+20hp?????????
Printable View
+20hp?????????
anlayamadım ??Alıntı:
T-MIVEC Nickli Üyeden Alıntı
M5 ten +20hp mi aldiniz demek istedim
ölçsek öğrene bilicektik bidahakine inşalllah :)
insallah...
superchips'in web sitesinde +20 hp diyor.
ölçünce söliyicez artık
fazlasıdır , sürücüsünden torpilli :D :D
evt aynen böle.Sanıyorum Onno Usta alt devirlerini biraz oynamış all car racing programının.Zaten Onno Ustayla birebir konuşmalarımızda da alt devir iyi olması için bunun kaçınılmaz olduğunu sölemişti.Tam teknik anlamadığım için ben tabi bilemiyorum illa böle bişey var mı diye.Alıntı:
temple of vtec Nickli Üyeden Alıntı
Ama dediği gibi alt devirlerdede Onno chip varken arabam hiç üzmemişti beni.Superchipli arkadaşlarda her zaman alt devir üstünlüğümü kabul etmişlerdi :D Ama sanki üst devirleride biraz daha boş kalıyordu superchipse göre :) İksinin ortalamasını alsak iyi olabilir :D
98 oktanla sorun aslında biraz düzeliyordu ama tam olarak değil tabiki.Gerçi 98 imizin ne kadar 98 olduğu da tartışılır.
octane booster rulazZ :D
bı ıse yaramıorkı boosterlar oktanı yuksek benzın rulaaz dıe degıstırelım onu
SAFC II nin chipten farkı devir bandını yükseltmiyor..avansta bi değişiklik söz konusu değil sadece hava ve yakıt akışını ayarlamanıza yarıyor buda atmosferik arabalarda ortalama 5hp fln farkeder sanırım (chip eksoz filtre kombinasyonunu baz alırsak)
arkadaşlar anlayamadım ben chip taktıkdan sonramı safc takacagız..yoksa sadece safc II takmak yeterlimi..
+ olarak vtec arabama nasıl uygulayabilirim bunu ve ayarlarını nasıl yapılır
canın saolsun combo eheh :)Alıntı:
M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı
APEX´i firması sizin motorunuza özel olarak V-AFC (vtec air fuel cont.) adlı cihazı üretmiştir. S-AFC ise universal olarak diğer araçlara bağlanabilmektedir.Alıntı:
EROLL Nickli Üyeden Alıntı
V-AFC yi chip varken kullanmak daha kolay ve mantıklıdır. Superchips aracınızın zengin çalışmasını sağlarken eksik kaldığı yerlerde VAFC ile yapılan müdahelerle en güzel ayarlar elde edilir (hiç bir zaman komple beyin ayarları gibi olamazda :) ) Ayarlaarını kesinlikle bilen kişilerce yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde motorunuz üst devirlerde fakir kalırsa motorunuzu ciddi anlamda kırma riski ortaya çıkabilir. Ayrıca bu cihazla vtec açma devir aralıklarınıda ayarlayabilirsinz.
tamam şimdi iyi anladım teşekkür edrim..
safc devir yükseltmiyor bilindiği gibi.. devri yükseltmek için superchipse dünya kadar para verip bi de üstüne safc ye para vermek ne kadar mantıklı?
devri yükseltebilen ve benzin/ateşleme ayarlarını yapabilen "e-manage ultimate" en mantıklısı...
bi de merak ettiğim bişey var bu onno usta her arabaya benzin ve ateşleme haritası ayarı yapabiliyomu? wideband ı fln var mı ? yoksa oda yabancı firmaların yaptığı programlarımı kopyalıyıp millete kakalıyo? var mı bilen?
mesela ben aracıma turbo uygulaması yaptım, üstüne map sensörünü veya hava akış sensörünü daha yüksek kapasiteli olanla deiştirdim, bu değişikliklere göre benzin/ateşleme ayarları yapabilir mi?
ben som kararımı verdim bu konuda unichip yazılımı yaptıracagım
bende kaşınıyom bu konuda ama tek başına bi işe yramıyomuş öğrendiğim kadarı ile...
valla erolcum bu uichip olayı vtec denendi ama pek verimli olmadı.vtec lere en güzeli herkesin kullandığı beyinlerdir buna bide vaf-c aldınmı on numara olur ayar konusunuda merak etme