ben biliyorum ama payulaşmam![]()
ben biliyorum ama payulaşmam![]()
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Ayar sahibi paşaoğlu değilmi?? zaten bu işin competanı onlar, yeniden gitsen? böyle huzursuz olacağına bi istanbul yapmanda fayda var bence..
aklıma başka bişey daha geliyor aslında. biliyorsun eksantriğin de bir rodajı var, rodaj tamamlandı ve sen hep sıkıştırdın makinayı, yeni bir subap ayarı da gerekli sanırım ?
yaavvv paşaoğlu bursayada bı şube açsa fenamı olur istanbuldaki kadar iş yapar bursa da yemınle, sadece yıldıray gıtse bıle yeter zaten![]()
![]()
egzantrikler ayardan önce yeterince km. yaptı zaten aga
daha sonra gittik istanbula timing yapıldı. özgün map i ayarladı ilk geldiğinde güzel gidiyordu sorun yoktu.
daha sonra tekrar sibop ayarı yapıldı. ne olduysa ondan sonra oldu
ve mecburen tekrar timing yapılacak.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
Atmosferik yüklemenin şah damarı dereceli eksantriğe alternatif 5 gündür piyasada mevcut.
Ama sadece multiair motorlarda var şimdilik.Subap zamanlamaları için Dr. Ecu'nun kolları sıvama vakti geldi galiba.
Fiat'ın şu Punto EVO da bahsettiği MultiAir motor mu ? Yani Vtec'in VVT'nin VANOS'un Fiat'cası ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Değişken subap zamanlamasının Fiat'cası
Ancak elektro-hidrolik sistem sadece emme subabını kontrol ediyor.Kam mili araçta mevcut ama sadece aktif olarak egzoz subaplarını kontrol ediyor,pasif olarak da emme subaplarını.
Eksantrik mili ve emme supabı arasındaki elektro-hidrolik itici ile kam milinin monoton hareketinden bağımsız olarak emme supaplarının açık kalma süreleri kamın ilk uyartımından sonra ecu tarafından kontrol ediliyor.
Gaz kelebeği olmadan yük kontrolu yapılabiliyor.Araçta arıza olduğu zaman gaz kelebeği devreye giriyor.Volumetrik verim arttırılmış yakıt tüketimi azaltılmış durumda. Ayrıca Fiat Euro 6 normunun alt yapısını atmış bulunmakta.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)