mkerim amca pahalı değil demişsin ne kadar ?
Printable View
15-16 sene önce yapıyorduk :) Ama değişik bir şekilde ısıtarak.. Kağıtları var yapıştır ve fırın boyada 200'c de 25 dk. bırakınca ömürlük oluyordu.. Kafamda şimşekler çattı şimdi :beuj: :D
http://u1312.hizliresim.com/1j/t/vvcwu.jpg
bende bu var senin işine yarayacak. istersen ahşap da var ama onu hiç yapamazsın.:D
15 sene falan önce demişsin. Yaşa bakınca sen 15 yaşında iken yani lise sıralarında derste olduğun zamanlar. O zaman yapışkanlı plastik falan denince elektrik bandı (renkli olan) birde para bandı dedikleri (şeffaf olan) vardı. Bunca sendir bu işler ile uğraşıyorum o dediklerini hiç duymadım. 15 sene önce bu teknoloji vardı da adamlar daha yeni fuarlarda bu dediğinden göstermeye başladılar. Sendeki bu fırınlı makina yada her neyse bi tarif et de adamlar yapmaya uğraşmasın. Bence bir yanlışlık var.
Elektrostatik toz boya, metal-zamak-alüminyum kaplama işiyle uğraşıyorduk.. Yaşla ne bağlantısı kurduysanız bilmiyorum.. Özel kağıtları vardı aydınger kağıdı gibi ısı transfer kağıtları üzerinde desenleri olan bir kağıt, benzin-talaş yapılan (temizlenen) metale sarılmak suretiyle toz boya fırınına sürülürdü kağıt eriyip gitmezdi üzerindeki desenler metale geçtikten sonra çıkartılırdı..
işçiliği kaplancak malzemenin ön hazırlıgı ıvırı zıvırı tamamsa bu son işlem öyle aman aman iş değil...uyguna bunun malzemesi bulunmaya başlayınca bu işi evınde herkes halleder,malzeme fıyatı pahalımı bılmıyorum ama 50 tl 100 tl 15 sanıyede çöpe atmayalım dıye duruyorsa duruyor ahali :D karbon folyo fıyatına versınler bak ne cevherler çıkıyor
yukarda ben yaparım dıyen adamlar var ver onlara denesınler beceremezsse bıdaha dener ,bedava ıstemıyor kımse zaten,piyasada standart 127 cm X 100 cm 15 TL hadı buda olsun 20 25 tl bu fıyatlara satılsa bu malzeme 1 kerede yapamayan adam 5. de yapar ama yapar 100 tl öğrenmıs olur en fazla,ben bunu demek ıstıyorum...sana malzeme vereyım dıyorsun ben ıstemem ısteyene ver bu fıyattan yapsın yaparım dıyen 250tl verıp yaptırcagına ozaman :)
Malzeme olduktan sonra yapılır zor bir şey değil.
Abi atom mühendisliği kisvesine bürüdü işi..