sc yapılamaz mı peki, en ideali o gibi bu motor için tabi bolca custom malzeme gerekebilir..
Printable View
sc yapılamaz mı peki, en ideali o gibi bu motor için tabi bolca custom malzeme gerekebilir..
Koyucaksin 2.0 cosworth engine'ı bakicaksin yoluna :D
Bizdede mk1 focs sw var. Gtc den daha keyifli geliyo buralarda virajları çok keyifli bence ki bindiğim, kullandığım çoğu bu sınıf araçtan başarılı. Gidişide yetiyo aslıdna 1.6 8v 16v renault19 ve benzeri araçlardan hızlı en azından burdakilerden bizimki hızlı :D Bizim araçta 125k larda 105k da lpg takılmış. Hafta sonu Ankaraya gittim 40 lıralık ne olduğu belirsiz lpg ile(çekiş aşırı düşüktü) 275 km yaptım: Fulleyerek ölçüm yaptım. Aslında biraz daha hızlanırsa ciddi şekilde keyifli oalcağı kesin.
haydari sat o külüstürü kafayı taktığın vtec2yi al :D ne kadar yüklersen yükle benim stock haldeki ufaklığa en fazla 5 oy yaklaşırsın :D:D:D
şakayı bırakalımda sen eğer ciddi ciddi yapmayı düşünüyorsan güzel bir filtre kiti ardından 4-2-1 headers ve güzel bir yazılımla keyifli bir hale getirirsin arabanı. daha üst bir beklentin varsa egzantrik bulup takarsan hasana tokat spec gezersin :D
bulunduğun yerin sınırları dışına çık bas biraz aracın ayakları açılsın tutulmuştur kısa mesafe yapmaktan :)
fordun motorları biraz karışıktır headers hava filtresi felan pek dinlemezler. yazılım desen zaten aptal bir beyinleri var eğer illa focus ciddi şekilde yürütülcekse sc veya turbo yolunda gidilmeli ama biraz daha keyif olsun felan dersen dereceli eg. yazılım ve egzoz sistemi sizi tatmin eder ;)
Ya şöyle çıtırdan bir turbo uygulaması ne kadara patlar acaba?
sen önce kendine araba bul:D
yürü be kardesim arkandayim:D
cok para cok:rolleyes:
azina saglik bebem:icon_tup:
o zaten allahin emri,cökecem sana rahat ol;)
catara patara en kiyagindan;)
yavas gel:D
vallaha bilmiyorum kardesim arastiiyoruz bakalim eler var neler yok
güzel yaklasim köy gibi yerde dizleri kireclendi:D ama bastim bugün nxt 2.0 aksam aksam :D
Bu konudan anlayan merruse , Sierra Rs ve ÖmerRS nickli üyelere pm atabilirsiniz.Kendileri bildiğim Ford'tan anlayanlardır.
bende 2.0 var , ilk sahibiyiz , obx 4-2-1 manifold , magnaflow orta susturucu ve standart son susturucu mevcut (60lık düz boru ile). green kutu içi filtre ve erhan arkadaşımızın yaptığı güzel yazılım mevcut. tahminen 150yi bulduk deniyor arabanın motoru çok diri olduğundan dolayı ama bana da abartı geliyor bu rakam, lakin 141 hp benden de baya hafif olan lupo gti la yarım boy önde kaldım , gerçi çok uzun denemedik , 170 falan gördük, buna göre düşünürsek eğer benden hafif ve 140 hp olmasına ramen rakip arabayla başa baş gitsem bile herhalde 150yi bulmuş olabilirz diye düşünüyorum. basit uygulamar oldu ama 1.6 için herhangi birşey diyemeyeceğim , şayet 2.0 kadar parçası varmıdır hiç bilmiyorum ama ben bunları yaptım , gayet iyi sonuç aldım , denenebilir.
tr de obx in 4-2-1 headersi varmi aceba benim araca göre:beuj:
ben ebay dan aldım ama çok ucuza geldi açık arttırmadan kargo dahil 140 dolara aldım sıfır :D
ozaman ebaydan arastirmali biraz headersi
1.6 için ingilterede (ebay.co.uk) olması lazım , görmüştüm sanırsam
ateşlemeyi de güçlendirebilirsiniz , MSN nin buji kablosu , bobin ve buji olmak üzere setleri mevcuz , direk sök tak birebir şekilde uyuyor , kendiniz bile yapabilirsiniz o şekilde güzel ve basit yapmışlar , kablolar da bobin de istediğiniz renk seçilebiliyor. ayarlı kasnak da mevcut OBX de ama standart egzantrik ile ne kadar uyum ve performans sağlar bilemem. fren diskleri ve balatalar da mevcut makul fiyatlara , brembo, stoptech ve ebc nin yığınla ürünleri var.
bi arastirayim bakalim niyetimiz uygun bir bütceyle asiriya kacmadan az daha hissedilir canlandirmak hepsi bu
ben yazılım filtre egzoz işlerine komple 1000 lira falan harcadım tahminen , 1000 lirayı geçmedi yani, ama ateşleme kasnak işleri biraz keseyi yorar tabi.