User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Lpg Turboda kesilme sorununu bu şekilde çözebilirbiyim acaba ????

1.24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Lpg Turboda kesilme sorununu bu şekilde çözebilirbiyim acaba ????

Arkadaşlar 1976 model 124üm var.Lpg'de biniyorum.ancak binenler biliyordur.vites atmalarda ya da gazı verip saldığımda oluşan basınç turboya geri tepiyor.buraya kadar normal.blow off varsa dışarı atacak bu da normal.

ancak Lpg'yi Turbo girişinden verdiğimiz için gazı kestiğimde yani gaz kelebeği kapanıp bi engel oluşturduğunda, Lpg'yide havayla beraber turboya doğru itiyor.blow off takıldığı zamanda dışarı atıyor.bunun sonucunda da bir anlık kesilme yapıyor.hızlı vites atışlarda kurtarıyor ancak şehiriçi gezmelerde pek hoş olmuyor.

benim düşüncem.karbüratörde bulunan gaz kelebeğini komple iptal edip,bunun yerine turbonun önüne bi gaz kelebeği koyup, bu basınç geri tepme işini yok etmek..

ancak turbo önüne gaz kelebeğini taktıktan sonra,gazı saldığımda içeride henüz emme manifoldunda ve borularda kalan hava+yakıtla motor biraz daha devirlenmeye devam edermi.yani orada kalan hava+yakıtla çalışmaya devam etme ihtimali varmı.

turbo önündeki gaz kelebeğinin turboya giren havayı birden kesmesi bi sıkıntı oluşturabilir mi ?

yada başka bi sorunla karşılaşma ihtimalim nedir.

enjeksiyonlu turbolu ve modifiyeli motorların bazılarında bunu görmüştüm.supraların bazılarında vardı galiba.

şu anki mevcut sistem ve yapmak istediğim sistemin şematik resimlerini de koyuyorum buraya.bunlara göre yorum yaparsanız sevinirim.

bazı arkadaşlar benzinde kullan,sök at yada enjeksiyona geç vs diye akıl edebilirler.benim amacım bu başlık altında sadece düşünmüş olduğum sistemin bana neler getireceği,ya da götüreceğini sizlerin tecrübesiyle öğrenebilmek.elbette imkanlar elverdikçe enjeksiyon işine de hatta swap işine bile gireceğim ama zamanla.

aklıma gelen hertürlü değişikliği denemeye çalışıyorum.okudum bölüm ve daha çok merakım gereği araştırma ve çalışmalar yapmak zorundayım.kendi aracımda da bunları denemek istiyorum.denemeden önce de bunları sizlere danışarak yapmak istiyorum.

şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

şu anki sistem

yapmak istediğim sistem
    TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonradan takacagin kelebek ile karburator milini es zamanli hareket ettiracek bir duzenek kurabilirsen bir sorun yasayacagini sanmiyorum.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonradan takacagin kelebek ile karburator milini es zamanli hareket ettiracek bir duzenek kurabilirsen bir sorun yasayacagini sanmiyorum.
    karbüratör milini niye hareket ettircem.benzinde kullanırken lazım da.lpg de iken lazım değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzinde hiç çalıştırmicam sürekli LPG de çalıştıracağım diyorsan neden olmasın kelebek olarak hangi aracın kelebeğini kullanmayı düşünüyorsun ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resimler şu an açılmıyor LPG enjektörü kelebekten öncemiydi sonramı ? LPG enjektörünü kelebekten sonra değil önce koyman gerekebilir (yani filtre tarafına) kelebekten sonra koyarsan içeride oluşan anlık basınç LPG beynimi diyorlar adını bilmiyorum yani şu ;

İçerisindeki diyaframları patlatabilir sorun yaşayabilirsin.Ama önce koyarsan bir problem olmaz.

Turbonun önüne koyacağın kelebeğin turbo emişini bir anda kesmesi uzun vade de yağ verme problemide yaşatabilir bunu turbo konusunda uzman arkadaşlara sorarsan daha iyi olur ancak zaten içeride sıkışan anlık hava turboya uzun vadede zarar verecektir bov kullanabilirsin bunun için hem bu şekilde bahsettiğin ;

"içeride henüz emme manifoldunda ve borularda kalan hava+yakıtla motor biraz daha devirlenmeye devam edermi"

Soru işaretinide gidermiş olursun ama tabi hava ile birlikte aynı zamanda gazı dışarıya atması bir tehlike oluştururmu orasını bilemem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resimler şu an açılmıyor LPG enjektörü kelebekten öncemiydi sonramı ? LPG enjektörünü kelebekten sonra değil önce koyman gerekebilir (yani filtre tarafına) kelebekten sonra koyarsan içeride oluşan anlık basınç LPG beynimi diyorlar adını bilmiyorum yani şu ;

İçerisindeki diyaframları patlatabilir sorun yaşayabilirsin.Ama önce koyarsan bir problem olmaz.

