Senin aracında katalog değeri 95 diye biliyorum
Bizimki yüksek ihtimalle kötü benzinden kaynaklıydı pompada filan problem çıkarmıştı... 97 kullandığımızı söleyince servis 95 oktan kullanmamızı önermişti
Printable View
bp 97 octane öneriyorum sıkıntı yaşamassın
bende haramidere total - beylikdüzü opet - avcılar ve merter mc bp dısında pek fazla yakıt almıyorum. 95octane kullanıyorum. bir sıkıntı yasamadım. 97oct 1-2 kere aldım onun dısında hep 95 oct. arasında bi fark görmedim.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
95 oktan kullanıyordum alfamda gerçektende araba çekişten düşüyordu.Ve silkeleme vardı.97 oktan alıyorduk Petrol ofisinden (hep aynı noktadan) hiç problem olmuyordu ve üstüne her 100 tl benzin aldığımda oktan arttırıcı kullanıyordum.
Görkem abininde dediğine tamamen katılyorum.Zaten ülkemizde yakıt kalitesi malesef kötü bari oktanla maçı kurtaralım
aynen 97 devam et arkadşım en saglıklısı bu ülkede
burda bir konuda okumuştum. 95 ve 97 oktan aynıymış sadece rengini biraz değişikmiş diye okudum aslında fark yokmuş.Bu konuda bilgisi olan varmı?
bu araçlardaki MED 17 beyinler yakıta göre rating atıyor diye biliyorum.
ona göre yakıt ekonomisini, ign. timing i ayarlıyor.
tabi bunu ayarlarken sadece yakıt kalitesi değil hava sıcaklığı. atm basıncı vb. gibi parametreleri de değerlendiriyor.
yüksek oktanda detonasyon veya pre ignition riski düşük olduğuna göre beyin eğer şartlar uygunsa ign timing i biraz daha erkene alabilir. ve biraz daha yakıt ekonomisi sağlar diye düşünüyorum. artı performans da artar.
97 konusunda merak ettiğim bişey war tr deki 97 lerde 95 e katkı atılmış olan 97 keza zmnında 100 lerde öleydi 98 den 100 e
bunun yerine 95 alıp octane booster kullansak daha sağlıklı değilmi ? çünkü adamların benzinlerine güwenemiorum malesef bn shell den başla :(