turbolarının kodu farklı diye bende biliyorum ama sonuçlardanda göreceğiniz gibi elde edilen sonuç aynı (yazılım sonrası) dolayısıyla fabrika sadece ayrı kodlar verilmiş aynı ürün diye akla geliyor.
Hollanda'da bir forum üyesi resimlerle ölçmüş paylaşmıştı bulmaya çalışacam ama hiçbir fark yoktu.
EGR'sni ilk defa duyuyorum hiç konusunda geçmedi ama bana ultra anlamsız geldi, 2 aynı motor, aynı araç, aynı Euro normu neden EGRleri farklı olsunki bu hem anlamsızca hem firmanın kendine ek maaliyet. varsa detay paylaşırsanız sevinirim.
75liğin şanzımanı 90lıktan ayrı olduğu doğrdur ama bu sadece Türkiye'de böyle, yurtdışında 90lık 2 ayrı segmentasyonda var biri 1.5dci 90 diğeri 1.5dci 90 83gr yani emisyonu daha sıkı limitlerde tutulmuş araç bununda elde edilme şekli daha uzun vites daha az rpm.
özetle 1.5dci 90 83gr ın şanzımanını ile bizdeki 75likler aynı şanzıman temelinde.
90lık 2bin devirde hemen hemen 100kmh yaparken 75lik hemen hemen 110km yapıyor yani %10 daha uzun ve bu sebeble son hızı daha yüksek.
clio4 ler ile ilgili datalar:
https://www.carsforum.co.il/cars/Upl...ry/specs-2.pdf