mesela ?:)
Printable View
mesela ?:)
orjına l boyaya hıc bısey yapmıyor fakat sonradan boyanan yer varsa sokerken verniği kaldırma ihtimali yuksek oda boyacının kalıtesız malzeme kullanmasından kaynaklanıyor.işi bilen duzgun bı boyacının attıgı boyada problem olmaz.aracım 13 yasında 3 parcasında boya var. bı sefer kaplatıp sonra komple sokup baska bı renk kapladık problem cıkmadı sokerken.dedıgım gıbı işi bilen iyi bi boyacının yaptıgı boyada problem cıkmaz.
Yeni konu açmiim dedim varken,
Aracımın muayene zamanı geldi, hazır bahaneside varken tavandaki folyoyu sökeyim diyorum, sökerken sağlıklı olması için dikkat etmem ya da yapmam gereken işlemler neler. Önerilerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar benim merak ettiğim 2 şey var
1-Mat değilde ben Metalik koyu yeşil istiyorum diyelim normal boya kadar metalik gibi parlayabiliyor mu yoksa sadece düz renkler mi olabiliyor?
2- Gri araba üzerine yeşil kaplattıktan sonra kapıları açınca iç tarafta gri mi gözükecek ?
Ben de maslakta Autovizyon u tavsiye ederim.Kullandığı malzemeler birinci sınıf çok çeşitli (sedef, inci beyazı, özel efekt folyoları ,altın gümüş sedefli karbon folyolar,mat ve parlak çok geniş renk seçenekleri)ayrıca araç kaplama işçilikleri çok profesyonel.5 sene de garanti veriyorlar.ben kaplattım çok memnun kaldım
bence 17 ay gibi değil de , daha uzun süreli kullanımlardan sonra bu işin gerçek tecrübesi oluşacak
ben de konuya tedirgin yaklaşanlardanım :)
iki aracıma yaptırdım nerde yaptırdığımı söylemiyorum birini 2 ay sonra diğerini 6 ay sonra söktüm boyaya herhangi bir zarar vermedi fakat kaplanan malzemenin temizliği duruşu her araca bindiğimde bana rahatsızlık verdi sanki lekeler artık çıkmıyordu veya kaplama malzemesi çok kötüydü bilemiyorum işçilikte benim için rahatsız ediciydi ben tavsiye etmiyorum.
folyo hakkında bilgili arkadaşlara bişey sorucam.Bu kaplama olayında sadece opak renkermi mevcut (opak olarakmı tabir ediliyo bilmiyorum , simsiz ) ,, yoksa değişik simli renker veya tonlarda mevcutmu?
değişik simliler varsa yaptırabilirim aslında.Folyolu herhangi bi aracı detaylı inceleme fırsatım olmadı.Genelde trafikte gördüğüm kadarıyla biliyorum ama geçenlerde bosch servise gelen bi 5.20 dizele (beyaz kaplama) kapı içleri, kaput içleri vss siyah kaldığını görmüştüm.Dış yüzey harici kapı içi , bagaj içi , kaput içi vss detaylar illaki araç rengş kalmak zorunda değilmi?
standart 4 kapılı bi araç için kaplama yapılırken ortalama kaç metre folyo gidiyor?
Arkadaşlari, ***** motorun ısısı kaputu da ısıtıyor, kaplama araçlarda kaputun sıcaklığı bu kaplamayı etkilemiyor mu?
bugün şirinevlerde erdoğan abi filmci kendisi şunu söyledi reklam olmasın ama kendiside folyo işiyle uğraştı yapamayınca bıraktı film konusunda uzmanlar belki forumdan bilen bilir neyse...
İstanbulda bu işi protac dışında hakkıyla yapan yer olmadığını bir esnafdan duymak başka bir olay 2 aracımıda oraya götüreceğim önümüzdeki günler...
Malzeme ve İşçilik ikisininde iyi olması lazım yokca aracınız malesef istediğiniz gibi olmuyor....
