bugùn gordum kgm nin onunde guzel arac. Jad da kuzu kuzu yatiyodu yan yana guzel olurlar:)
Printable View
bugùn gordum kgm nin onunde guzel arac. Jad da kuzu kuzu yatiyodu yan yana guzel olurlar:)
Bu dyno'da 2 tane aracın dyno bilgileri var, karşılatırmalı olsun diye böyle verdim Reşit'e dyno'yu. Dyno'da herhangi bir sorun da yok zaten.
Down pipe+76'lık boru ve greddy son susturucu ve yazılım ile alınmıştır bu sonuç. Eğer high pressure fuel pump, CAI, intercooler, DV takılırsa bu yazılım veya az biraz oynanmışı ile 360/370 hp arası sonuç verir. Reşit'e tekrar hayırlı olsun araç ben kullanmaya fırsat bulamadım umarım o tadını çıkarır....
Maşallah bro ;)
kilo dezavantajı mevcut bir araç...
yapılan herşeyin karşılığı veren bir araç...
çok hondacıyı üzebilecek bir araç şahit oldum cupranın hazır olmamasına rağmen...
fazla oynamaya gelmeyecek olmasınıda dezavantaj...
en ufak bir hatada affı olmayan maliyetleri kimilerine göre el yakacak cinsten olan bir araç...
Bu dyno normal çıkmış.İstenilen modifikasyonlar yapıldığı takdirde ağırlık hususunda ise bir kaç şey yapılırsa çok ciddi yürüyecektir...
Birkere şunu söyliyim aldığı beygir gücünün karşılığını veren bir araç değil...
Üst devirlerde teker kaybı gittikçe artan bir araçki dynodada görünüyor motordaki beygir ile teker beygiri arasında ciddi fark oluşuyor. Arada 40 beygirlik fark ile Hondalara geçilebilen bir araç ayrıca, o yüzden aldığı gücün karşılığı kadar gittiğine inanmıyorum.
Ben sırf nekadar fark ediceğini görmek için aracımın yolcu koltuğunu + arka koltuklarını stepnesini bagaj içini söktüm fakat bana göre hissedilir bir fark olmadı bile çünkü yeterli torku var Honda gibi 100-200 kilo fark ile hızlanmasında boy boy fark olmuyor.
En büyük dezavantajı kilosu değil, elektronik gaz pedalı.
elektronik gaz pedalı dezavantajını yazılımla yada takılan soketle çözümü olduğunu duymuştum...
yazılımla bazı arabalarda evete bazen gereksizce rahatsız ediyor ama dalgalanma hoş değil mehmet az daha uğraşırsa sorunsuz yapar herhalde
jam da joker arkadaşım,arabana haksızlık yapıyorsun bence,arabana ne yaptın ki ? karşılığında ne bekliyosun.sen cupra nın ne olduğunu görmek istersen ben her zaman hazırım bi telefona bakar,tel imi senin hızlanma video konusunda sana vermiştim.beni yanlış anlama amacım sadece senin şu an bindiğin aracın gerçekten güzel bir araç olduğunu,nankör olmadığını hepberaber görmemiz için.saygılarımla......
Maşallah gücü yerinde. ama dyno verisi nedense çok dalgalı.motor karakteristliğimi yoksa başka bir problemmi?
2.0 tfsi potansiyeli yüksek bit motor ve ciddi yüklenme yapılırsa ciddi karşılıklar alınır. 2010 R serisindeki kilitli difransiyel olsaydı bizim cupralarda da çok güzel olacaktı. bakarsan cupra olur bakmazsan type r :)
Doğrusu bu insanlar söylemekten kaçınsada..
Valla ne yalan söyliyim bana göre Cupradan çok daha fazla ruhu olan bir araç en azından hangi amaca hizmet ettiği belli gerçekten safkan.. Biz Reşit ile denerken ben hayran hayran onun aracını izliyordum hala aklımdadır :)
Yazılım değilde sprintbooster ile çözdüklerini iddaa ediyorlar ama olay öyle değil.
Önemli olan gaz tepkisi yani response time ı ..
Sprintbooster ile yapılansa sen gaza %20 bastığında onun atıyorum %40 vermesi buda sanki erken alıyormuş hissi yaratmasına sebep oluyor ama öyle değil.. Bu yüzdende Özgünün dediği gibi sabit konumda veya bas çeklerde stabilitesi kayboluyor araba fazla silkeleme yapabiliyor..
Valla arabama haksızlık yapmıyorum ben zamanında Honda motosiklete binerkende Honda kullanıp Kawasaki , Suzuki , Yamahayı kötüleyenlere anlam veremiyordum bu iş arabadada bu şekilde. Doğrusu neyse onu söylüyorum sırf ben kullandığım için o araba mükemmel değildir. Honda Type-R ın atmosferikteki başarısını değiştirmez. 2 litre turbo sınıfında Cupranın başarılı bir araç olmadığı gerçeğinide değiştirmez. Bana göre ruhu olan bir araç değil. Ha günümüzün şartları için ideal olabilir 4 kapı turbo vs olması ama bu onu vazgeçilmez yapmıyor. 2 litre turboda bana göre başarı Subarunun veya Evonundur.. Benim arabaya ne yaptığımın ne önemi var ? Pompa, intake, intercooler ve daha agresif bir yazılım ile karakterimi değişiyor arabanın ? O parçaların verdikleri benim fikirlerimi değiştirmez. Hatta gidip bi GT30 setupın getiricekleride fikirlerimi değiştirmez sonuç ortada.. TFSI motor hiçbirzaman bir K serisi kadar verimli olamicak bunu kabul etmek ayıp değil, Cupraların piyasasınıda düşürmez bunu söylemekten korkmayın. ;)
Telefonunu verdiğini gördüm hatta tiiye aldığını zannettiğin araban benimkinden baya bir hızlıymış denemek isterim dediğin mesajıda gördüm cevap vermedim kimseyi kandırmaya gerek yok kalkıpta dandik superchipsli yazılımlı egzozlu araba ile agresif yazılımlı cooler intake pompalı egzozlu aynı aracı deneyip farklı bir sonuç umut edicek kadar kimse burda saf değil. Benim aracımı tanımam için böyle bir deneme yapmayada ihtiyacım yok. Kaldıki daha piyasada pompalı Cupra yokken ben arkadaşımın APR pompa, intercooler, BSH intake, SACHS stage 3 debriyaj volanlı S3 ü ile o zevki gayet yaşadım o yüzden bilmediğim, beni şaşırtıcak bir durumun oluşması zor.
Sen aracından zevk alıyorsan ne mutlu sana yapılmamışı yapmakta güzeldir ben isteseydim aracımı yapmaya devam ederdim ama artık öyle bir hevesim kalmadı..
Onun için deneme falan gibi iddaalar bana komik geliyor..
ya bi Kserisi veya B serisi ile kendinizi 1 tutmayında aman diiim okey Vag grubunda güçlü ama lütfen düşünün taşının sona konusun ;)
Dikkat edin 2 dyno verisi karşılaştırılmış resimde..
dalgalanma alttaki grafikte..üstteki asıl grafik ve stoc turbo ile daha iyisi zor..
eksoz ve chiple safe olarak 11.5-12 afr ile ben bukadar çıkartabiliyorum..buji olsa belki en tepedeki atesleme sıkıntısı da kalmaz..