Tesekkur ederim bilgi icin.bu arada turbo ilanini gordum sifir hic kullanilmamis turbomu?
Printable View
Tesekkur ederim bilgi icin.bu arada turbo ilanini gordum sifir hic kullanilmamis turbomu?
Çevresinde ibiza pd 130 aracını satmayı düşünen varsa pm atarsa boya takıntım yok mümkünse aracın full olması öncelik tekrar dizele dönelim nasipse ..
ya basınc kaçağın var yada n75 sensörün bozuk, yada vnt kanatların kurumlanmış olabilir. başkada ihtimal yok. çünkü aynı sorun bende var :D sensörü değiştirdim 3000 de kesiyordu artık 4200 civarı kesiyor :D sırada turboyu temizletecem, kurum dolduğundan eminim. bi kontrol ettir istersen.
bu araçta başka birşey takılı sanırım oyüzden geliyor bu ses daha önce konuşulmuştu. bendede bov şeklinde ses geliyor 2 bin devire yaklaşıp vites değiştirince yada gaz bırakınca geliyor az bişi. kesmeye gelince turbo basınc valfi olabilir başka sensor olabilir son ihtimal turbo olabilir. sürekli yapmıyorsa boşver:D
golf 5 1.9 tdi olan modellerde kullanilan dsg sanzimanin yagli yada kuru kavrama oldugu hakkinda bilgisi olan var mi?
bu sanzimanin numarasi kodu gerekli bana.
ileriye yonelik pd130 1.9 speclerinde yapip dsg ile binmeyi dusunuyorum. sanziman dayanip dayanmama konusunda bilgim yok. bilgisi olan???
O dsg ler yagli sanzuman yani saglam olan dsg den olmasi lazim. 2.0tdi passatlarda kullanilandan.dizellerdeki yagli tip
aynen bi kontrol ettireyim.kurum için emme vs. temizlik yaptıracaktım zaten.el atmışken turboyada baktıralım en iyisi :)
aynen koyu renkle belirttiğim yerdeki gibi durumlarda ses geliyor.aslında bazende güzel oluyor ses çıkarması fln :D kesme işi bayağı soğuttu beni.önce bi bilgisayara bağlayıp kontrol ettireyim en iyisi.sensörde fln sıkıntı varsa çıkar herhalde.
Teşekkür ederim cevaplar için :)
yağlı tip dsg var mk5 tdi larda.dayanım konusunda ben biyerde limit olarak 140 hp civarı diye okumuştum ama ne kadar doğru bilemiyorum.beni şu ana kadar frenleyende hep dsg oldu bi türlü güvenip yükleyemedim.
Bu arada bakım zamanı da geldi.var mı tavsiye edebileceğiniz işten anlayan fazla öpmeyen özel servis ? anadolu-avrupa yakası farketmiyor.
Pd130 un standart basıncının kaç olduğunu bilen varmı ?
ali pendik tarafına yakınsan kendi gittiğim yeri tavsiye edebilirim
Cordoba sportlarda cruise control ve dijital klima var mı ?
pc ye bağlayınca o kesmeyi yapabilcek sensörlerde sıkıntı gözükmüyor eğer o turbo basınç sensöründen fln ise.
4-5 ustaya gittik kesme fln,hepsi turbo dedi netten kendimiz okuduğumuz için sensörden başladı abim değişmeye çıkma sensör ile hallettik.
ama sizin sıkıntı farklı olabilir tabi
http://i.hizliresim.com/ElYkRD.jpg
Boost map
Max 1350mbar gibi basar
http://i.hizliresim.com/RyY2Ma.jpg
PD105 ler aşağı yukarı 1.1 basar
Bende yazilim var soft.elm cihazi ile baktim max 1.4 bar basti