nadirdir hiç göz atmadgım konu :D buna atmamısım simdi bakıcam
Printable View
nadirdir hiç göz atmadgım konu :D buna atmamısım simdi bakıcam
4 kapı saxo için kaplama fiyatını pm atabilir misin?
çok başarılı buldum helal olsun :))
Arkadaşlar hep son kez diyorum ama yine bir renk seçimi yaptım ve bu hafta içinde tekrar kaplayacağım bu sefer öncesi ve sonrası olarak foto alacağım yeni rengim de süpriz olsun :)
Yakın bi rengi kullananlar oldu yanlız bu rengi ilk ben kullanacağım galiba nasıl bir sonuç çıkacak bilinmez tabi :D
bende şahinimi kendim karbon kırmızı yapmıştım :D şahinde kolayda yeni arabalarda sabır isteyen iş
gerçekten maşallah size :) emeğinize sağlık
gercekden başarılı benim hoşuma gitdi biraz daha detaylı fotoraf koyarsan süper olur.+10
Kesinlikle çok başarılı, tebrik ederim.
Sizden bu konuda birkaç püf noktası öğrenmek isterdim.
Yardımcı olurum tabi bu sefer part part foto alıyorum bittiğinde paylaşacağım :)
elinize sağlık valla ya bende tamponun altını parlak siyah yapmayı düşünüyorum veya beyaz ama bilmiyorum
Çok cahil bir sorum olacak:
Bu renk değiştirme işlemleri bıyıklı amcalar ile bir sorun çıkarmıyor mu?
Siyah iken beyaz kaplanan bir araç, ilk polis çevirmesinde sahibine ne gibi sorunlar yaşatır?
Değişen rengin ruhsata işletilmesi zorunlu mudur? Zorunlu ise ne tür bir işkenceden geçmek gerekir?
Sorun çıkmıyor ise ben altı ayda bir renk değiştiririm.
Ferrari spyder sarısı, sonra BRG (İngiliz Yarış Yeşili), arkadan derin bir lacivert, bronz.. Liste uzar gider.
ilk çevirmede 10 gün (egsozdan yakalanmak gibi) süre yiyorsun ya sökülecek ya ruhsata işlenecek
ruhsata işlenmesi sadece tüv den renk değişimi tescili istiyor araba gırtlak yüklü olsa bile sadece rengine bakılıp ruhsata işleniyor (muayene vs den geçmiyor yani araç) maliyeti 200 tl gibi bir rakam
aracın kendi renginin tonları zaten her şekilde legal :)
tavan kaplamam soyulmuş ya orta kenardan küçük bi yarm daire dışarı doğru açık kopup gitmiş napabilirim buna
aynı folyodan ek yapabilirsin çok dikkatli baktıgında belli olur sadece yakınsan göztepeye bende yaparım parlak siyah var elimde
Peki bu kaplama ömrü ne kadar?Ve ilk günkü güzelliğini canlılıgını yakalamak için birşeyler yapmak gerekiyor mu?
kaplamanın ömrü folyonun markasına göre deişiyor kimisi 1 sene kimisi 5 sene parlaklıgını cila ile arttırılıyor güneşten solma gibi bi durumu yok zaten parlak renkler fırça ile yıkandıgında çizilebiliyor kalitesine göre değişiyor durum kısaca
Selamlar..
Sizi azminiz ve emeğinizinden dolayı tebrik ederim.
Konuya nasıl giriyim şaşırdım açıkçası. Uzun bir süredir kaplama konusunda bilgi sahibiyim ve çevremde bu işi yapan kişilerde mevcut. Aracımın renginden dolayıda mağdurum. :)
Öncelikle aracım 96 civic coupe. Orjinal rengi olan yeşil renkte. Normal şartlar aracı komple söküp, kumlatıp, çok iyi bir kaportadan geçirip, motor haznesi+iç kısmı+komple dış kısım olarak renk değiştirmek ve Spoon Sarı rengine geçmek açık konuşmak gerekirse en büyük isteğim. Ancak yaşam şartları ve paraçokamel eğrisini göz önünde bulundurunca bu biraz benim açımdan imkansıza kaçıyor.
