User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Sizce Bi-Turbo mu yoksa atmosferikmi tercih edilmeli

  1. #1
    Designer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Bursa
    Mesaj
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sizce Bi-Turbo mu yoksa atmosferikmi tercih edilmeli

    Böyle bi konu daha önce açıldıysa affınıza sığınıyorum forumda yeniyimde sürekli kafamı kurcalayan bir konuydu.Bi cok forumda torbo vs atmosferik die karşılaştırma var.Teknik konuda yetersizim ancak dediklerine gore yuksek devirde turbonun kapanmasından dolayı atmosferik daha kullanışlı ve yapıldıktan sonra daha az masraf çıkartır vb vb.Peki madem yuksek devirde turbo devreden çıkıyor maliyetini ve daha cok arıza cıkarmasını bı kenara atarsak ozaman bi-turbo atmosferıkten daha iyi deilmi bildigim kadarıyla sırayla (ATIYORUM)2000devirden 4000e kadar ilk turbo devreye giryor o devreden cıkınca 4000ile 8000arası 2.turbo devreye giriyor e ozaman kesintisiz güç elde etmiş oluyoruz ve atmosferıkten daha guclu hem daha guclu hem sureklı guc oluyor yanlışım varsa kusuruma bakmayın dediğim gibi teknik bilgim yetersiz devirleri salladım buarda yani bi-turbo atmosferikten daha iyi deilmi performans acısından? Degerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Instagram : WideBodySixty

  2. #2
    Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2006
    Yaş
    41
    Şehir
    İstanbul / Avrupa
    Mesaj
    13.156
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sitenin Tech kısmındaki konuları biraz okuman gerekiyor. Yüksek devirde turbonun kapanması neresinden bakarsan bak yanlış bilgilere sahip olduğunu gösteriyor. Turbo doğru yapıldığından atmosferikten daha iyidir tabiki. Dünya otomobil devleri çevreyi korumak sebebiylede olsa artık aşırı besleme motorlara yönelmeside bunu gösteriyor. Atmosferikten zevk alan insanlar aksini iddaa edebilir ama görününen köy klavuz istemez.
    Schumi.Projects

    106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

  3. #3
    Designer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Bursa
    Mesaj
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediğim gibi teknik bilgim vasat ordan burdan okudugumla bişeyler anlamaya çalışıyorum çoğu yerde yazan tek turbo bilmem kac devirde devreye girip bilmem kac devirde cıkıyor e ozaman atmosferık yuksek devirde daha mantıklı sureklı guc verıyor vs vs.Bu sozleri okudum hep oyuzden sordum bi turboda guc kesıntısı yok ozaman bi turbomu en iyisi die bılgılendırdıgın için teşekkürler tech bölümüne bakıcam
    Instagram : WideBodySixty

  4. #4
    Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2010
    Yaş
    30
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    8.771
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi ki bi turbo.Atmosferikte yükleninen karşılığı daha zor alınıyor.Atmosferiğe 10 milyar harcanmasıyla yapılacak araba ile turbo altyapıda 10 milyar harcanıcak araba bir olmaz.Hatta aynı sınıfta bile sayılmaz.
    Aşırı beslemede çok sıktımı basınç açar gezersiniz.(Tabi motorunuz forged olmalı )Ama atmosferikte sınır bir yere kadar.

  5. #5
    Designer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Bursa
    Mesaj
    575
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde tercihim kesinlikle turbodan yana olucak zaten atmosferık daha iyi olsada olmasada turbo secimim.Daha cok guc elde edildiginide biliyorum dediğin doğru 10bin tl ıle atmosferık yap bide aynı arabaya 10bin ile turbo yok tabiki turbo.Tek kafamı karıştıran şu güç kesintisi muhabbetiydi bi-turboda onu cözüyor anladıgım kadarıyla biraz masraflı tabi.Teşekkür ederim bilgiler için.
    Instagram : WideBodySixty

  6. #6
    Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2010
    Yaş
    30
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    8.771
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlız biturbo yapmak oldukça zor bir iştir.10 lira bütçe yetmez gibime geliyor.Ayrıca neden bi turbo ki? Bi turbo takılmasının sebebi 1 tane çok büyük turbo takıp lag yapmasın diye 2 tane orta-üst boy turbo takılmasıdır.
    Bence tek turbo,forged motor,çıtırdanda basınç.ayrıca turbo devreden çıktğı devri çevirecek motorda biraz zahmet gerektirir.zaten turbo artık artı güç üretmemeye başladığı devir bir üst vites olur genelde.

  7. #7
    Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    40
    Şehir
    Bursa
    Mesaj
    4.266
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bencede biraz tech kismini oku zaten cevap aramana gerek kalmayacak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •