bladerk Nickli Üyeden Alıntı
merruse aracı çok iyi tanımadığı halde bi motora ne kadar güzel şeyler yapılabileceği konusunda çok güzel açıklamalar yapmış ben bazılarını azcık değiştirerek öneride bulunucam çünkü motoru azcık daha iyi tanıyorum
1.4 dual carb motorun var
d serisi eski tip kapaklı bu kapağa öncelikle crx/si emme manifoldu uyar aynı kapağın dereceli egzantiriği ayarlı kasnağı yayı şakası da mevcut bu yüzden seni yarı yolda bırakmaz eğer crx emme manifoldu gaz kelebeği alırsan sensorleriyle birlikte yakıt kısmı neredeyse çözülmüş olur
5 voltluk tps den 5000ohmluk iatına üzerinde olacak 4 tane enjektör yuvası da yakıt rayı geri dönüşü falan da eklersen bitek mercedes tipi yakıt pompasına ihtiyacın olur bir de geri dönüş hortumunu büyütmen gerekir bunun yanında egzantirik arkasına yine obd1 /2a /2b gibi honda distribitörleri uyum sağlar ateşleme kısmıyla ilgili ilk adımın da bu olmalı
şimdi eskiden olsa derdim ki si elektrik tesisatı döşe obd1 p28 tipi ecu al falan filan sonra s300 diye giderdi
ama bu sefer megasquirt önericem
trde monte halde satan arkadaşlarımız mevcut tolga gökhan gibi
honda uyumlu bi ecu alırsan direk distribitörle ateşlemeyi üzerindeki map sensoruyle enjektörleri i at ı bağlar blok yakınına da ect girersin flr yi de kullanır yakıt rolesini de yaparsın kafana göre istersen boost controller bilmem ne bi sürü seçeneğin olur
standalone eculu bir ef yaratmış olursun
elektronik kısımlar bitti sayılır tabii bu isteğine göre değişir artar ya da eksilir baştan en iyisini yapman önerilir bu konuda
gelelim mekanik kısımlara
stock motoruna d16 için olan manifoldlardan alırsan turbonu da takarsın gerisini kit halinde almanı değil kendin yapmanı öneririm diğer parçaları az çok biliyosundur zaten borular egsoz westegate cooler şu bu kısmını da halledersen güzel bişey çıkar ortaya
forged piston mevcut kol ise crowerda var ama çok pahalı adı gibi fiyatı var onun yerine ilerde tavsiye edebileceğim 1.5 stroker düşünebilirsin aynı paraya gleir ama hacim de getirir yine forged kol piston kullanma olanağın olur