egzozu 60 lık duz boru yap hıc bekleme.
manıfoltu duzgun ısledıysen guzel verım alabılırsın.
fılıtre borusuda ne kadar duz olursa o kadar ıyı.zaten clıo cupta bosuna yapmamıslardır adamlar o sıstemı:)
Printable View
orta susturucuda ses ve zırıltı problemi olsa bile iptal edilmeli yani? :)
zırıltıyı tek bir şekilde engelleyebildik, içinde hafif bir boğumu olan kısa ve direk geçişi olan bir orta susturucu ile, düz bir orta susturucu taktığımızda zırıltı fena bir şekilde devam etti cünkü yüksek devirlerde, gündelikte kullanıyorum aracı fakat bu bogum bana iki boy kaybettirecekse bence boğumdan ödün verilebilir :)
hafta sonu işe koyuluyorum :) çok teşekkür ederim yardımlar için iynn, gelişmeleride aynen paylaşacağım, şimdi gidip geberip yatayım, yoksa sabah başhekimle hastane içinde bir rolling yapmak zorunda kalacaz :D iyi geceler herkese
Ben filtre olarak kendi kutusunu kullandım uzun süre iyiydi bence şimdi farklı bişey var bakalım faydalı olucakmı görücez... kendi kutusunu kullanıcak olan varsa kutu içi filtre var elimde düşünen olursa ; Renault Modifikasyon Hava Filtresi 75 TL
63mm güzel olur otto kullanmadım hiç ama 60 girişde uygun... headers için tek seçenek 182 nin ki zaten, bende düşünüyorum forumdan da takan rs ci abilerimiz daha net bilgi verir... filtre kutu içi; E-9131 - K&N Replacement Filters, Replacement Air Filter
komple 63 boru, ortada rahat akışlı 63lük bi orta susturucu susturucu, sonda da free-flow 63 son sustruucu egzantriksiz-sıkıştırmasız RS için en iyi sonucu verir..
filtre ise, aküyü bagaja alabiliyorsanız; 45 derece silikon dirsek, fara doğru dümdüz boru ve borunun ortasına bir yere karbon airbox güzel olur.. simota ya da ibo's custom made iş görür :) farı delebiliyorsanız daha da güzel olur, delemiyorsanız farın alt ayaklarını kesebilirsiniz ordan da hava geliyor..
aküyü bagaja almazsanız filtreyi direkt farın arkasına kadar uzatın, boru çapı min. 76 mm olsun..
hangi sistemi kullanırsanız kullanın mutlaka bi izolasyon süngeri ile izole etmenizi tavsiye ederim.. bauhaus, koçtaş gibi yapımarketlerden 5-10 liralık çözüm, iat 'de belirgin fark yaratıyor.
esas amaç havayı minimum kırılma ve minimum ısınma ile gaz kelebeğine taşımak..
bu arada alakası yok ama emme manifoldunu işlediğinizi söylemişsiniz, gaz kelebeğini de işlerseniz daha da güzel olur.. yapılmış örneklerini resimli paylaşmıştık, kullanan RS'ler de gayet memnunlar..
Bu arada bilinenin aksine orijinal filtre sistemi de gayet başarılı...
Orijinal kutuyu da olduğu yerde bırakıp, borularını genişletip, boruları güzel konumlandırıp içine de kutu içi ITG koyarsanız o da gayet iyi..
Hatta aküyü arkaya alıp düz silikon + orj kutu, içine de ITG, yine iyi bi borulandırma yaptığımız bi RS oldu, o da çok memnun..
şu an bendeki sistem, orjinal kazanının girişini genişlettim 70mm'e.. artısı yada eksisi olabilir tabi, ölçerek yapmadım fakat aküyü arkaya aldırıp onu direk farın arkasına koymak cok güzel bir fikir. iş aküyü aldırmaya kaldı sadece, yağmur olmasaydı bu gün ilgilenecektim onunla , aile dostu pazarlarıda iş yapan ustamla :D
sadece girişi değil, 2 tane borusunu da 60mm'ye genişletebilirsin :)
aküyü arkaya alırsan ecu'nun bağlı olduğu plakayı yatırıp ya da resimdeki gibi taşıyıp kutuyu dümdüz kelebeğin karşısına koyarsan daha da güzel olacaktır..
http://img688.imageshack.us/img688/2811/dsc0371cz.jpg
3,5 bar şart değil mi, regülatör terimine bir haftadan beri mütabıkım açıkcası.. yani bir yerden satın almam gerekecek, önereceğiniz bir yer yada marka varmıdır?
ya da şöyle yapalım,
ben bi RS'in üzerinden bakayım da emin olayım 3.5 olduğuna,
3.5 gibi hatırlıyorum ancak bosch katalog 3 diyor