Benim durumumda kaplama ise büyük bir artı. Ancak senelerdir (Bu işi TR'de ilk yapmaya başlayan Protac, sonrasında Maxxcar'la yakınlığım ve kendi izlenimlerimle birlikte araştırmalarıma rağmen) spoon sarı rengine en yakın (kaba tabirle şu anda kaplamada kullanılan düz sarı renklerin aksine) bir folyo maalesef bulamadım. Bulamadım diyorum uzun zaman öncede bunu bıraktım. :) Bu konuda öncelikle fikriniz varmıdır? Şunuda belirtmeden geçmek istememki, sarı dışında 1-2 renkte aklımda mevcut.
Araya sıkıştırıyım. Aracımın birkaç yerinde kaporta ve tampon gibi onarım yapılma durumuda mevcut. Kaplamaya hazır olabilmesi açısından. Bu açıdan hem işçilik hem de maddi açıdan fazla sıkıntı yaratmayacak tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
Aracın rengini boya yada kamplama ile değiştirme konusunda benim için rengi kadar önemli olan bir noktada kullanılan malzemeyle birlikte işçiliğinde etkisini göz önünde bulundurduğumuzda sizinde bahsettiğiniz 5 sene gibi uzun ömürlü bir malzemenin kullanılması benim açımdan çok daha önemli. Bunun yanı sıra malzemenin solma yapmadığını biliyorum ancak ayrıca cila yapılabilme konusunda artıda olmasını istiyorum. Kaplama işçiliğiyle birliktede (gerekirse kaplama sonrasında fırında da yatırabilirim aracı) herhangi bir yerden darbe dışı kalkma ve/veya atma yapmamasını istiyorum.
Bunları neden yazıyorum yanlış anlamanızı istemem. Ben aracımın rengini 1 kez değiştirmek ve tabiri caizse evladiyelik olarak kullanmak istiyorum. Hele hele spoon sarı konusunda bir sonuca ulaşabilirsem bu kesinlikle böyle olacaktır.
Yazdıklarıma itafen yorumlarınız tavsiyeleriniz nedir? Sizinle bu işe kalkışsak nasıl bir bütçe hacarız? Ne kadar zamanda çıkartırız?
Fikir olması açısından (Ki tahmin ediyorum aslında bilginiz vardır) aracımın temsili fotosunuda link olarak veriyorum: http://img14.imageshack.us/img14/4290/p1060588.jpg
aracınız çok güzel ve tr de ender rastlanan bi coupe
kaportasında tamponlarında herhangi bir hasar olmaması gerekiyor boyası pek önemli değil çünki çizikler vernik atmaları vs belli olmuyor kaplamadan sonra yamukluklar ve çürümüş kısımlar onarılmalı bunun dışında çok uzun süre dayanmasını istersen kaplamanın atabilecek kısımlarına (çamurluk tampon gibi fazla su ,çamur vs temas eden kısımlara) yapıştırıcı kullanılıyor bu yapıştırıcının tek kötü yanı kaplama söküldüğünde yapıştırıcı okadar kolay çıkmıyor ama aracın boyası önemli değil dersen sorun olmaz tabi benzin veya tinerle çıkartılıyor bahsettiğim yapıştırıcı kalıntıları
kaplama esnasında kapı çıtaları aynalar farlar stoplar ve cam fitilleri çıkartılıyor ki benim en üşendiğim kısım bu aracı kaplamak birkaç saat sürüyor bunlar yapıldıktan sonra :D
ekstra yapıştırıcı kullanılarak kaplanan bir araç (tabi folyoda kaliteli ise) yaklaşık 10 sene kadar kalkmadan dayanır
çizilmezse veya yırtılmazsa yenileme ihtiyacı duymazsın
en önemli kısımlarından biriside sıradan bir renk almayacaksan tavsiyem bi 5 mt kadar fazla folyo alman ki Allah korusun sürtme yırtılma kaza dan sonra tekrar kaplanacak kısım için folyo bulunsun
fazla zor bi iş değil temizlemesi 1 gün sökmesi 1 gün kaplaması max 2 gün (tek kişi kaplarsa) toplaması 1 gün sürse 5 günde biter en son çalışmamı detaylı paylaşiyim fikir olsun sende