bu salak motorların balans şaftlarını iptal edin önce :D
Printable View
bu salak motorların balans şaftlarını iptal edin önce :D
merhaba,
Bende de 90 model Accord var. Konuyu baştan beri okuyorum. Bi dönem H22 olarak swaplamayı düşünmüş ve konuyu da burada arkadaşlarla tartışmıştık. Dilerseniz o konulara da bakabilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/atmo...ilecekler.html
http://www.techturkey.com/forum/atmo...-nelerdir.html
Konu biraz öksüz kalmış durumda :)
Sonuç olarak geçen hafta Erkut'un iş yerine uğrayıp ayaküstü bu motor ile neler yapılabileceğini konuştuk ve epeyce aydınlattı beni sağolsun.
Aklımda bir proje var ama yurt dışı işlerim yüzünden yeterli zaman bulup eğilemiyorum.
Sercanın'da dediği gibi en mantıklısı 99-01 manda kasa accordların sohc vtec kapağını alıp yağ pompasını güçlendirip sıkıştırmalı bir piston ve yazılım ile 170-180 hp leri bulacağını düşünüyorum. Eh biraz daha para olursa bisimoto da çok güzel malzemeler var.
İnanılmaz derecede önü açık bir motor olduğu çok açık.
Yurt dışı forumlarda da baktığımda bu motorun henüz daha yeni fark edildiğini hatta f22 non vtec yüklemelerde saçma rakamların ortaya çıktığını okuyorum.
f20 motoru olanlar fazla sesini çıkartmadan kapak aramaya başlasın :) fiyatlar artmadan.
peki bişey sorucam bu 90-93 lerde f20a4 motor var 95-95 lerde ise f20b2 non vtec var arasındaki fark nedir ?
Konu hortlayacak ama bilgi sahibi arkadaşlardan yardım.
F20a4 motor kodlu araca,
-F20B dohc vtec (bluetop)
-F20B Sohc vtec (tek egzantrik siyah kapak)
-F23b sohc vtec (2,3 litrelik accorddan ckma)
Kapaklar direk uyumlumudur? Uyumlu ise getirisi artısı ne olacaktır?
Yanında artı olarak ne yapılabilir?
yokmu yardımcı olacak
f20b dohc kapak uymuyor bildigim kadarıyla..
Cevabınız için teşekkürler arkadaşlar.Daha detaylı cevap verecek parça tedariği hakkında bilgisi olan (fiyat konusundada) arkadaşlar yokmu?
Alper dediğin kapaklar bizim blogumuza uyuyor bende araştırıyorum. İlk mesajlarda da aslında uyduğu ile ilgili yazmıştım çünkü Erkut ile görüştüğümde prelude motorunun ya da F blogun henüz nimetlerinin anlaşılmadığından bahsediyordu. Yurt dışı forumlarda benimde okuduğum
tek egzantrik olan sohc motorumuzu aynı F kodlu Dohc motora çevirebildiğimize kadar.
99-01 accordların f20 sohc vtec kapak + sıkıştırma piston + yazılım yeterli olur. 170-180hp sohc vtec F20 . diyelim yetmedi bi egzantrik yay şapka 200-210hp. yani biraz zevk meselesi.
F20c s2000 kapağı hariç diğer tüm F serisi kapaklar birbirine uyuyo die biliyorum
mavi kapaklı f20b cift egzantirikli bloğa h22 kapak uygulandığını gördüm.. dolaylı yoldan tüm sohc f20 lere h22 kapakta oluyor o halde ? pek ihtimal mümkün görünmüyor bence.. iyi araştırmak lazım.. sohc bloğa dohc kapak uygulaması ben bir tane accord gördüm sanırım.. ondada işlem varmı yokmu bakmak lazım..
f blok uzerıne h22 vtec kapak takılır.yalnız sıkıstırma kapak yapısından dolayı cok duser ayrıca f20 nın pıstonlar 85mm h22 nın 87mm dır. belkı k20 86mm pıston ıle sıkıstırma yukseltılebılır. eger atmosferık gıdılecekse sanzıman oranları cok uzun kalacagından zevk verecegını sanmıyorum. ayrıca kapak takılırken f20 su pompasının kasnagını h22 kasnagı ıle degıstırmek gerekıyor tabı trıggger kayısınıda.bunun dısında balans mıllerını ıptal etmek yag basıncını bır mıktar yukseltecektır.h22 lerde yag jetlerı vardır f22 lerde yok.
konuyla alakası yok fakat 2 gün önce akşam 10 civarı Yenimahalle'de gördüm sanki senin aracı abi maşallahı vardı :)
Herkeze yorumları için teşekkürler o halde; f20b blue top kapağı nerden kimden temin edecez bu konuda bize yardımcı olacak arkadaş varmıdır?
valve çapları farklı biliyorum h22 ile f20b nin..
h22 intake 35 mm
f20b intake 34mm
h22 exhaust 30mm
f20b exhaust 29mm