"na is best" tarih oldu demek :D
Printable View
atmosferık yalan tek gercek turbo
ne zevklı olur yapsan na bı 106 denerız ;)
alamadın demı 106 nın tadını baska bı arabada :)
Aslında atmosferikde güzel turboda ama tr de supercharger a yabancı gözüyle bakılıor gibi nedense pek fazla bilinmiyor uygulanmıyor turbo daha çok tercih ediliyor bende olsam turbo yapardım vtı ya en çok yakışanı o :)
ikisinin de güzel yanları var kötü yanları da ben gündelik ikisi karışık bişey tercih ederdim bence tadından yenmez
http://img222.imageshack.us/img222/3988/img0715z.jpg
ben cevap vermiim, taraf tutuomuşum gibi olur :D
vti da sc ile yaklaşık nekadar güç alınıyor?
Tr de supercharger tabusunu yıktığım için mutluym gururluyum :D
Var tabi olmazmı. K20 de ön tarafta olmasına ragmen bile 2 denedikten sonra sıcak basıyor içeri . Çözümü var tabi elimizde şuan o ayrı mevzu.
k20 de ep3 için olan sc ile dc5 için üretilmiş sc arasında bile fark var . Konumu itibariyle dc5 için olanı daha fazla güç veriyor.
turbo iyidir charger a yapcağın masrafın hemen hemne aynısı ve daha esnek güçleri sahip oluyorsun basınc eğrileri ıle oynıyarak 0.8 basarsın 390 hp alırsın 1.1 basarsın 440hp alırsın yanı gucun butun eğrileri elınde olur.Tabi unu yaparken beklentılerınıde goz nunde tutmak lazım ben sadece PARA+ZAMAN+GUC bu sağlamayı yapınca turbo dedım..
Tabiki turbo
Greedy nin çok güzel kitleri var ( $ 3000 civarı ) . Stock motorda 0.5 barda 220 hp civarı güç ürettirebilen. Sadece extradan beyin alınıp ayar yapılıyorsun hepsi okdr.
greddy bolt-on turbo kit son derece uygun rakam...
ama kiti alınca iş bitmiyor , montajı , ayarı , incik boncuk gerekli aksesuarları vs..vs..
10 lira kabaca... :) artısı olur eksisi olmaz :)
filtre egsoz devam :D
bende bi ara sc çok düşünmüştüm halada düşünmüyo değilim.
iyi güzelde kimse işin parasal boyutunu karşılaştırmıyor hep güç hep güç..
Sc nin en az maliyeti 1500$-2000$
Turbo Kit ise 3000$-5000$ dahada fazlası olabilir
Yani superchargerin verceği güç değerini turbo ile almaya kalksanız size maliyeti tam iki katı:icon_tup:
Şu an sitede Sc satıyor bir arkadaşımız 1000$ dolar istiyor.en ucuz pro modifiye bence o paralara ancak ikinci el egzantrik+kasnak+p28ecu alır takarsın ;)
Kardeşim n/a devam n/a hayat onda :D:D
:D ben stroker n/a yaparım ..
hedeflediğin güç ile doğru orantılı vede cüzdanınla
ama benim felsefem :D kesinlikle atmoeferiğe harcanan paraya acıyorum :D ne olursa olsun aşırı besleme :D
Komple söküp hafifletir,TR'de bulabileceğim N/A Parçalarla atmosferik yüklerdim..:)
n/a
headers komple egsoz filtre stage 1 debriyaj kısa şanzıman volan ecu egzantrık kasnak yay şapka yazılım conta işçilik hepsı ıkıncı el 4500tl sıfırı 6500
sc
sc kit + headers komple egsoz filtre stage 1 debriyaj enjektör ecu benzin pompa işçilik ıkıncı el 5000cıvarı sıfır 8000 e yaklaşır
turbo stock ıse kabaca kalıtelı sekılde 7500
motor ıcı yapılı 12000 civarı turboıda rakamlar secımler ve ısteklere göre cok oynar o yuzden kabaca verdım
n/a 180 -185hp piston motor ıcı olmadıı ıcın.
sc 220-240 hp civarı
turbo stock 250 cıvarı içi yapılı önü acık harcadıın paray agöre gider ama 12-13k cıvarına 350-400hp
malzemeleri az malıyet düşunurek oluşturdum. yoksa bı ton parca daha eklerım yuruyen fren vesaire...
murat bomba bir analiz olmuş cidden :)
bu arada kesinlikle katılıyorum , gücü arttırırken yürür aksamı da (frenler , lastikler , süspansiyon bileşenleri vs..vs..) güçlendirmek lazım...
onlar da artı maliyet tabii...
yani sadece "onu bunu taktım 200+hp oldum" la olmuyor bu işler... yol tutmazsan , gerektiği gibi yavaşlayamazsan sadece düz gitmek ve hiç durmamak için araba yapmış olursun :D
bana nedense vtec tadı atmosferikken çıkıyor gibi geliyor :)
1.6 Atmosferik Stage1 Tarzi gidelecekse.. JDM EK9 da ckan B16B motor base almak en iyisidir.. Ne de olsa OEM HONDA kalitesi .. Zaten Tum aftermarket markalarin base aldigi parcalar da `Type R`
STAGE1
-Exedy Stage 1 Organic Baski/Balata (ACT stg1 olabilr)
-Fidanze Hafif Volan Dislisi (yada B18C type r olablr)
-B16B / B18C TypeR Emme Manifoldu + b18c 65mm Kelebek
-B16B / B18C Type R Egzantrik Takimi (ti sapka falan gerektirmez)
-B18C 98 spec 4-1 Headers (yada 2.5 cikisli DC sports falan)
-60mm orta borular ve 2.5 cikisli son susturucu(evet 60 lik 52 lik degil)
-ECU (Hondata s300 ..Neptune RTP yada ucuzundan P28chipped)
-Kullanilacak alana gore 4.4 / 4.9 Final Drive (4.7 de olabilr .. Type R helical LSD ile upgrade cok iyi olur)
Motorun altina inmedenki 1.6 stage 1 en ideal paket bu gibi ... Tuner ve motorun sagligna gore 195-195hp(Motorda) olmasi lazim.. Ben ince bir conta atarm port polishe girerim diyorsanz 200 u bulmak daha basit olur ..
Kanka biliyorsun yaklaşık 2 senedir seninle turbo projesi hakkında konuşuyoruz ve bolton istiyorsun ben segman problemi yüzünden kol pistona gireceğim üstüne biraz daha basınçlı max 1 bar bolt on turbo kiti.
Şimdi ne zamandır takip ettiğim bir turbo kiti var linki aşağıda, bunu sende zaten biliyorsun defalarca konuştuk.
Usa satış fiyatı
1,750 USD
Tr teslimine
2,500 usd diyelim abartı olsun.
İçerik
Turbonetics T3/T4 turbo, 1 year warranty!
Turbonetics Evolution wastegate
Treadstone cast manifold
Treadstone intercooler
Treadstone 2.5" Polished aluminum pipe kit
Treadstone stainless downpipe kit
Treadstone complete oil kit
Treadstone silicone and T-bolts
High flow air filter, upgradeable to K&N
All hardware included
http://www.treadstoneperformance.com...7-0-xlarge.jpg
http://www.treadstoneperformance.com...3-0-xlarge.jpg
Honda Civic SI, B, D, CRX Series Turbo Kit
Motor içi komple toplamak
Itr Yağ ve Su Pompası 350 usd
Yataklar ACL Race 200 usd
Kol Piston Wiseco,Cp ve Eagle 1000 usd
Kapak revizyonu yani yayın şapkanın yenilenmesi 150000 km deki bir araç için bence gerekli.Supertech 600 usd yay,şapka,subap
Komple conta kiti oem 200 usd
Komple kayış seti 200 usd
HKS BOW 250 usd
Benzin pompası 150 usd
Beyini yazmıyorum çok seçenek var.
İşçilik hariç kaba hesap ki unuttuklarım var
5450 USD * 1,5 KUR DESEK = 8175 TL PARA EDER.
Burdan alınacak güç .8 1 barda 300 hp ile 350 hp arası olur kanısındayım.
Usta bu turbo kitin icindeki turbo cok erken asiniyor ..dumanlama yapiyor .. sahsen 3 kez sahit oldum .. Eywallah Turbonetics. garantisi de var .. adamlar hemen yenisini de gonderiyorlar ama .. mide bulandriyor .. bekle ..geldi gelmedi .. tekrar olurmu faln ..
Belkide bana rastgelmistir diycem ama ayni ben gibi sikayetci olan arkdaslarm da var ..
Motorun sagligina gore hareket edin bende .. Bir de demin bir arkdasin dedigi gibi .. kalitesiz maldan uzak dur .. kedine iyi bir Tuner sec .. :)
Doğrudur valla paylaşmasak öğrenemeyecektim iyi oldu bu bilgide ona göre değerlendiririz.
Garrett Gt28 serisi guzel bir secenek olabilir .. GT28 76 mesela ..
paylaşımlar için saol walla yoksa bilemiyecktik böle sorunları
yapılan tahmninler, özellikle 12-13000 liralık tahminler 350-400hp için çok iyimser bence.