Tamam teşekkür ederim o zaman şimdilik turbomuz T28 olsun diyelim hemen şimdi almayacağım turboyu tabi alacağım güne kadar da ufak ufak araştırmalar yaparım bir aksilik olmaz ise alırız bi T28 inşallah.
Printable View
Tamam teşekkür ederim o zaman şimdilik turbomuz T28 olsun diyelim hemen şimdi almayacağım turboyu tabi alacağım güne kadar da ufak ufak araştırmalar yaparım bir aksilik olmaz ise alırız bi T28 inşallah.
T serilerine bulasma bence, gtler de pahali.
Mutevazi bir araba yapacaksin anliyorum
Mitsubishi td04HL-13g yada benzer seri( gc8 lerden, wrxlerden cikan turbo) kullan bence. Az yipranmisini 400 e bulabiliyorsun, piyasada zibil var. Kolay kolay da bozulmuyor, burclu ve mitsubishi...
usta ben anlamam turboların hangi markası iyi hangisi kötü.ama tecrübelerimiz sonucu dizel turbosu ile benzinli turbosu farklı.benzinli aracın turbosu yüksek devirlerde bitmiyor.yani dizel araç turbosuna göre tabi.
enjeksiyona geçmek mükemmel fikir.bende yapcam ama nasıl yapcam bilmiyorum.öğrenciyim ama turboyu harçlıklardan ordan burdan yaptık. enjeksiyon işini nasıl yapsam ki. dayı amca hala arasammı hepsini.bak yine aklıma getirdin yaa :D :D :D :D
Teşekkür ederim Ranthor dün bayağı araştırma yaptım ya biraz daha bekleyip bir GT2560R alacağım yada senin tavsiyene uyup bir Mitsubishi td04HL-13g alacağım tercihim Mitsubishi den yana olursa temin etme konusunda senden yardım isteyebilirim :) Ben sana zaten pm atarım o zaman belki beni yönlendirebileceğin bir yer olur tekrardan teşekkür ederim.
Arif karburatör işi hep sıkıntı boşver hacı ne yap et bir şekilde geç enjeksiyon işine forumdaki çağrı senin motora SLX lerin enjeksiyon sistemini uydurmakla uğraşıyordu bu ara ki muhtemelende sorunsuz yapacaktır ondan yardım alabilirsin elinde alet edevat tutuyor uygun bi maaliyete çıkarırsın bu işi düşün bence :icon_tup:
60 exducer e sahip bir GT serisi Garrett yerine 57 exducer e sahip BorgWarner turbo çok daha iyidir. Farkı fiyatı... Gerek yok... Kanatların yapıları gereği yeni seri BW turbolar işinizi görecektir.
Mitsubishi TD04 ler için pek çok opsiyon mevcut. Su soğutmalı olan bir model tercih edilmeli. Standart segmanlı TD04 ler bile sonradan turbolanan arabalarda ayar düzgün olmadığında aşırı ısıdan 3-6 ay içinde verimden düşüyor (Egsoz mili kanatları yanıyor)
Bence araçla duygusal bir bağınız yoksa daha önce denenmiş bir araç ile bu projeye girmek daha mantıklı. Bence!
Aracımı değiştirmeyi düşünmüyorum bende zaten klasik araba düşkünlüğü var seviyorum eski arabaları alıp yola getirip teknoloji ile birleştirmeyi.Ha zorluklar mutlaka oluyor ancak işin zevkide orada zaten belki bir zevki duyguları olmayan anlayamaz bilmiyorum.
Benim turboya ayırabileceğim bütçe maksimum 500 tl ne kadar ekmek o kadar köfte tabiki bende ayağımı yorganıma göre uzatırım ne yapayım :) 500 tl ye en azından beni idare edebilecek bir turbo alırım herhalde nede olsa iddalı profosyonel bir araba yapmıyorum.GT2560R - Mitsubishi td04HL-13g yada T28 bu iç turbodan hangisi bütçeme uygun olursa onu alırım artık.
Ama tercihim Mitsubishi olursa su soğutmalı bir model tercihim olur :icon_tup:
eğer ıstersen sana t25 bı turbo onere bılırım jackson nıcklı emre benım abım onunda dedıgı gıbı td04 grubundan bısı ısını gorebılır ama ılla ben full performansa dayalı bı turbo ıstıyorum dersen bence t25 yada td04 bı turboya gecmelısın