cenk abiye bir soru ver o eski dukkanda prof. calisiyordu biliyorsun ;)
Printable View
Nedense deriye veya torpidoya sürülen kimyasallardan hiç mi hiç haz etmiyorum.
Hepsi bana zarar veriyormuş, bozulma süresini / ömrünü kısaltıyormuş, o ilaçlara bağımlı kılıyormuş gibime geliyor.
ben turtle wax ın ürününü kullanıyorum çokta memnunum,senin dediğin arko krem,vazelin olaylarını falan duydum ama cesaret edemedim.sen yinede eski kullandığın ürünlere devam et veya turtle wax platinum'a geç,onun ürünüde güzel
Kremi sürmeden ve sürerken deriyi saç kurutma makinesiyle biraz ısıtabilirseniz cok daha güzel sonuç verecektir.
Arko kremin toz çekme ihtimali var sonucu burdan yazarsanız öğrenmiş oluruz :) Sonax ın siyah deri temizleme sütü gerçekten yumuşatıyor deriyi tavsiye ederim.
ben aracı kullanmıyorum. o yüzden tozlanma vb durumlar söz konusu olmuyor. durduğu yerde yapıyorum bu işlemi ve ciddi anlamda bugün farkı hissettim. şuana kadar 2 defa uyguladım, 2 gün arayla yaptım. Bu hafta sonuna kadar günlük yaparak devam edecem. Cumartesi gününe sonuca ulaşmış olmam gerekiyor :) sonrasında da badem yağını bi denemek istiyorum. özellikle direksiyon için. sapasağlam direksiyonu yaz sıcağında kucağımıza almayalım :)
e60'ın döşemelerde çok kuruyor yahu. turtle ile sürekli uygulama yapıyorum ama hem araba siyah hem mersin sıcak güzelim deriyi koruyacam diye takla atıyorum :) daha iyi bir ürün önerisi olan var mı ? kullandığım ürünün resmini de ekleyeyim;
http://www.maltasupermarket.com/medi...0322754302.jpg
Cleaner & Conditioner ikisi birlikte ürünlere pek beğenmiyorum, içinde temizleyici maddeler olan bir ürün deriye sürüp bırakılırsa yararı değil zarar olur bence. Deri temizleyici ürünü kullandıktan sonra koltuklar nemli bezle çok çok iyi durulanıp temizleyip sadace koruyucu özelliği olan bir ürün kullanmak lazım.
Gliptone deri temizlik bakım malzemeleri çok beğeniliyor ama yurtdışı sipariş harici bulmak zor.
deri koltuklu her iki aracimda da arexonunun su urununu kullandim, etkisi tatminkar ve uzun sureli ancak urun hava aldigindan itibaren etkisi azaliyor, mumkunse 1 tupu tek seferde bitirmeyi denicem sonraki sefer.
AREXONS LEATHER TREATMENT 200 ML
Arkadaşlar krem işi ciddi anlamda fayda sağladı. Koltuklarımı kurtardığımı hissedebiliyorum artık. Arkonun küçük tüpteki klasik kreminden alın ve uygulayın. Asıl önemli noktası kremi çoğunlukla dikiş yerlerinden yedirmek. çünkü normalde deri içten kremlenerek yumuşatılır. Dikiş yerlerinden sürünce deri oralardan emiyor kremi ve nemleniyor. haliyle de yumuşuyor.
Vites körüğünüzde test edebilirsiniz. Sertleşen körüğü çıkartıp içinden kremi iyice yedirin. hergün yapın. 1 hafta sonunda sonuca inanmayacaksınız. :)
ayrıca kılcal çatlamalara da kremi yedirin. oralardan da deri emiyor ve yumuşuyor. yaz sizi sevmeden, siz yazı sevin :)
badem yağı deriyi besliyor yumusacık oluyor, deriyi temizlemek içinde bildiğiniz sabunlu suyla temizleyin çok farkedecektir.
Geçen flodan ayakkabi aldim woly nin deri icin badem ozlu kremini tavsiye ettiler bende aldim.ama dedim hem ayakkabida denerim sonrada koltuklarda:D ayakkabida yumusaklik verdi ve nemli bir goruntu olustu renginde sonra koltuklarda kucuk bir yerde basladim.İlk izlenimlerim.deriyi biraz yumuşatıyor.renk solukluğunu nemliymis gibi bir renk hissi veriyor koyulaşma gibi ama çok az.woly bence kaliteli bir marka kullanılabilir bana kalırsa.deri ayakkabıyı besleme niyetine alın sonra denemek icin kucuk bi kısımda koltuklarınızda kullanin:)