http://www.techturkey.com/forum/asir...oxide-nos.html
Printable View
guven vermedı bana ama metal emme var aracımda ıslak 50 lık kıtte fena olmaz gıbı:P
değerlere göre adlandırmana gerek yok zaten wideband aldığın zaman yeşil / sarı / kırmızı olarak sana gösteriyor. Sarı normal karışım, Yeşil Zengin, Kırmızı Fakir karışımdır.
12,5-13 değerinin afr için iyi değerler olduğunu söyleniyor ancak widebandda 12.7-12.8 değerlerini gördüğümüzde ivmelenmenin arttığını hissediyorsun.
Amacın sadece afr'yi kontrol altında tutmaksa kesinlikle apexi safc al. Aracını sağlıklı olarak yürütürsün.
afr ayarı ile güç alamazsın diyenler olmuş ama arabanın yürümesi gerektiği kadar yürümesini sağlarsın artıya geçiremezsin ama ekside olan arabanın gücünü tam vermesini sağlarsın.
tesekkurler kardesım.. benım anlamadıgım su arcım cok yakıor cıg benzın kokusu ve egzosttan catır catır alev atıyor bu aracı zengınde oldugunun az hava cok benzın karısımı yaptıgının gostergesı deılmıdır?
benım arkadasta honda aracında kullanıyordu yakıt hava karısımı dıyordu ama pek bır ıse yaradıgını gormedım ben :D
Tesbitin teorik olarak doğru pratikte doğru olmayabilir.
Şöyle ki: aracının hava girişini değiştirmediysen su anda orjinalden çok fazla hava girişi yoksa arabanın benzinin yetmemesi durumu sensörlerinden veya pompandan bile olabilir.
Örnek olarak corsadan debimetreyi söktüğün zaman dizel arbaa gibi duman atar. Yani çözümün senin bi ünite olmayabilir, sensörlerle ilgili bir sıkıntın olabilir. Bu tip cihazları sağlıklı kullanabilmek için sensörlerinde problem olmaması gerekiyor.
Aracında orjinalden farklı olarak ne var?
şuan sadece havafıltre kitim var sıfır lancia orjınal o2 sensoru taktım ama yaptıgım arastırmalarda palıolar 5.000 rpmden sonra zengın karısımda oldukları ve ust devırlerde dohc cıft egzatnrıgın yurumesı gerektıgı gıbı yurumemesı bunada ek olarak yurtdısında bazı arkdasların hallmeter dedıklerı wıdebandla bunu tespı edıp remap yapmaları neden aynı seyı benımde yapmadıgım sorunusunu aklıma getırdı arac ek olarak sportıng 4-2-1 headers 51 boru uygulaması yapacagım bunlarda tatmın etmezse ust kapak taslatacam palıolarda ust kapagın hıssedılır getırısı oluor
ne palioymus arkadaş samet adam et sunu ;)