Turbonun önüne koyacağın kelebeğin turbo emişini bir anda kesmesi uzun vade de yağ verme problemide yaşatabilir bunu turbo konusunda uzman arkadaşlara sorarsan daha iyi olur ancak zaten içeride sıkışan anlık hava turboya uzun vadede zarar verecektir bov kullanabilirsin bunun için hem bu şekilde bahsettiğin ;

"içeride henüz emme manifoldunda ve borularda kalan hava+yakıtla motor biraz daha devirlenmeye devam edermi"

Soru işaretinide gidermiş olursun ama tabi hava ile birlikte aynı zamanda gazı dışarıya atması bir tehlike oluştururmu orasını bilemem.
    benzin işini çift tel kullanarak kelebek miline hareket vererek yapabilirim.orası sonraki iş.

evet filtreden sonra kelebek sonra lpg mikseri olacak.kelebekten önce mikseri koyarsam yakıtın önünü keser yıne takılma yapar bi anlamı olmaz.

diyaframı niye patlatsın ki orda basınç yok emiş var sadece.emişin birden kesilmesi de basınca yol açmaz.hortumda aşırı bir basınç yada emiş de olmayacak.sadece giren havanın önünü kesecek. diye düşünüyorum.

lpg'de blow off kullanmak tehlikeli.distribütör var bobin var buji var.haa kullananlar var ama bence sakıncalı.gerek de yok.şu anki sesi gayet tatmin edici.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlatmak istediğimi yanlış anladın sanırım.LPG enjektörü yada mikser hangisiyse artık kelebekten sonra koyarsan (yani kelebek ile turbo arasına) özellikle yüksek devirdeyken bir anda gazı bırakıp kelebeğin kapanması kelebekten sonraki hat üzerinde anlık yüksek basınç oluşmasına neden olacak ***** sen olaya emiş olarak bakma içerdeki basınç kelebekten sonra her yerde olacak.Zaten şu anki mevcut düzenekte içeride sıkışan hava turbo emişinden dışarıya çıkıyor.Bence mikseri kelebekten önce koyman gerekiyor yani içerideki basınca mağruz kalmamalı.

Mikseri kelebekten önce koyarsan yakıtın önünü kesme durumu olmaz çünkü kelebek hiç bir zaman tam kapanmaz rölanti seviyesindeyken bile çok çok az bir oranda açık durur rölanti devrinde motorun emdiği havayı sağlayacak kadar yani zaten tam kapanırsa hava nereden girecek motor nasıl çalışacak ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1.24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emişin birden kesilmesi de basınca yol açmaz.
    Evet burada bir mantık hatası yapmışım söylediğimin tam tersi olur basınç değil vakum oluşur buda yine LPG üzerinde istikrarsız bir çalışma yaratacağı düşüncesindeyim.Yani her halükarda mikseri kelebekten önce koymak bana daha mantıklı geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlatmak istediğimi yanlış anladın sanırım.LPG enjektörü yada mikser hangisiyse artık kelebekten sonra koyarsan (yani kelebek ile turbo arasına) özellikle yüksek devirdeyken bir anda gazı bırakıp kelebeğin kapanması kelebekten sonraki hat üzerinde anlık yüksek basınç oluşmasına neden olacak ***** sen olaya emiş olarak bakma içerdeki basınç kelebekten sonra her yerde olacak.Zaten şu anki mevcut düzenekte içeride sıkışan hava turbo emişinden dışarıya çıkıyor.Bence mikseri kelebekten önce koyman gerekiyor yani içerideki basınca mağruz kalmamalı.

Mikseri kelebekten önce koyarsan yakıtın önünü kesme durumu olmaz çünkü kelebek hiç bir zaman tam kapanmaz rölanti seviyesindeyken bile çok çok az bir oranda açık durur rölanti devrinde motorun emdiği havayı sağlayacak kadar yani zaten tam kapanırsa hava nereden girecek motor nasıl çalışacak ?
    anlatmak istediğini gayet iyi anladım da.şu an üzerindeki sistemdede senin dediğin gibi zaten.kelebek tam kapanmadığı halde ufacık bi basıncta yakıt+havayı geri tepiyor.kelebekten önce koymam yine bunu önlemez gibi geliyor bana.

ancak bunu bu kadar tartışmaya gerek yok.çünkü düzeneği kurduğumda mikseri öne yada arkaya almam çocuk oyuncağı olacak benim için.

daha baska artı yada eksileri ne olur bu işin.mesela rölanti ayarını tam yapabilirmiyim yada gaza basmamla motorun tepkisi nasıl olur.bunlarıda merak ediyorum ???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an mevcut sistem tam olarak benim dediğim gibi değil şu anda kelebek turbodan sonra, bu yüzden kelebek kapandığında içeride basınç birikimi oluyor ama kelebek turbodan önce oldumu durum değişir hatamı yukarıda düzettim kelebek turbodan önce oldumu kelebek kapandığı anda tam tersi kelebekten sonraki kısımda bir vakum oluşur çünkü turbonun önü artık açık arada bir kelebek daha yok silindirler emmeye devam ediyor daha önemlisi turbo pali yüksek devir ile dönmeye devam ediyor.Sen mikseri vakumun etkisine aldığı bölgeye koyarsan hat üzerindeki gazıda emecek bu boğulma sorunu yapmayacakmı ? Bence yapacak.