Dediği başka birşey de şu başka bir yerde 1000 tl ye kaplatabilirsin ama maceraya ne gerek var 300 500 fazla verip aklın kalmasın dedi...
karar yaptırmak isteyenin sonuçda
Jantta folyo ile renk değişimine tanık oldunuz mu hiç? Olur mu acaba? Boyatmasak, geri gönüşü olan bir yola girsek? :)
yaptıracak olan arkadaşlara benden tavsiye..98349238492384923 kere düşünün !!
bence bu olay tabiki işçiliğede bakar ama en önemlisi Araçtaki Boyanın Kalitesidir... Eğer orjinal boyaysa ve durumu iyiyse folya işleminden hiç bir şekilde etkilenmez...
delsolumu parlak beyaza kaplatıcam. acaba boya kadar parlak dururmu ?ortalama nekadara kaplarlar? fiber tanponda kaplamada sıkıntı cıkarmı yardımıcı olursanız sevinirim
baska bır forumda kapanlamıs bır m6 boyasız dıkkatınızı cekerım folyoyu sokerken boyalarının gıttıgını arkadas resımlerle belgelemıstı lokal boya yapıldı bu olay da cok ıyı yapılıyor denılen bır kaplamacının yaptıgı kaplamadan oldu ıst da.....
bildiğim kadarıyla sadece ek1 doldurup tüve gidiliyor fakat tüve herhangi bir ücret ödemiyorsuuz çünkü muayneye girmiyordu. Sadece ruhsat masrafınız var diye biliyordum
kaplamayı sökerken ısı tabancasıyla veya hiç olmadı fön makinesiyle ısıtarak sökerseniz hiçbir sorun kalmaz
Parlak beyaz folyo boyadan daha parlak durur tabi markasına bağlı
kapı içlerini kaplatmak mümkün fakat maliyeti fazla olur
Bende bi soru sormak istiyorum Araç mat siyah kaplanmış çamurluğuna HellaFlush stickerı yapıştırılmış bu stickerı sökerken mat siyah kaplama zarar görür mü ?
Benimde bir sorum olucak. Muane yaklaştı ve kaplamayı sökmemiz gerekiyor. Alttaki boyaya zarar vermemek için sökerken nelere dikkat etmeliyiz?
bikaç soruda benden boya koruma yapılacaksa folyo öncemi yoksa folyonun üzerinemi?
bir tanede şu var jantları siyaha kaplasak sürtünmeler olursa direk parçalanırmı ve ne kadara mal olur?
meg3 coupe de aynalar jant ve ön ızgaradaki 2 dalgayı kaplasak ne kadara mal olur :D valla bilgim yokta o maxcar güzelmiş ona bakacağım
boyanizi korumak için pasta cila yaptiktan sonra kaplatin bence sokunce tekrar yaptirirsiniz boyada bi sıkıntı olmaz janta bizde düşündük ama en ufak bi sürtünmede hemen sürtünen yerden kalkar folyo ve hoş durmaz diye yapmadik söylediğiniz yerleri kaplamak cok bişey tutmaz yaptiracağiniz yere ve ürüne göre değişir tabikide
Bende düşünüyorum ama boyamı kaplamamı mı diye bakalım neolcak
Ben yaptırdım ve hiç memnun değilim, söktürdüm ve bayağı sıkıntı oldu.
ben aracin tavanini kendim kaplamistim vernik atmalari var diye sokmek istedigim zaman ne yapmam lazim sonucta vernik kalkmis yerler var illaki birazdaha soyulcak ama bunu en aza indirmenin yolu nedir
not : kullandgim folyo cok kaliteli degil kendiliginden kalkma yapti bagzi yerlerde ve ince bayagi
bugün aracımdaki folyoyu komple kaldırdım boyada sadece bagaj ve kaput uclarında hafif kalkmalar oldu ama ben kendim söktüğümden olabilir.
jant kaplamak yerine plastidip bence cok cok daha mantikli..
onu sokup almasi daha kolay nihayetinde, hem uygulamasi da cok daha kolay, ozellikle bbs rs falan tarzi jantlarda..
arac kaplamaya bende epey merak saldim ama bizim arac 89 golf, haliyle boya var..
birde kaplanmis bi kac arac inceledim, kim yapti vs bilmem ama hic hos gelmedi bana..
kenara kiyiya koseye takilan adamim ben, midemi bulandirdi hatta..
araci komple plastidip ile boyamak/kaplamak daha mantikli gibi geliyor bana ama bilemiyorum..
plastidip nasil olur, bakimi temizligi parlakligi vs..