Depoda sadece 100 oktan olursa fark ediyor özellikle son süratlerde.Tavsiye ederim.
Printable View
Depoda sadece 100 oktan olursa fark ediyor özellikle son süratlerde.Tavsiye ederim.
min 98/95 ya da min 95/91 dedigi icin genelde 100 oktan benzini 98 e ayarli makinada kullanilmasinda zarar oldugunu dusunmuyorum...markalar araclari ureteriken genelde min. oktan degerlerini verirler. yani arac esas olarak 98 oktan icin uretilmisse zor durumlarda da idare etmesi -her zaman degil- bir alt oktan degeri de verilir...Min degerlerden bahsedildigi icin 100 oktan faydasi olur bence....
en güzel verimi chipin ayarlı olduğu oktanlarda alırsınız bence benim tahminim o.. mesela bnm aracım 98 oktana ayarlı ve 95 aldığımda deli gibi avans vuruyor 100 aldığımda performans artışı olmuyor ne eksi nede artı yonde bi değişiklik olmuyor fakat 98 aldığımda araç 95 oktana göre daha fazla km yol yapıyor...
3.350 oldu 100 oktan dunku zamdan sonra....
Alıntı:
E-Kuri Nickli Üyeden Alıntı
yuksek oktan herzaman verımlı ve ıyıdır
m project neye göre söylüyorsun benim tam bir bilgim yok demekki beni aydınlatırsan sevinirim... 98 oktan ilk çıktığında 95 oktana ayarlanmış bazı araçlar yolda kalmıştı ve avans problemi yaş**ıştı... uzun vadedeki eksilerinden bahsettiğimizi hatırlıyorum ilk çıktığı zamanda... mesela octane booster alıp aracın deposuna koysak 100 oktanıda alsak çok mu iyi olur ayrıca ne gibi bi avantajı olur bunun herangi bi araçta? ha birde avans problemi yapmazmı?
Benimde bildigim Can ınki gibi yuksek oktan herzaman iyi deil.Mesela arabam 95 oktana ayarlı ise 100 oktan koydugunda sorun yapar düşüncesindeyim.
Alıntı:
miniks Nickli Üyeden Alıntı
Tamamen katılıyorum !
birde ekliyim e-5 bostancı Shell in karşı tarafında yan yolda kalan Shell de Select tir yani Shell firmasının birebir kendi istasyonudur .
Alıntı:
oktan benzinin sıkıştırılma derecesini gösterir ne kadar fazla sıkışırsa benzin o kadar güzel yanar fazla oktan sorun yaratmaz hatta avans problemi falan varsa onu engeller
peki hangi seviyeye kadar mesela gidip atıyorum 150 oktan alırsam dahamı iyi olur? mesela çipi 98 oktana ayarlı bi arabaya neden 100 daha iyi geliyor? o zmn ayarlanan çipler benzinin en alt oktan seviyesine göremi ayarlanıyor???Alıntı:
senna Nickli Üyeden Alıntı
100 oktan kullanmadığım zaman araba çok yığılıyor.Gaz tepkisi bile ço değişiyor.Shell 100 çok fark ettiriyor benim performansa.
Alıntı:
çiplerde tolerans stock eculara göre daha az olur düşük oktanlı yakıtta kırmak biraz daha kolay onlarda fakat fazla oktan belli bi noktaya kadar göz çıkarmaz bunu zaten motorun performansından anlarsıınız
zam geldı yıne can yakıyo artık 100 oktan ...
arkadaşım tüm şellerdemi var
arkadaşlar benim turbolu flaşım var birşey sormak istiyorum 4 nokta enj lu cihip yaptırırsam farkne olur 106 lara 4 boy atıyor veya önereceğniz bişiler varmı saygılar
tamamen katılıyorum yani 100 oktan benzin 98 oktana göre 2 derece daha fazla sıkıştırılma katsayısına sahiptir. sonuçta 95 de almakta herkez özgür ama 100 oktan benzin yurtdışından ithal ediliyo trde üretilmiyo ve shell için sölüyorum bizi 3. dünya ülkesi falan görmüyolar çünkü en güzel paraları trden kazanıyolar . 100 diye 98 satıp müşteri kaybetmeyi göze alacak ufak bi firma değildir .Ha dersenizki fiyatı çok yüksek evet yüksek kimsede zorla satmıyoki :) sonuçta benzinin fiyatını benzin şirketi değil devletimiz belirliyo sanırım hepimiz rafineri fiyatının 5-6 katına benzin aldığımızı bu farkında ot hok :) vergilerden geldiğini biliyoruz değilmi ?Alıntı:
senna Nickli Üyeden Alıntı
100 oktanla avansı abartsam fayda edeermi:)
Benim kafam karışTı yaa :S
Geçen discovery yi izLİyodm amca Suby yi pc Ye bağLadı ve 95,97 ve 100 okTan benzinLeri test etti baya oLdu izleyeli ama akLımda kaLan tek şey.. Em verimLisi uLTimate 97 di :s
Biz ne kullancaz allah aşkna ?? Kimisi Opet diOr kimisi sHell diOr kimisi Bp diOr kimisi Total excellium...