mertcan baskı balata ne kullanıyrsun ?
Printable View
ben ikisinide kullandım araç ne kadar dolu olursa olsun drag için 4,785 . rollde 4,40 biraz daha başarılıydı ama benim düşüncem orjinal dişlileri her iki amaç içinde idealdi.
tesekkurler tuncay abi,
arkadaslar 2006 senesınden baska bı forumdan şöyle bi yazı buldum :
''vtec makinalar normal makinalarda daha fazla devir cevirebildikleri icin normalden daha kisa oranlar kullanilabilir ama yakit tuketiminin ne olacagi yani 270 km bir depo bitiren type-r lar varken herhalde kisa ile ayni sekilde kullanim ile bu tuketim cok daha artacaktir...bir de kisa oranlari kullanmak zordur...kullanimi rahat degildir surekli yuksek devir cevirmek gerekecetir....sikisik trafikte surmek daha zordur''
arabayı gunluk kullanmıyoruz sonucta ama zaten vites oranları kısa olan bı araca bide 4.40 tan sonra bizi trafıkte bezdirmesin :D yakıtta cok farkedermı :)
Bence tam tersi kisayi şehir içi cok iyi sehirler arası kötü kisada devir donmene gerekte yok araba biraz yürüyünce 1 almanya gerek kalmıyor hiç.
nerde yaZmısım seni boy boy gectim diye ibo usta göstersene bi sana Zahmet oraya bilmem kaç boy geçmeye geldin bende bilmem kaç boy geçilmeye sonra 6da gecmeye basladım bi baktık ki:) hazmetmen lazım baZı seyleri.bise speclerim senden üstünmüş gibi konusman komik olmus.egzantrik kısa beyin ayarlı kasnak headers senin fazlalıklarındı diyo muyum ben:) aracım söküktü senden yine agırdım:) neyse son postumdur saygılar sevgiler abi.
Alican suç sende değil bende biraz hitap şeklini düzelt bana yakin arkadaşlarım bile ıbo diye hitap edemezler ki senle bir samimiyetin yokken sen hiç diyemessin sen evinde arabalarinla oynarken biz sanayide araba altlarindaydik .biraz saygılı ol hep laf cambazligi yapıyorsun ne benimle nede arabamla ilgili birsey istemiyorum kafandan yazıp yazıp buraya oynuyorsun cvk beni nezaman geçmiş nezaman denemisiz yada sen nerden uyduruyorsun .