yaz geldi boşver kışa girerken yaptırırsın
Printable View
yaz geldi boşver kışa girerken yaptırırsın
kadir kardeşim açıklamaların için çok teşekkürler. sayende bilmediğim şeyleri öğrenmiş oldum ama halen kafamdaki bir soru cevaplanmadı. sıcaklığın düşme ve yükselme olayını anlayamıyorum. yani basit bir örnek arkadaşımda g.punto var. kendisi askere gittiğinde aracı ben kullanıyordum ve kışın yağmur soğuklarında 2km civarı yol aldıktan sonra ısı 90 dereceye gelip orada sabitleniyodu ve asla ne inip ne de çıkıyodu. çok çok nadir hava eksi derecelere düştüğünde evet 90 dereceye ulaşamıyordu ama eksi derecelerdeki havada bile 80-90km hızla giderken ısı düşmüyordu. eskiden renolarda veya tofaşlarda uzun yolda kalorifer ısıtmıyor diye radyatörün önüne karton koyarlardı bu da öyle bir durum mu? yeni nesil araçlarda radyatörü hava almayacak şekilde kapattıkları için mi ısı düşmüyor? ben başka açıklama bulamıyorum. yardımlarınız için tşkler.
Arkadaşın dediği gibi önce sizin termostat kaç derecelik ona bakın.
Sorununuz Termostat.
Yeni Değişmiş Olabilir. Termostatta Fabrikasyon hatası vardır belki sürekli açık kalıyordur. ya da arkadaşların dediği gibi düşük dereceli termostat takılmıştır.
bizim golf 1 in termostat kirden açmıyordu sürekli hararet yapıyordu. söküp termostatsız bağladığımızda senin dediğine benzer oldu. şehir içi 90 da sabitti. uzun yola çıkınca 60 derece altında seyrediyordu. termostata baktırmanda fayda var
Herkes termostat demiş ama siz hala direniyorsunuz...
Taktığınız termostat aracınızın orjinal parçası mı ?
Arabanızın orjinal termostatının derecesi kaç Cºsa
onu takın hararet ibreniz hep 90 kalacak şekilde
devirdaim ayarlasın sıcaklığı. Hep açık kaldığı için termostat
araba devamlı devirdaim yapıyor şu an...
eklemek isterimki her aracın su sıcaklığı ip gibi 90 derecede kalmayabilir .
bu bir arıza değildir her seferinde
yani dururken 90 derecede sabit kalıyordur
ama uzun yolda ,sabit hızlarda 70 lere kadar iniyor olabilir ,
bazı araçlar böyle
ha tabiki en ideali her şartta 90 derecede sabit kalması ama bazı araçlarda olamıyor bu .
Açıklamamda yazıyor zaten.Arkadaşının puntosunun termostat derecesi muhtemelen 87 dir.Hızın ya da hava ısısı ne olursa olsun 87 de sabit kalır sen bunu 90+ larda görürsün.Eski renolarda fan yerine vantilatör pervanesi olduğu için ve bu motor çalıştığı sürece döndüğü için şehir içindede şehir dışındada termostat derecesinde kalır.Onların ısınmama sebebi termostat değil kalorifer yetersizliğidir.Camın buğusunu bile çözmez.Hatta sıcak havalarda düşük devirli kullanılırsa pervanenin dönüş hızı düştüğü için hararet yaparlar.
Sözün özü fanın derecesiyle termostat derecesi farklı olursa ısıda duruma göre değişir.Yakın olursa (g.punto gibi) hep sabit kalır.