Bir arkadasım var, aracını makinaya sokar. Yıkatir, kurulamaz bile. Kus sıcar umrunda olmaz vs cok rahat yani :D Ben özeniyorum ona, kurtulmak isterdim açıkcası :)
Printable View
herkesın ortak noktası arabalar + modıfıye olunca = sonuç ıster ıstemez detaılıng oluo.. :)
aracımıza ıstedığımızı yapmış olsakta zmnla gozumuze kotu gorunmeye başlıo, jant mı kotu? aracım çok mu yüksek? fılmlermı koyu? derken geçte olsa asıl sorunun boya uzerınde olduğunu fark ederz.. :) :D
2006 yılında sıfır vtec II aracımızı aldık o zmn yenı yenı çıkıodu fırçasız yıkamalar, ılk yıkamadan berı fırçasız yıkattık, ılerleyen donemlerde çalıştım para bırıktırdım askere gıttım geldım ve artık arabamı yapmam ıçın hıç bı engel yoktu.. :)
hayatta hep bı kere olsun temız olsun mantığıyla hareket ederım, herşeyde olduğu gıbı aracımada herşeyın en ıyısını aldım taktırdım ama artık aracım 4 yaşına gelmıştı ve boyası eskısı gıbı parlamıodu kendım yapmaya kalksam daha fazla para harcayacaktım ve o ıstedığım parlaklığı yakalayamayacağımı bılıodm belkıde gerı donuşu olmayacak sorunlar yaratacaktım, bu sorunlar benı arabamdan soğutmaya yetecektı neyse araştırmalarımın sonucunda Meguıars'la tanıştım ve aracımı uygulama merkezıne bıraktım, çok heyecanlıydım çünkü aracım ılk gunkı parlaklığına kavuşacaktı, uygulama bıttı ve aracımı görmeye gıdıodm :) dukkana yaklaşır yaklaşmaz aracımı gordum ve resmen bana tşk edermış gıbı gulumsuyordu :)
ve o an detaılıng ışıne çok para harcayacağımı anladım :D dukkan açma kararı aldım :D acaba hangısı benım aracımı daha ıyı parlatabılırdı? denenecek test edilecek çokca marka ve urun vardı, aracım nasıl benı yansıtıosa farklı duruosa parlamasıda dığer araçlardan farklı olmalıydı derken Meguıars okan abıyle tanıştım ve seminerlere katıldım, ufak denemeler sonucu bı reçete hazırladım ve aracımı garajıma uygulama merkezıme çektım o ılk uygulamama başladım sabaha kadar arabamla uğraştım çok yoruldum ama aracımın parlamasındaki o derınlığı ıslaklığı görmek butun yorgunluğumu aldı.. :)
muşterılerımın araçlarıyla ılgılenırken onların boya yuzeyını okşamak daha doğrusu boya ıle sevişmek :D hoşuma gıdıo bana ınanılmaz mutluluk verıo, her gelen aracın uygulama sonrasındakı yenı halını tahmın etmek before/after'ı muşterıden once kafamda gorebılmek bana ayrı bı haz verıo :) ıçımdekı vırusu yendım sıgarayı bıraktım ama detaılıngı bırakacağımı sanmıorm.. :D
tıpkı bır K20ye feh'sız bınılemeyeceğı gıbı, bız hasta adamlarında arabası detaılıngsız olamaz :D olmamalı.. :D
Çbs ve bir e30 3.18 yüzunden oldu hep .Malesef ,bu bir hastalik oldu ve hiç de iyi bir durum degil. Zaman icersinde , cevrenizdeki insanlardan utanacak hale gelecek çalan telefonlari (denk gelirse)cevaplarken, garajdayim diyemiycegim hal aldi bende .Azi karar cogu zarar olan bir iştir .Sene 99 detailing virüsü bulastı. Güvercin beslerken daha rahattim, kesin benim kuşlardan biri bir başkasinin canini yakti oda bana beddua etti .:)
herşey babamın o çbsleriyle turtle wax ları ile başladı bi baktım içine düşmüşüm şimdi öğretmeye vakti olursa makinayla pasta cila yapmayı öğretcek bakalım şuan sadece wax yapıyorum :) biriktirdiğim paralarla da jant temizleyici fasa fiso çok pahalı olmayan şeyleri alıyorum yakında meguiarsa bulaşcam çeyiz yapcağım ***** biraz yüklü mangır lazım :) :)
ben çok kapmak istedim (hala da istiyorum) bir ara gaza geldim gittim bi kac parca ürün aldım koydum kenara bir yerlere nerde olduklarını bile hatırlamıyorum arada gaza geliyorum ama sanırım benim bu virüse karşı bağışıklığım var..
2002 den beri cila vs kullaniyordum, Metro marketlerde ne varsa elime onlar geciyordu. Taa ki 2003 te opak siyah Mini alana kadar. Sonra Meguiars a gectim ama tam anlamiyla olaya girmem 2005 teydi. Yahu bu arabayi goturuyoruz detayliya 3 gun sonra ayni, nasil oluyor ya bu??? Soru isaretlerini arastirmamla hastalikli hale geldim.
