Araca kil yapmayı düşünüyorum.ağaç reçinesi ve kışın kiri egsoz pisliğini bir nebze atmak için. Elimde hazırda sonax hızlı cila mevcut. Bayrama kadar doğru düzgün zaman ayıramayacağım. Kil den sonra polish veya wax sürmesem hızlı cila ile kötü olurmu durum.1 sene önce kil pasta hare giderici ve ismini unuttum küçük tenekede satılan wax yapmıştım.Erdem boyanın sitesinde tadilat var ürün bakamadım.
Kilden sonra direk hızlı cila atabilirsiniz. Fakat kil bir miktar daha kılcal çizik oluşturabilir. Bol bol yoğurun ve aşırı baskıdan kaçının yere düşerse sakın kullanmayın. En güzel uygulama yıkama, demir tozu temizleyici kil (varsa zift ve reçine temizleyici kilden önce daha kolaylık olur) polisaj, yıkama ve koruma (wax, seramik ne olursa artık)
İyi yırttın o zaman![]()
Soft99'un Scratch Clear Wax'ı bile dairesel çiziklerin durumuna göre iyi bir sonuç verebilir(biraz çizikleri törpüler ama çoğunlukla maskeler)
Tek başına Chemical Guys cherry wet wax'da çoğu dairesel çiziği kapatabilir. (hem cila, hem parlatma hemde maskeleme özelliği var, kapatıcılık oranı çok yüksek. Bmw E60'ın harelerini tek geçişte kapatmayı başarmıştı)
Menzerna grubunun pastaları ve uygun el pedi ile istediğin sonuç çıkabilir ama bunların hepsi teorik öneriler. Elle çizik gidermek zor iş, maskelemek daha kolay olup geçici güzelliktir ama aşındırma yapmadığın için bence daha tercih edilesidir.![]()
@imprezaWRC
Abi selamlar, camlarda su lekeleri var, önerebileceğin bir ürün var mı
araçtaki boya tozlarını nasıl alabilirim en basit şekilde? direklerde kaportada böyle hışır hışır tozlar geliyor elime boya halinde.
İpa ile deneyin birde.
@imprezaWRC abi posta kutun dolmuş, cevap gönderemedim
söylediğin ürün bu muydu acaba?
Nanolex Nano One 200ml - n11.com
teşekkür ederim
Bir soruda ben sorayım cevabı kolay olabilir sizin için ama biz başaramadık. İlk soru ön camda sileceklerin temas ettiği noktalar temiz ama camda gelmeyen yerler mat ve lekeli halde(damlacıklar var sanki)
ikinci sorun yan camlar filmli epey koyu renk aracı güzelce temizleyip yıkayınca camlarda dünya leke var. Arkadaş yıkama dükkanı işletiyor gel pasta yap dedi. Kendim uygulama yaptım ama hafif gidere bildim sanki ***** makina kullanmayı da tam bilmiyorum. Birde kullandığım pasta baya dandik bir şeydi. Camı patlatma korkusu ile çokta bastırıp alamadım sanki. Bu iş için ne kullana bilirim? pasta uygulanacak ise daha iyi yapabilecek bir yere götürüp malzemeyi kendim de alabilirim. Araç siyah camlar siyah temizken ışık altında o görüntü çok rahatsızlık veriyor. Şimdiden teşekkür ederim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)