Clio RS ile kapaklar aynı ise direk takarım o zaman nasıl bakacağım aynı olup olmadığına servise gidip ne numaralarına bakmam lazım?
Not: 200.000deki stok internalli bir arabaya NOS basmak motoru eline almak olur tahminimce:)
Printable View
Clio RS ile kapaklar aynı ise direk takarım o zaman nasıl bakacağım aynı olup olmadığına servise gidip ne numaralarına bakmam lazım?
Not: 200.000deki stok internalli bir arabaya NOS basmak motoru eline almak olur tahminimce:)
Kapaklar aynı değil gibi ,sizin hacimde 1948cc stroke küçük,
http://i22.ebayimg.com/03/i/001/23/10/66af_2.JPG
http://i21.ebayimg.com/04/i/001/23/10/5930_2.JPG
Ama bu f4r nin egzantriği olmaz anlamına gelmez :)
Yurt dışı forumlara bakmak lazım :)
Yurtdışı forumlarda da N7Q ile ilgili adam gibi modifiye vs. bilgi bulmak çok zor genelde F4R var..
Servise gidersen şase numaran ile egzantriklerin parça numarasına baktır ve imkan varsa 140lık F4R laguna ile karşılaştırsınlar egzantrikler aynı ise Rs egzantriği olur:)
Tamamdır cuma günü servisten bu sorgulamayı yapayım buraya yazarım olup olmadığını;)
F4R lar yapı olarak RS motorları ile aynımı ki RS egzantiği oluyor onlara?
İkiside aynı,fark olarak
*Lagunanın pistonları oyuk (Rs turbolamak için uygun)
*Lagunada egzantrik derecesi düşük,
N7Q ile F4R arasındaki farklar neler peki tam olarak tamamen ayrı motorlarmı?
N7Q ya neler yapmak mantıklıdır?
Bar35,
F4R laguna motoru ile Clio RS motoru aynı aileden o yuzden parcalarının cogu bırbırıne uyar fakat senın arac volvo motorlu olarak gecen model genelde cok saglam olarak bılınır fakat ıste boyle uyum sorunları var. Emınımkı senın aracına Volvo motor gamından uyan parca cıkacaktır ama turbo arabaları egzantrıklerı zaten senın aracına uymaz uysa da karakterıstıklerı senınkınden cok farklıdır.
@pf Fiyatı görüşmeden önce ,
Evvelce yaptığınız yaptırdığınız bir uygulama varmı ?
Varsa dyno verisi vb. bilgiler varmı ? Hangi arabaya hangi motora yapıldı aydınlatırsan seviniriz..
270 derece Egzantrik+ Kat iptali( ki iptal zaten)+ Kutu için K&N filtre(ki var) yaklaşık kaç hp alırım?
Sanki egzantrik buldukta:D:D:D
Saydıklarınla alacağım güç egzantriğe kıyasla ne olur?
Ayrıca onların maliyeti konusunda pek bilgim yok.(Yazılım haricinde)
200k da o motora kolay kolay düzgün bakıldıysa sorun çıkarmaz bence çok sağlam motor lpg takmada ona naparsan yap 99 rxt var en temizidir herhalde orj 70 küsür bin lerde trigeri bile yeni değişti bunca yıldır bi lpg takıldı 3-4 te bile hafif saran araba artık sarmıyor çok etkiledi bizde takipçiyiz lagunacı olarak arkadaş izmirde şuan bostanlıda senide biliyorum izmirden arada görüyordum aracını
RS'ten 28 alınıyor deniyor bende o civar düşünüyordum da pratikte alt devirleri canlandırması ve torku hisettirmesi bnm işime yarayacak gibi duruyor zira alt devirlerim ölü.
Anladım bende sitelerde yazılan çizilene göre yorum yaptım doğal olarak ama pratikte öle olmuyor:D
Sade bir turbolama işlemi sanki daha mantıklı duruyor ama yinede serviste şu egzantrik işini sordurup Best servisten RS egzantrik ve yazlım için konuşacam.
Zira bnm motor turbo ile içli dışlı bir motor (S40 2.0 T)
Egzantrik düşünüyosan yardımcı olurum, uçuk rakamlar verme ,
Turbo yaparsan polemiğe girmessin 3-5 hp ile :)