siteye koyduğun devre ile aynı :) Bilmem ne kadar ederki. Gönlünden ne geçiyorsa işte :)
Printable View
içerisindeki beyniiptal ettir gitsin sacma sapan bi alet var içinde,,,direk bagladık kullanıyorum bayagıdır sıkıntı yok,,,,
Konu ilgi alanıma girdigi için güncelliyorum
O pwm denilen devreyi ben sadece 4 tane elektronik parçayı birbirine baglayarak yapıyorum.Böylece parklar kısık,frende daha kuvvetli yanıyor.Bu kısma olayınıda istedigim gibi kafama göre ayarlıyorum.Voltajda sabitlenmiş oluyor.Az şeyle daha çok şey yapmak önemli.
Sizin koydugunuz bu devrelerde voltaj sabitleme yok.Aracı çalıştırdıgınızda akü voltajı 12-14 arasında gider gider gelir.Klima vs açınca düşer kapatınca yükselir.Voltaj farkından oluşan bu elektrik dalgalanmaları ledlerin ömrünü kısaltmaktadır.Zaten zannedersem yan sanayi led stop yapan firmalarda stopun içine daha az şeyle yapılması gereken şeyi daha çok şeyle yaparak karışıkmış gibi göstermeye çalışıyor.Voltaj falan da sabitlemiyorlar.
Konuyu açan arkadaşın sorusuna gelince.
Arkadaşım stopların içindeki lehimlerden biri yerınden atmış veya çatlamış olabilir.Ve bu parçada sanırım büyük ihtimalle diyottur
Uzun bi aradan sonra konuyu tekrar hortlatıyım . Ledli stoplarımda sorun başlamıştı. Şuan tekrar düzeldi . Tamirini yapabilen arkadaşlar var mı ? Nasıl olduğunu tarif edbilirler mi ?