Herkese merhaba;
'90 model Nissan Altima aracım var, bilenler malumdur bilmeyenler için söylüyorum; tek egzantrik, karbüratörlü 2.0 lt motora sahip bir araç. Araçta lpg de mevcut. Hadi lpg'li ekonomik halini bir kenara bıraktım benzinde yürürken heybetiyle birlikte çok tatlı bir yürüyüşü var; eski, hacimli, kasasını taşıyan
Benim amacım şu (ilerde maddi imkanlar elverdiğinde yapacaklarım çok daha farklı olacak) biraz aracı rahatlatmak, biraz daha kendine getirmek.
İlk aklıma gelen egsoz sistemi. Lifte kaldırdığımızda orta boruların çapını kumpasla ölçtüm, kumpas okumayı yanlış bilmiyorsam 42 mm gibi bir değer gördüm hayret ettim. Burada ne gibi birşey yapabiliriz, boru çapında en mantıklı-verimli çap ne olacaktır? Nihayetinde atmosferik bir araç.