune ediyorum enkıs azamanda cvp yazıcam
dyno yok die bişey yok o yanlış düşünce DYNO omlasa bile öncesi sonrası yaparsın olur biter değilmi
correctionvermeden tabiki dynoya gelince cupranın dyno uğraşılırsa daha iyi olur tebrikler
Dynodynamics i kullanan arkadaşlara bi önerim var shoot4F de ölçmeleri gerekir turbo bir aracı uyarırsak daha mantıklıo olur ama bakın egrisi güzel değil BENCE tork saçma salakca