User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Passat ,A4 K03 Turbo büyütme

egeturbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Passat ,A4 K03 Turbo büyütme

Dün çok sevidğim bi abimin arabasına dün k04 turbo uyguladık.Ne kadar elimdeki gt28 kitini takmak istesemde k04 ten şaşmadı.Arabayı dün sabah 6.30 da sökmeye başladım.Saat 9da turboyu dükkana götürdüm ve başladık işlemlere

Turboyu salyangozlarından ayırdığımda turbonun kötü bi durumda olduğunu gördüm
    http://img580.imageshack.us/i/sam0395p.jpg/
    hemen stoklarımda k04leri listelerimde inceledim.
    Melih abinin şanslı günüydü seat leon cupra 1.8 t ye ait turboyu rafımdan aldım ve ameliyat başladı.
    Turboyu açtığımda birde ne göreyim standart cupra kanadından 2 mm daha büyük daha önce bi upgrade yapmışım zaten.
    Hemen turbonun revizyonuna başladık.
    Egzoz salyangozunu özenle 1.8 passatın kendi egzoz salyangozunu mile göre işledim.Ve temizlenmek üzere özel sıvıda 3 saat kadar beklettim.
    Kendi emme salyangozuna işlem yapmak istemedim.Hava filtresi borusunun geçtiği yer çok inceleceği için keleğçe ile sıkarsam her an elimde kalabilirdi. Bu yüzden Cupranın kendi emme salyangozunu bu uygulama için kullandım.
    Resimde soldaki cupranın emme salyangoz diğeride passatın kendi salyangozu
    http://img163.imageshack.us/i/sam0396.jpg/
    Cupranın hem intercoolera giden kısmı daha geniş ve a/r çapı daha büyüktü ayrıca cupra salyangozunuda takınca direk oturmuyor turbo oraya bi lastik hortum uygulaması daha yaptım.
    http://img248.imageshack.us/i/sam0397.jpg/
    turbonunda bu arada revizyon işlemlerini bitirdim katriçleri bir araya gelince hemen bi yan yana kıyaslama başladı
    Soldaki yeni takılacak sağdakide rahmetli turbomuz
    http://img249.imageshack.us/i/sam0393.jpg/
    Yeni takılacak katriç
    http://img155.imageshack.us/i/sam0394b.jpg/
    standart k03 salyangozu ve pervanesi
    http://img413.imageshack.us/i/sam0398.jpg/
    buda standartına göre 2mm daha işlenmiş emme salyangozu ve pervanesi
    http://img16.imageshack.us/i/sam0399.jpg/
    ve yeni egzoz milide + 3.49 mm daha büyük
    turbonun işlemleri bitince son karelerinide çektik
    http://img175.imageshack.us/i/sam0404.jpg/
    Eski rahmetli turboyuda bir araya getirerek müşterim Melih abiye teslim ettim.Güzel temizlersen kalemlik yapabilirsin Melih abi
    http://img297.imageshack.us/i/sam0388.jpg/

Bu turbo uygulamasının yanındada
    034 Motorsport egzoz manifoldu
    Audi TT N75 Valfi
    Borla orta susturucu
    ETP Kat iptali
    K&N Kutu içi filtre
    Forge dump valve yi montajlamak üzere parçaları alıp dosdoğru yeni garajıma götürdüm montaj için
    Montajınıda yaptıktan sonra
    Etp Chip Tuning uygulaması yaparak son gıdıklama işlemlerini tamamladık.
    Onun fotoğraflarınıda ayrıca ekleyeceğim.
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    k03.015 i k04.022 ile melezlemissiniz. k04 degince aklima direk k04.015 geldi. resimleri görünce anladim. bi ara bende bu konuyu arastirmistim, alman forumlarinda okudugum kadari ile k03s ( 180ps lik 1.8T ) ile normal k03 un farki eksoz tarafindaki kanat sayisi, k03s de 1 kanat fazla. emme kisimlari birebir ayni . k04.022 ile k03 ü melezlerken k03s in eksoz tarafi kullanirsa daha verimli oldugunu okumustum. tabi tartisilabilir

ama benim tahminim,, realist olarak kkk dan alinicak enfazla güc 250-260 civarinda kalicak. gt28,gt30,t3/t4 ün yerini pek tutucagini sanmiyorum. bu turbonun dengi gt25 olur sanirim.

