400grit ıslak zımpara ile matlaştırıp üstüne astar atmalısın iyice kuruduktan sonra 800grit ıslak üstünü temizlik tineri ile temizleyip istediğin boyayı atabilirsin![]()
400grit ıslak zımpara ile matlaştırıp üstüne astar atmalısın iyice kuruduktan sonra 800grit ıslak üstünü temizlik tineri ile temizleyip istediğin boyayı atabilirsin![]()
RACE WERKS
elektrostatik toz boya ile normal boya birbiriyle kesinlikle uyuşmuyor.
kumlatman gerekir.sprey boya veya oto boyası elektrostatik toz boyayı kabartır bilgin olsun.
Dr.Ecu
Ben daha önceden bir kez jantlarımı statik boya ile boyatmıştım, ancak kartelada beğendiğim renk uygulama sonrasında tutmadığı ve boyada çok fazla işçilik hatasından dolayı daha sonradan normal boya ile tekrar boyatmak zorunda kalmıştım. Senin dediğin şekilde yüzeyi zımpara ile boyaya hazırlamak istedim, ancak statik boyalar çok sert olduğundan zımparası bayağı yorucu oldu, daha sonra jantları kumlattırmak zorunda kaldım ve oto boyacıya verdim, o da yüzey kumlamada aşındığından dolayı macun kullanmak zorunda kaldı. Bayağı bi külfetli olmuştu ama senin jantların boyası eğer iyi durumda ve yüzeyi temiz ise, sadece renk değişikliği için boyuyorsan, bence yüzeyi matlaştırıp boyamayı deneyebilirsin.
Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptallar küstahça kendinden emindir..
hmm senin yorumun iyi oldu yaşayan biri olarak.
Boya durumu iyi, herhangi bir hasar sürtme vs işlem yapılması gereken durum yok.
Ama çekiniyorum biraz işte sonuç kötü olabilir diye..
Elektrostatik toz boya işiyle ugraşıyorum
kesinlikle kumlatmadan boyamacanın sıkılmasın
Dr.Ecu
toz boya üstüne toz boya sıkıntı olacaktır tekrar fırına girecek atma-pütürlenme yapacaktır.. Biz boyayı komple kavlayarak benzin talaş karışımı yapıyoruz böyle durumlarda.. Ama alüminyum pekte sıcaklık ile arası olan bir malzeme değil en güzel çözüm kumlama-zımpara-boyama. Kolay gelsin..
Reis Bursada jant başı 30 TL alıyorlar... Ki bunun incesi kalını var jant için makbulü ince olanıdır benim bildiğim...
Zımparayla falan uğraşmadan boya sökücü ile te37 lerin üstündeki boyayı ayıklayıp sonra güzelce temizleyip boya sıkarsan bebek gibi olur jantların
Tabi statik boyaya boya sökücü işlerse![]()
Eyvallah beyler sağolun.
Off uzun iş valla ya sök götür kumlat boya falan sabırsız adamım hiç bana gelmez![]()
sımdı bnde teknık servısı aradım.
oto boya ıcın. onlarda statıgın uzerıne oto boyası olur ama
oto boyasının ustune statık olmaz dedıler gelde çık işin içinden.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)