araç ekspertiz ' i yada verdikleri broşür ' de yazan beyin kontrol ' ü v.s. işlemleride bu şekilde yapmıyodur umarım :) ...
Printable View
muratım fazla incelemeye gerek yok dyno sonucu hatalı.. 2 lt motor değil seninkisi.. bir filtreyle böyle tork artışı olmaz... hatalı ölçmüşler..
bendede yüzde 37 gibi bi kayıp çıkmıştı arkadaşlar tam emin olmayım 2-3 güne dyno çıktısına bakarak yazarım.ya yüzde 37 ydi yada 37 bg kayıp güç vardı.önden çekişli 150 bg bi önden çekişli otomobilin 35 bg civarı kayıp yapması normalmidir?kış lastiği,jant ölçüsü vs bunları etkilermi?ayrıca dynoda 2 tane yer oluyor.hesaplanan güç,motor gücü diye.bunların ikisinin aynı çıkması doğrumudur veya ayrımı çıkması lazım?
kalıbrasyon ayarı arızalıdır :P ck guıvenılır gelmıor bana pıyasadakı dynolar
150 bg de 35 bg kayıp normalmidir?birde motor gücüyle ölçülen güç aynı çıkarmı?
Dynoda bir sıkıntı olabilir.
Daha önce yaptıkları ölçümdeki detaylara karşı gösterdikleri önemi belli ediyor zaten.
Bende dynolara küskünüm zaten :) Rollde 4 boyhızlanan aracım dynoda 0,7 hp yükselmişti :)
Takılma fazla bu tarz şeylere...
arkadaşlar ben baktım 46 bg kayıp varmış :D
yukarda yazılanlar gbii bana da pek inandırıc gelmedi murat dyno kağıdı
daha sağlıklı bir yerde tekrar ölçtür diyecem de o yakınlarda seçenek var mı çok bilmiyorum işte...
TT de dikkat ettim konuya ilk yazılan mesaj neyse sonrasındada hep aynı istikamette devam edio. arkadaşımız büyük harf ve yazım hatası yaparak hata yapmış fakat bu kadar büyütmenin herkesin her mesajında yazmasının bi manası yok anlamış zaten hatasını.
ölçümde saglıksız görünüo antalya gittiğin zaman ümit piyan la irtibata geçip onların saglıklı ölçüm yaptırdıkları biyer vardı tekrar yaptır bence
Kesinlikle dyno da bir sıkıntı var, manuellerde motor ve teker arasında ortalama kayıp değer % 10 gibi dir. Bu oran aracın kaç model ve bakım durumuna göre değişkenlik görebilir. Ama dyno kağıdı üzerinde yazan çok fazla ve kesinlikle yanlış bir değer. Bir çok arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış hatta bu durumlar yüzünde maduriyet yaşayan bile olmuş. Murat kardeşim bence bu dyno çıktısını hiç kaileye alma ve müsait olduğun vakit dyno suna güvenilir ve referanslı başka bir yerde ölçtür. Sonuçlarını bizimlede paylaş hep beraber görelim gerçekte nasıl sonuçlar çıktığını.
Bu arada yazını yazarken kelimeleri büyük harfla yazmanda ben bir sıkıntı görmüyorum. Alışık bir durum olunmayabilir ama abartılcak bir durumda değil. Bir çok konuların içerisinde bir çok arkadaşımız msn yazı tarzı dediğimiz harf eksiltme ile yazıyor. Buda onun gibi bir durum, hatta dahada basit, saygılar.