birde bi sorum olucakti , 1.8t nin orjinal eksozmanifoltuna WT3/T4 A/R 63 turbo takmak istiyorum ama orjinal manifllolt yeterli gelirmi bilmiyorum. k03-T3 adaptör yapip denemeyi düsünüyorum. suanki eksozgazi sicakligi ne durumda suan? birde turbo kacbinde tam doluyor ?

güzel bi calisma olmus, ellerinize saglik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semihx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    k03.015 i k04.022 ile melezlemissiniz. k04 degince aklima direk k04.015 geldi. resimleri görünce anladim. bi ara bende bu konuyu arastirmistim, alman forumlarinda okudugum kadari ile k03s ( 180ps lik 1.8T ) ile normal k03 un farki eksoz tarafindaki kanat sayisi, k03s de 1 kanat fazla. emme kisimlari birebir ayni . k04.022 ile k03 ü melezlerken k03s in eksoz tarafi kullanirsa daha verimli oldugunu okumustum. tabi tartisilabilir

ama benim tahminim,, realist olarak kkk dan alinicak enfazla güc 250-260 civarinda kalicak. gt28,gt30,t3/t4 ün yerini pek tutucagini sanmiyorum. bu turbonun dengi gt25 olur sanirim.

birde bi sorum olucakti , 1.8t nin orjinal eksozmanifoltuna WT3/T4 A/R 63 turbo takmak istiyorum ama orjinal manifllolt yeterli gelirmi bilmiyorum. k03-T3 adaptör yapip denemeyi düsünüyorum. suanki eksozgazi sicakligi ne durumda suan? birde turbo kacbinde tam doluyor ?

merhaba
    aslında standart manifolda bi flanşla yapmanı tavsiye etmem Nede olsa azcık yer var oraya güzel bi manifold yapılabilir diye düşünüyorum Biz bu turboyu montajlarken 034 motorsportunkini özellikle taktık ve cok daha kolay dolduruyor diye.
    Arabayı bugun bitirdim.Bi tam deneme yapamadım malesef. EGT saatim malesef bu araç üzerinde yok ama defi gösterge seti siparişledik geldiğinde ölçebilirim.

Sizde uygularsanız paylaşırsanız sevinirim
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Spook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan aldığınız güç nedir araçta ? birde intercooler ve enjektörleri ne yaptınız ?

UnnAmeD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semihx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

k03s ın emme pervanesıde k03ten farklıdır. k03 olan araca k03s taktıgınız zaman farkı anlarsınız.250-260hp yı k03 ıcın mı soyledınız ? eger oyleyse dogru ,250+ alanlar var lımıtlerde vwortex te ,k04le cok daha yuksek guclerı gorebılırsınız tabı bahsettıgım k04 02x serısı olanlar.1.8t nın orjınal egzoz manıfoldu hakkaten k03 harıcınde cogu turboya ıskence oluyor.zaten soktugunuzde dıkkat ettıysenız runnerları acaıp ufak.bu manıfoldla hıc ugrasmayayıp ,en azından aynı tıp dokum olan baska bı manıfold alın ,yapıcaksanız flansı onun ustunde yapın.orjınal manıfoldla ugrasmaya degmez.yazdıklarımın cogu tecrubeyle sabıttır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı UnnAmeD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    k03s ın emme pervanesıde k03ten farklıdır. k03 olan araca k03s taktıgınız zaman farkı anlarsınız.250-260hp yı k03 ıcın mı soyledınız ? eger oyleyse dogru ,250+ alanlar var lımıtlerde vwortex te ,k04le cok daha yuksek guclerı gorebılırsınız tabı bahsettıgım k04 02x serısı olanlar.1.8t nın orjınal egzoz manıfoldu hakkaten k03 harıcınde cogu turboya ıskence oluyor.zaten soktugunuzde dıkkat ettıysenız runnerları acaıp ufak.bu manıfoldla hıc ugrasmayayıp ,en azından aynı tıp dokum olan baska bı manıfold alın ,yapıcaksanız flansı onun ustunde yapın.orjınal manıfoldla ugrasmaya degmez.yazdıklarımın cogu tecrubeyle sabıttır

evet k3s in kanatlari daha büyükmus. benim hatam..