Bu arada tartışmak değil yahu estafurullah alakası bile yok.Dediğin gibi denersin olmadı diğer şekilde yaparsın zaten çetrefilli bir olay değil dediğin gibi ama tekrar diyorum mikserin kelebekten önce olması gerekiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an mevcut sistem tam olarak benim dediğim gibi değil şu anda kelebek turbodan sonra, bu yüzden kelebek kapandığında içeride basınç birikimi oluyor ama kelebek turbodan önce oldumu durum değişir hatamı yukarıda düzettim kelebek turbodan önce oldumu kelebek kapandığı anda tam tersi kelebekten sonraki kısımda bir vakum oluşur çünkü turbonun önü artık açık arada bir kelebek daha yok silindirler emmeye devam ediyor daha önemlisi turbo pali yüksek devir ile dönmeye devam ediyor.Sen mikseri vakumun etkisine aldığı bölgeye koyarsan hat üzerindeki gazıda emecek bu boğulma sorunu yapmayacakmı ? Bence yapacak.

Bu arada tartışmak değil yahu estafurullah alakası bile yok.Dediğin gibi denersin olmadı diğer şekilde yaparsın zaten çetrefilli bir olay değil dediğin gibi ama tekrar diyorum mikserin kelebekten önce olması gerekiyor

peki rölanti ve gaz tepkisi konusunda ne dersin _???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla rölantiyi bilemem özellikle eski düzen LPG sistemleri hep sorun ayarı dert stabilite yok kara balta bir sistem gibi bir şey.

Ama emin olmamakla birlikte gaz tepkisinin daha iyi olacağını düşünüyorum yada en azından normali aratmayacak benim düşüncem bu.

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    resimler gözükmüyo malesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet komutanım resimler uçmuş.

Arif daha önce de yazdığım gibi turbonun önüne koyacağın kelebeğin turbo emişini bir anda kapatması uzun vade de yağ verme problemide yaşatabilir ama turbodan turboyada değişebilir bu sorun olmayabilirde.Bunu turbo konusunda uzman arkadaşlara sor,danış istersen.

palamut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracında bov cbv vesaire varmı geritepme sorunun için olmaması da etkili bi faktör

edit: şimdi farkettim varmış da sağlıklı çalışsa bu kadar problem yaşamaman lazım ya yayı sert üst basınçlarda açıyo yada tahliye yetmiyo olabilir.

yakıt beslemesini yanma odasına mümkün olduğunca yanaştırırım ben olsam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı palamut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracında bov cbv vesaire varmı geritepme sorunun için olmaması da etkili bi faktör

edit: şimdi farkettim varmış da sağlıklı çalışsa bu kadar problem yaşamaman lazım ya yayı sert üst basınçlarda açıyo yada tahliye yetmiyo olabilir.

yakıt beslemesini yanma odasına mümkün olduğunca yanaştırırım ben olsam.
    bov yok.takmıcam da.tehlikeli.
    bunu karburatorlu aracta kesmenın yolu.gaz kelebegini kapatınca olusan basıncı yenmek yada olusmasını engellemek.bunun için ugrasıyorum.

bov olsa farklı olmıcak yanı.yıne kelebekten geri tepecek ve bov'dan atacak dısarı.yıne kesilme yapacak...

yakıt beslemesini turbo emişinden başka bi yere koymanın imkanı yok ki...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    resimler gözükmüyo malesef
    yeniledim resim linklerini ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1.24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bov yok.takmıcam da.tehlikeli.
    bunu karburatorlu aracta kesmenın yolu.gaz kelebegini kapatınca olusan basıncı yenmek yada olusmasını engellemek.bunun için ugrasıyorum.

bov olsa farklı olmıcak yanı.yıne kelebekten geri tepecek ve bov'dan atacak dısarı.yıne kesilme yapacak...

yakıt beslemesini turbo emişinden başka bi yere koymanın imkanı yok ki...
    peki bov u niye illa disari atacak sekilde baglamak istiyorsun. Dump valve yada bov a bir sistem uydurarak kendi icinde basinci bosaltsa. Yani turbonun arkasindan onune kapali sistem seklinde. Boylece yakiti da disari atmamis olur. Tabi ses alamazsiniz o ayri.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapmak istediğin sistem eski reno 5 turbo da vardı benim kömürlü turbo olması gerekiyor sistem için
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)