bence arabası arızalı :D
hani anlatıyorum kendi açımdan söyleyeyim ; gittiği geldiği yolu ben biliyorum , ve istanbul trafiği ...
bende clio RS alıcam :)
Printable View
benzin olmuş 4.30.. 1.6 115lik astra 2007model servis bakımlı km de 50kuruş yakıyorsa, saxo vts 50kuruş yakıyorsa 106quiksilver 35kuruş yakıyorsa benim 40 kuruş yakmam çok çok iyidir diye düşünüyorum:) biri bozuk diğeri bozuk hepsimi bozuk kardeşim bu arabaların:)
şuan 1.4de olsa aracım 30kuruş yakıyor denebiliyorsa çok iyi. 1.4 dizellerin bile 25kuruşlarda yaktığı bi ülkede yaşıyoruz:)
Kesinlikle haklısın. Benzin bu fiyattayken aracın 8 litre yaksa ne olur ki.
Arkadaş özellikle belirtseydi "2 -3 km kullanıyorum motor ısınmıyor bile diye" çok yakıyor yazmazdım. kendisi kusuruma bakmasın.
Diğer türlü ortalama istanbul trafiğinde atıyorum bakırköy mecidiyeköy arası 10 12 litre çok fazladır.
Her gün aracımı sadece 1 km yol için kullanmış olsam en az 20 litre / 100 km ortalama yakardı :D
Arkadaşlar yaptığım yol 10 - 12 km zaten.
Sıkıntı kalmadı artık gaz taktırmaya karar verdim zaten :)
abi selam ; da selam olmasına ...
sana bu konunun hatta 5 sayfa olmasının nedenini açıklayayım :)
sana belirttim fakat sen yinede keni tecrübelerinden ve gittiğin yollardan bahsettiğinden oldu ;)
size dedim kaç kere-kızıltoprak/kozyatağı- yapıyor diye , hayırlısı oldu ..
lpg taktırcaz ;)
neyse ben yorum yapmıyorum artık. 2 3 km yazılmıştı şimdi 10 12 yazmış. gitmediğim yolu konuşmayayım.
neyse ... sorun değil , yarın büyük ve hayırlı gün :)
Sıkıntı kalmadı artık:)
Gaz takıldı
hayırlı olsun şimdi bol bol gazlayın:)
heheh , kardeşim hayırlısı olsun ...
lpg tasarruf sipek :)
arkadşlar hergun 12 km yolu 40 dk da gıttıgımden dolayı arabam kafayı yedı ortalama yakıt tuketımım 8 litre yazıyor yol bılgısayarında
biraz nefes aldım yaa.
Bu trafikte işimiz zor. Herkse Allah sabır versin :)
Onur kardeşim olmasa taktırmazdım zaten :)
Herkese yorumları için teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz...
bütün sorunlar çözüldü lpg geldi huzur geldi :):) hayırlı olsun kardeşim
Arkadaşlar küçük bir bilgi de benden olsun dedim . Benim aracım 99 honda civic fabrika verisi 100 km de 10.3 lt benzin olarak geciyor ve kat iptali ,vti son egzost ve 4-2-1 si headers sonrası 11.3 oldu yakıt .net full depo ölcümüdür bu değer. yalnız max 2500 devirli kullanımda 7.5 -8.0 lt yaktı bunuda ayrıca belirteyim. Lpg konusunda altlanan iki noktayıda belirtmek isterim 15 yıl ticari taksi kullanan biri olarak . söyle ki : lpg benzin gibi svı olmadığı için , 100 km de en az %10 benzinden fazla yakar yani 100 km de 10 lt benzin tüketiyorsa aracınız 11 lt lpg yakar . 2 n cisi de her 100 km de aracı calıştırdıktan sonra lpg ye geçiş süresince en az 1.5 lt benzin yakarsınız . kısacası araca lpg taktırırken % 50 karlı mantığı yanlıştır max % 35 kar sağlarsınız . ÖRNEK : kendi aracım km de 450 krş yakıyor diyelim 100 km de 10.3 lt benzinle ..şu an 2370 lpg fiyatı 100 km de 11 lt lpg x 2370 =26070 + her 100 km de 1.5 benzin x 4240 = 6405 . 26070 +6405 = 32475 . görüldüğü gibidir hesaplama 32475 / 100 = 324 krş . benzinde zaten 450 yakıyordu araç ee lpg de 324 krş yaktı fark 126 krş kar ınız var . oranlarsanız bunu % 30 a gelir kar ınız .Birde eğer iş yeriniz 5 km ise yolun 2 km sini benzinde 3 km sini gazda gidersiniz özellikle kışın gerisini siz hesaplayın artıkınnn . Herkese iyi günler .