Arkadaşlar 1976 model 124üm var.Lpg'de biniyorum.ancak binenler biliyordur.vites atmalarda ya da gazı verip saldığımda oluşan basınç turboya geri tepiyor.buraya kadar normal.blow off varsa dışarı atacak bu da normal.
ancak Lpg'yi Turbo girişinden verdiğimiz için gazı kestiğimde yani gaz kelebeği kapanıp bi engel oluşturduğunda, Lpg'yide havayla beraber turboya doğru itiyor.blow off takıldığı zamanda dışarı atıyor.bunun sonucunda da bir anlık kesilme yapıyor.hızlı vites atışlarda kurtarıyor ancak şehiriçi gezmelerde pek hoş olmuyor.
benim düşüncem.karbüratörde bulunan gaz kelebeğini komple iptal edip,bunun yerine turbonun önüne bi gaz kelebeği koyup, bu basınç geri tepme işini yok etmek..
ancak turbo önüne gaz kelebeğini taktıktan sonra,gazı saldığımda içeride henüz emme manifoldunda ve borularda kalan hava+yakıtla motor biraz daha devirlenmeye devam edermi.yani orada kalan hava+yakıtla çalışmaya devam etme ihtimali varmı.
turbo önündeki gaz kelebeğinin turboya giren havayı birden kesmesi bi sıkıntı oluşturabilir mi ?
yada başka bi sorunla karşılaşma ihtimalim nedir.
enjeksiyonlu turbolu ve modifiyeli motorların bazılarında bunu görmüştüm.supraların bazılarında vardı galiba.
şu anki mevcut sistem ve yapmak istediğim sistemin şematik resimlerini de koyuyorum buraya.bunlara göre yorum yaparsanız sevinirim.
bazı arkadaşlar benzinde kullan,sök at yada enjeksiyona geç vs diye akıl edebilirler.benim amacım bu başlık altında sadece düşünmüş olduğum sistemin bana neler getireceği,ya da götüreceğini sizlerin tecrübesiyle öğrenebilmek.elbette imkanlar elverdikçe enjeksiyon işine de hatta swap işine bile gireceğim ama zamanla.
aklıma gelen hertürlü değişikliği denemeye çalışıyorum.okudum bölüm ve daha çok merakım gereği araştırma ve çalışmalar yapmak zorundayım.kendi aracımda da bunları denemek istiyorum.denemeden önce de bunları sizlere danışarak yapmak istiyorum.
şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
şu anki sistem
yapmak istediğim sistem
![]()