Bunu özel mesajdan da sormuşsun; oradan cevapladım, buradan da cevabı yazayım.
Nanolex Final Finish
Crystal Concept Deep Clean
Wolf's Chemicals Nano QD
Carpro Water Spot Remover
Bunlardan hangisini alırsan işini görür.
Printable View
sirke işe yaramıyor mu ?
bunun tek çözumu sirke
denendi onaylandı bizzat
Kurumus kirec lekelerini sirke cikarmiyor. Litrelerce sirkeyle saatlerce denendi tik yok.
Bim markette Güldal kireç sökücü satılıyor.
Havuz altına park edilmiş ve 2 ay yatmış Hondanın tavanında devamlı havuzdan su akmasından tırnak kalınlığında kireç tabakası olmuştu. Güldalla döküp ovaladık tamamen çıkardı. Sonra da yıkadık. Boyaya hiçbir zararı olmadı. Araba da halen bizde.
Kaput ve biraz da tavana kılcal yağlı boya zerreleri yapışmış. Yer yer noktalar damla veya kıl çizgi kadar oluyordu. Dün gaz yağı ve üstübü ile denedim. Çok az gaz yağı kullandım zarar veririm düşüncesiyle. Arabanın neredeyse yarısında bir çay bardağı ancak kullanmışımdır. Üstübüyle biraz yorsa da birçoğu çıktı. Hem de pasta yapsaydım eminim daha çok çizerdi. Gazyağını az kullanıp genelde üstübüyü bastırarak kullansam da hiç çizik oluşmadı.
Acaba diyorum polisaj makinesiyle pasta başlığıyla uygulanabilir mi gazyağı ? Polisaj makinem var. Fazla ısıtmadan deneyebilirim bilenler olur verirse.
Sirke denemiştim ufak bir noktada, ama sıçrayan boyaları çıkaramadı haliyle. Ama genel kireç lekeleri var. Onu da polisaj başlığıyla uygulayabilirim uygunsa.
Veya hiç uğraşma gaz yağıyla vs, şu ürün var, al onu kullan derseniz tavsiyelerinizi bekliyorum.
@imprezaWRC ;
Benim de aklıma kil geliyor ama hiç kullanmadım, tecrübesizim. Hangisini ve ne miktarda önerirsin? Aracın orijinal boyası, 5 yaşında, hiç işlem yapılmadı boya üzerinde.
@serdar8424 ;
Hocam senin sonuçlarını da bekliyorum. Şu anda öncelik kireç olmasa da ilerleyen dönemde aklımızda bulunsun. Yıkamalarda genelde kuyu suyu kullanıldığından lazım olur yine.