3-5 yikamaci burada arabani yikatma deyip kovdu, neyseki su an kafa dengi bir yikamacim var. Arabami yikamaya cok korkuyor uzerine elini koyacak falan diye ama iyidir iyi :D
ilk olarak 10 yaşlarında iken lastiklere arap sabunu çekmekle başladım, o günden sonra ne olduysa bilemiyorum, önce yıkama olayını keşfettim, sonra parlatma olayını yıllar içinde kendi bütün hayatımı sardı, yıkama makinesinden hava kompresörüne kadar, şuan bi dükkan açacak kadar malzeme ve ekipmana sahibim.
Ben Ömer Faruk Elma ve Yavuz Naz sayesinde kaptım, iyi ki de kapmışım. :D
Her şey temiz arabaya binelim diye başladı..
Sonra dedik ki kardeşim yıkamaya can dayanmıyor...
Sonra hangi ürünler kullanılır? Hangi bezler derken? forumlara kayıt olmalar okumalar denemeler....
Ama gerçekten sahip olduğum güzel hobilerden biri...
ben bi türlü kapamadım o virisü biri suratıma fln hapşursun bende tadim nası bişi :D her aracım asker gibi sürekli çamur üstü başı :)
çbs işin başlangıç noktası çoğu insandaki gibi :) sonrasında forumlarda da bu işi yapanları gördükçe yorumlara göre ürünleri alıp, kullanmaya başladım. cilası,pedi,parlatıcısı, çeşit çeşit bezi derken baya tuzlu oldu :) pişman değilim :D
araba yıkamayla başlayıp, cocuklukdan çbs belco ile cila olayları başladı önceleri üstübü ile başladık cila pedleri v.s. devam ediyoruz son 1 senedir cok fazla uğraşmadık... havaların ısınmasını bekliyorum.
Kişi değilde mahalledeki araba meraklısı abilerden geçti forumlardan dahada bilgi sahibi olduk
Sonradan eklenen bi özellik değildi aslında bana :D sahip oldugum herşeyi temiz ve bakımlı tutardım. Ama taaki ilk arabamı alana kadar. Asla yıkamacı makinası yüzü görmemiştir kullandığım araçlar bende oldugu sürece. Lastiklerin kenarları asla çamurlu olmaz, üstünde su durmaz. 2 saatten aşşa temizliğimin sürdüğü görülmezdi :))) Bu hastalık bambaşka bişey. Ama her arabama binenide hayran bıraktıran cinsten :)))
Benimde var arkadasım temizliği umrunda olmayan.. geçen gün bi makina vurayım dedim arabasına yemin ediyorum arabadan çıkan çerezlerle 5 liralık karışık yapardık vallahi. Öyle olanlarada şaşırıyorum vallahi :)))
Bende de buradaki migros'ta bir cila görüp almamla başladı..Daha sonra pastasız bir halta yaramadığını öğrendim forumlar internetten araştırmalar falan hatta askerde şofördüm ordaki siyah dobluyu bile her akşam yıkar sonrada lastikleri kola ile yada ayakkabı boyasıyla boyar öyle bırakırdım ama hala kendime güvenip makina alamadım içimde bir korku var boyayı yakıcam gibi bi düşüncem var :)
Daha ufakken havalar ısındı mı hafta sonu geleneği haline geldi f1 izlenir bir yandada koltukda izlerken uyuklamakta olan babanın kafası şişirilmek suretiyle bahçeye indirilir araba hastası olan babadan bir süre izlenip dersler alınıp baba yorulunca ufak tefek yerleri sabunlayan veya kurulayan ilk pasta cilasını babasıyla atıp 3 gün kol ağrısıyla dolaşıp ehliyet almaya yaklaştıkca harçlıklarla zaten hazırda olan çeyize daha fazla detay eklerken buldum kendimi şimdilerde tam takıntılı mahallede arkadaşlar kızıyorlar hatta bu arabayı bu kadar temizleme babam bana kızıyor diye böyle sürüp gider umarım daha da
ÇBS ve 1 kac polisaj islemi ile basladı :) Yakında Erdemboya'dan Yüklü meguiars almayı düşünüyorum :)
Hersey Koctas'ta oto bolumunda gezerken Turtle Wax Platinum Cila'yi gorup "Aaa bu da neymis alip deneyelim bakalim" dedigim zaman basladi. 5 yildir da virus iyice yayildi ve icinden cikilmaz bir hal alinca kendimi bu forumda buldum :D
Babadan kalma bi ince kıllık vardi amerikanlara ve vosvoslara adam deli ozenirdi bende kucuk capli yapardim taaki antalyalogy ozgur beni yakana kadar nerdeyse koca dolap dolusu malze var suan