ben sadece turbo degisiminden bahsediyorum. 250-260ps i k04 icin söglemistim. k03 le 250-260 i görmek icin ya baya baya para harcamak yada turboyu gösder cikarmak. yoksa uzun ömürlü bi uygulama olmaz.

flansch istememin sebebi, tamamen yasalarla ilgili , motor kaputu acildiginda motordaki degisikligin gözebatmamasi lazim. yani kati söküp düz boru takmak yerini kat yerinde, kalabilir ama ici bos olmali vs.

elimde zaten t3 flanschli manifolt var, ama manifolt resimdeki gibi, bunu takarsam , orjinal olmadigi anlamak icin uzman olmaya gerek kalmiycak. turbo yukari cikiyor ve havafiitresi kutursunun sökülmesi gerekiyor.

Alıntı egeturbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba
    aslında standart manifolda bi flanşla yapmanı tavsiye etmem Nede olsa azcık yer var oraya güzel bi manifold yapılabilir diye düşünüyorum Biz bu turboyu montajlarken 034 motorsportunkini özellikle taktık ve cok daha kolay dolduruyor diye.
    Arabayı bugun bitirdim.Bi tam deneme yapamadım malesef. EGT saatim malesef bu araç üzerinde yok ama defi gösterge seti siparişledik geldiğinde ölçebilirim.

Sizde uygularsanız paylaşırsanız sevinirim

genis kanalli baska bi manifold kullanabilirim ama orjinaliden farkli olmamasi lazim.

önümüzdeki hafta a4 u garaja cekicem, zaman sorunu olmadigi icin yavas yavas ugrasicam, ilerledikce buraya eklerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gt28 kit nasıl bişeymiş bilgi icerik özelden burdan ögrensek egeturbo?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizdeki kitin içerisinde
    custom turbo manifoldu
    garrett gt28rs turbocharger
    tial 38 mm external wastegate
    yağ giriş borusu
    hava filtresi ve boruları
    custom down pipe
    custom intercooler boruları
    etp intercooler
    intercooler kitin slikon hortum ve kelepçeleri
    bosch benzin pompası
    440 cc bosch enjektörler
    hks replica blow off valve
    custom remap
    aem wideband olarak teslim edecektim melih abiye
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Proje ne durumda acaba

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ardasım bu ft28 kiti passatlara uyuyor mu ?

uyuyorsa bize ne olur fiyatı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Spook Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Proje ne durumda acaba
    arabayı sonunda bitirdim şuan için güzel resimleri hafta sonu eklerim
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ardasım bu ft28 kiti passatlara uyuyor mu ?

uyuyorsa bize ne olur fiyatı
    pm attım abi
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabayı sonunda bitirdim şuan için güzel resimleri hafta sonu eklerim
    Tamamdır, detayları merakla bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstadım gt28rs setin standart parçalar ile audi 1.8 t den alınabilecek güç nekadardır ve fiyatını öğrenebilirmiyim.

