User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Turbo sonrası egsoz problemi ?

  1. #1
    0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2010
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    3.666
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Turbo sonrası egsoz problemi ?

    Merhabalar.

    1.2 cc karburatörlü araca turbo uygulaması yaptık yüzüp kuyruğuna geldik takıldık araç 79 model aracın altı (tabanı) nerdeyse dümdüz turbodan sonra yarıya kadar 60 lık düz boru çekildi ve şu an susturucusuz bir şekilde duruyor ben egsoz da ses istemiyorum o yüzden performans adına üretilmiş son susturucuları tercih etmiyorum benim için ne kadar sessiz o kadar iyi bu yüzden orjinal fabrikasyon araçlarda kullanılan oem susturcuları değerlendirmek istedim.Sorunum ise şu aracın altı nerdeyse dümdüz 60 mm. girişli cüsse olarak en insaflı,küçük susturucu olarak AS 250 susturucusu bulabildim (passat 1.8 t lerdede 60 mm. susturucu var ancak ebat olarak hemen hemen AS 250 ile aynı ) yassı şeklinde ve perdeli tip (bir ucundan bakılınca karşısı görünmüyor) ancak bu susturucuyu aracın altına kesip biçme işlemi yapmadan sığdıramadık bagaj havuzum oldukça derin bagaj altına koymak istediğimde arkaya 80 kg lık iki kişi oturunca susturucu resmen yere sürtüyor orta kısımlarda ise şaft vs. derken yine olmuyor tümseklerde kasis lerde aracın susturucu üzerinde terazine kalması yüksek ihtimal.

    Almış olduğum AS 250 susturucusunun ölçüleri (üstten görünüş) ;



    Önden görünüş ;



    Şöyle bir alternatifim var şaft boyunca kenarında bir iki yerde küçük çaplı yuvarlak susturucu sığdırabileceğim yerler mevcut susturucuyu aldığım yerde yine 60 mm. girişli oldukça ufak yassı değil de yuvarlak şeklinde orta susturucular var yani kaba taslak olarak ölçü belirtecek olursam susturucu çapı 13 cm. diyebilirim bu susturucu bahsettiğim şaft kenarındaki boşluğa en azından yarıya kadar gömülür sanıyorum ve bu durumda bir sorun teşkil olmaz bu susturuculardan 3 adet alsam bahsettiğim uygun yerlere 40 cm aralık ile birer tane koysam (etti iki) bir adette bagaj havuzunun hemen altına (standart son susturucu yeri) koysam (etti üç) yeterli sessizliği alabilirmiyim ve performans konusunda bir kaybım olurmu ? Bahsettiğim orta susturucular free flow tip bir ucundan bakınca direk karşısı görünüyor ne dersiniz işe yararmı ? Yoksa illaki kesip biçerek büyük susturucuyumu kullanmam gerekecek ? Belki biraz da olsa ses konusunda taviz verebilirim yeterki performansta bir sorun teşkil etmesin fikirlerinizi bekliyorum,teşekkür ederim.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

  2. #2
    kRo_bOy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2006
    Yaş
    36
    Şehir
    Tokyo'nun içinden:)
    Mesaj
    932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence 61 lik boru çok büyük onu biraz daha düşür 51 iyidir bence
    sese gelince ce karbüratörlü arabadan eksoz sesi alamazsınız isterseniz düz boru yap bırak eksoz sesi olmuyor çok fazla
    Alıntı psikolojikdeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her sx te bir sorun var benimkindede direksiyonu yanlış yere koymuşlar

    Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turboyla atmosferik sarışınla esmer gibidir..
    Hangisini alsan aklın öbüründe kalır

  3. #3
    0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2010
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    3.666
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok uzun yazmışsınız okuyamadım affedin passat egzozu 51mm onu belitrmek isterim kazanı büyük olduğu için performansınızı çok çok fazla etkilemez ama cut out yada varex vanalı egzoz sistemi kullanmanızı tavsiye ederim egzozsuz turbo araba ne olursa olsun kayıp yaşıyor
    51 mm. olanınıda kullanamıyorum ebat yüzünden susturucu büyük geliyor okusaydınız derdimi anlaytacaktınız aslında ayrıca passat 1.8t susturucusunu bizzat kumpas ile ölçtüm 60 mm. geldi nasıl olmaz ? Acaba passat diye başka bir aracın susturucunumu gösterdiler bana


    Alıntı kRo_bOy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence 61 lik boru çok büyük onu biraz daha düşür 51 iyidir bence
    sese gelince ce karbüratörlü arabadan eksoz sesi alamazsınız isterseniz düz boru yap bırak eksoz sesi olmuyor çok fazla
    Karburatörlü araçtan nasıl ses çıkmaz ? Şu an aracı çalıştırdığımda kıyamet kopuyor ki dediğim gibi turbodan sonra 60 mm. boru devam ediyor aracın orta kısmına kadar ?

    Genel olarak 60 mm. çokmu diyorsunuz ? Oysaki daha sistemi kurmadan önce bir çok kişi 76 lık bile yapabileceğimi söylemişlerdi zaten benimde bildiğim turbo da ne kadar rahat gaz çıkışı o kadar iyi Moralimi bozdunuz
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

  4. #4
    0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2010
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    3.666
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hım benimde baktığım susturucunun fiyatı 185 tl idi ve yan sanayi olduğunu söylüyordu her neyse turbo olarak K03 kullandım ve 0.8 bar a ayarlı.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

  5. #5
    0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2010
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    3.666
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an elimdeki mevcut AS 250 susturucumun fiyatı 85 tl aldığım adam ile konuştum geri iadeyi ancak yerine başka bir susturucu alacağım şekilde kabul ediyor yani ücretin geri iadesi söz konusu değil aslında bu forumda bir arkadaşın sattığı son susturucu niyetimde vardı ilk başlarda ancak ses konusunda susturucuya güvenemedim ***** 250 lira bir susturucuya verip sesi fazla gelir bana uymaz beğenmez isem hoş olmaz dedim ve yer sorunu da var tabi ;

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...32824606/detay

    SS susturucularında sessiz olduğunu okudum bir çok yerde ama ***** fiyatları iyi.Almış olduğum susturucunun ücretini geri alamadığımı göz önünde bulundurursak tekrar şunu sormak istiyorum bahsettiğim 60 mm. giriş ve çıkışlı küçük tüp şeklide orta susturuculardan 2 yada 3 adet alsam belirli aralıklarla peş peşe montajını yapsam işimi görmezmi yani dediğim gibi belki azıcıkta olsa ses konusundan taviz verebilirim ancak performansa bir etkisi olurmu ? Ben biraz da işi ucuza kapatmak istiyorum belkide bu şekilde ses ve performans konusunda ne gibi durumlar izlerim ? Bahsettiğim orta susturucuların adet i 35 tl aldığım susturucuyu geri verip üzerine 20 tl daha ödeyip 3 tane orta susturucu alabilirim.

    Ayrıca şöylede bir durum var ilandaki yada ss nşn bir son susturucusunu aldığımda bagaj havuzunu kesip içeriye bombe verdirerek susturucuyu içine gömem gerekecek çünkü susturucuyu bagaj havuzunun altına koyarsam zamanla sıkıntı çıkaracaktır aracın orjinalinde bagaj havuzu altından sadece ince bir boru geçiyordu .
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

  6. #6
    0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2010
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    3.666
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orta susturucuları kullanarak kesip biçme yapmadan hallederim sanıyordum ama sanırım olmayacak o halde kesip biçme işlemi kaçınılmaz oldu sanırım pekala çok teşekkür ederim yardımlarınız için yarın işleme başlayacağım.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •