Mantıken mutlaka bir kürleşme süreci olmalı. Ama uygulamayı yapan yer'in/kuruluş'un uygun saklama ortamı yoksa direkt teslim ediyor olabilir.
Printable View
Ürünlerin farklı kürleşme süreçleri var ama min. 12 saat su vs temas etmemeleri gerekiyor. Bazen araç sahipleri de uygulama yapanları sıkıştırıyor benim kapalı garajım var orada beklesin diyor başımıza geliyor ona yapacak bir şey yok aşırı derece etkileyeceğini düşünmüyorum. Bu arada nanolex c9 dediğiniz si3d mi?
ilk defa fırında kurutan duydum, işe yararmıki
Yarar tabi ki. Normal seramik ya da porselen imalatında da pişirme var bildiğiniz üzere.
Kürleşmeyi sağlar, gözenek azaltır, daha da sağlamlaştırır. Tabi dediğim normal seramik imalatı için geçerli boya korumada ki kimyasalın içeriğini tam bilmiyorum ama seramikleşme için ısı gerekir. Bu arada bilmeyenler olabilir, SiO2= Kuvars minerali. Hatta bir Mohs sertlik skalası vardır. Mineral sertlik sınıflandırmasında kullanılır. Yumuşaktan serte:
Talk - Jips - Kalsit - Fluorit - Apatit - Ortoklas - Kuvars - Topaz - Korund - Elmas.
Bu demektir ki sırasına göre her mineral kendinden bir öncekini çizebilir. Bu skala da Kuvars, çizilenlerden çizenlere geçiştedir, Mesela Fluorit iğne ya da çakı ile çizilirken, Kuvars çizilmez, camı çizer.
Yani uygun kürleşmeyle teoride böyle bir sertlik ve koruma elde edilmesi lazım gelir benim yorumum. Bunda da ısıl işlem mutlaka olmalı diye düşünüyorum.
Selam,
Kullanılan malzeme linkteki malzemenin aynısı.
http://www.detailturkey.net/konu/nan...one-red.22409/