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın son halinin DYNO grafikleri var mı acaba ?
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Spook Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet bu araç arda, teknik detay verirmisin biraz ? O konudan devam edelim.Enjektörler egzost sistemleri map vs
    aracı malesef izmirde dynoya sokamadım izmirdeki dynolar ile ilgili bazı sorularım var kafamda (izmirdeki dynosu olanlar yanlış anlamasın ) araç ile önümüzdeki aylarda istanbula gideceğim orada dynoya sokucam ardından izmirde sokucam.
    araç tawalbro 255 benzin pompası aldık.Bitanede üniversal benzin regületör taktık.
    Yazılım konsunda kendi markamız olan etp boost tech yazılım var almanyadan alıyordum yazılımları kendi m arkamız altında satıyorum.Fakat artık istanbulda yazılımlarımızı sitedede çok güven sağlamış birinden alıyorum bundan sonraki uygulamalarımda çok büyük rolü olacak bizim için.Standart enjektörlerle kullanıorum ama onlarıda belki tt enjektörleri ile değiştirebilirim.Egzoz sistemi olarak borla kullandık geçen hafta elimize supersprint cat back ulaştı borla marka susturucularımızı söktük diğer proje arabasına bağlamak üzere çıkardım.Kendimiz yaptık diye söylemiyorum ama gerçektende çok güzel oldu.Hatta şimdi bi araca daha yapıcam ona çok dah aözene bezene yapacağım.Aynı kit gibi olucak.
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dadaloglu1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstadım gt28rs setin standart parçalar ile audi 1.8 t den alınabilecek güç nekadardır ve fiyatını öğrenebilirmiyim.
    300 hp civarı güç alabilirsin ortalama kitler 5000 6000 tl civarıydı die hatırlıyorum.
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracın son halinin DYNO grafikleri var mı acaba ?
    Abi iönce istanbulda dynoya cıkarak istiyorum.Sonra izmirdeki 2 dyno üzerine çıkarıcam İzmirde Bi pro serviste bide 6.sanayide otoklinik diye bi yer varmış oto test cihazları varmış dynoda olduğunu duydum.İstanbuldada serp ve vamag üzerine çıkartacağız.İstanbul benim gözümde biraz daha profesyonel özellikle paşaoğlunda çıkartıcam en doğru sonuçları onunkinin vediğini solediler.
    www.egeturbo.com
    Turbo asker

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler.. grafikleri dört gözle bekliyorum
    GT28 ile 300hp almak baya günlük kullanım için olur biraz da alt devirlerde dolsa tam benlik olurdu herhalde
    300 hp civarı güç alabilirsin ortalama kitler 5000 6000 tl civarıydı die hatırlıyorum.

Abi iönce istanbulda dynoya cıkarak istiyorum.Sonra izmirdeki 2 dyno üzerine çıkarıcam İzmirde Bi pro serviste bide 6.sanayide otoklinik diye bi yer varmış oto test cihazları varmış dynoda olduğunu duydum.İstanbuldada serp ve vamag üzerine çıkartacağız.İstanbul benim gözümde biraz daha profesyonel özellikle paşaoğlunda çıkartıcam en doğru sonuçları onunkinin vediğini solediler.
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı malesef izmirde dynoya sokamadım izmirdeki dynolar ile ilgili bazı sorularım var kafamda (izmirdeki dynosu olanlar yanlış anlamasın ) araç ile önümüzdeki aylarda istanbula gideceğim orada dynoya sokucam ardından izmirde sokucam.
    araç tawalbro 255 benzin pompası aldık.Bitanede üniversal benzin regületör taktık.
    Yazılım konsunda kendi markamız olan etp boost tech yazılım var almanyadan alıyordum yazılımları kendi m arkamız altında satıyorum.Fakat artık istanbulda yazılımlarımızı sitedede çok güven sağlamış birinden alıyorum bundan sonraki uygulamalarımda çok büyük rolü olacak bizim için.Standart enjektörlerle kullanıorum ama onlarıda belki tt enjektörleri ile değiştirebilirim.Egzoz sistemi olarak borla kullandık geçen hafta elimize supersprint cat back ulaştı borla marka susturucularımızı söktük diğer proje arabasına bağlamak üzere çıkardım.Kendimiz yaptık diye söylemiyorum ama gerçektende çok güzel oldu.Hatta şimdi bi araca daha yapıcam ona çok dah aözene bezene yapacağım.Aynı kit gibi olucak.
    Himm anladim..enjektörler i değiştirmeden pek verimli olmuyor bu uprade..enjektörler çok daha farklı bir boyuta taşıyor olayı.SS Catback kaça mal oldu ? 2.5" mu kullanıyorsunuz ?
    Birde kadran videosu filan alabilirsek çok güzel olur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)