ferroo onceki fordunla deneyemedik, bunla deneyelim bari.
vtf corsa
Printable View
ferroo onceki fordunla deneyemedik, bunla deneyelim bari.
vtf corsa
Bizde cok samimi bi abime pd130 bora aldik. Istanbulda 2 arabaya gittik les pert arabalar. Duzgun araba bulmak gercekten zormus
Su an stock bugun yarin bu haliyle bi deneriz. Sonra yazilim yapicaz yaz geliyor videolarda gelir artik :D
Kardesim soft yazilimla dedigin deger normal ama costum yazilim yapip turboyu gozden cikararak sıkı bir yazilim yaparsan o zaman 160'ları görebilirsin. Benim aracım costum yazilim var suanda. Racelogic olcumu ile lastikte 104kw veriyor. Yani ufak bir hesapla;
104 x 1.36 = 141.44hp lastikte lastikle motor arasinda %18-%22 fark oluyor rakım yol düzgünlüğü lastik capi vb etkenlerden dolayi bunu %16 olarak hesapliyoruz benim aracta.
141.44 + (141.44x16/100) = 164.07 hp motor gucune tekabül ediyor.
Turbo suanda 1.7-1.8 peak'le yürüyor. Az kaldi canı çıkacak turbonun :) bu arada focusla ugrasmak isteyen olursa 2009 euro 4'ün son serisi olan motorlarda 210'da hiz limitörü var. Benim aracta bu limitoru 280'e cikardik biz. Gideceginden degil maksat ne alabilirsek oldu :D
Ölçümü linkte verdiğim cihazla yapıldı. Piyasada doğru düzgün dyno olmadığı için en sağlıklı ölçümü gene bundan aldık diyebilirim. Yakın zamanda İstanbul'a gitme niyetim var. Gittiğim zaman mutlaka adam gibi bir ölçüm yaptıracağım.
Ölçüm Yapılan Cihaz Linki
Bu hdi yda focus motorundan diyim en fazla kac hp cikar varmi yurt disindan yurt icinden link ? 200 leri goremessek arabayi satip 2.0 ini alacam
sadece yazılımla 200 lerı gormek hala bıle degıl :) buyuk turbo lazım 200 lerı gormek ıcın
Abi bende de 1.6 110 hdi var , motor içi sağlam gt1749 yadda 22 li seri vs takıp gerekli geliştirmeler ile 200 e yakın güç alınır zorlayınca enjektor de isteyebilir tabii.
Ama 1.6 dizelde 170 180 hpler ve sonrası çok saran başedemediği torka sahip araçlar oluyor istenen verim alınamıyor gibi düşünüyorum.
150 160 hplerde bile debriyajla ilgili geliştirmeler gerekirken 200 için tork da 400 lere gelir , kaldıracağını düşünmüyorum bizim araçların.
Yani kafaya koyunca yapılır 9 saniyelik şahin yapılıyor yani isteyince ancak buna harcanacak para ile 2.0 dizellerden çok daha keyif alınır
focusların cooler zaten büyük 4,5 lt olması lazım ona dokunmadan 1749 ve güzel bi debriyajla çok keyifli olur diye düşünüyorum +400 nm çok başka bişey
Peki yag pompasi falan su koyverirmi bu guclere dayanamayip ? Kafam karisik 2.0 hdiami yuklensem bunumu kurcalasam. Internette ufak dokunmayla 204 hp 400 tork alan 2.0 var bunda biraz uğrasicaz anlasilan. Balata işi ne olacak bilmiyorum benim arabada tek care bronz galiba ?
Bronz ben yaptıracaktım ama vazgeçtim. Kavrama hemen olduğu için, akisler, rotlar, motor kulakları, motor yatağı, enjektörler, krank vs vs vs tüm parçalara yük birden binecek ve 1-2-3... kalkamadan sonra ufak ufak rotlardan akislerden başlıycak kırılmalar daha sonra film devam edecek motor kulağı, enjektör vs vs şeklilnde ve sonra lanet edip keşke orijinal baskı yapsaydımda 40-50binde bir değiştirseydim dersin :D tabi bu benim yorumum karar senin kardeşim. ;)
dun aksam benım aracın tüm ozellıklerını actı saolsun :) gitmıskende hazır bı gezelım dedık 1 2 turladık bence cok guzel gıdıyo benım eskı aractan daha hızlı yanı benımkınden ıvmelenmesı ıyı ama tutunma problemı var 2 3 oldugu gıbı sarıp duruyo :)focuslar gercekten cok guzel gıdıyo bunu bı kez daha anladım hele o kıloyla bınmesem ınanmam ole gıttıgıne :)sonuc olarak benım eskı aracımı tahmınen 2 3 boy daha gecer
bi kadran videosu çekin düz yolda :D
toledo 1.9 tdi ahf 110 chip+big nozzle+exhaust - YouTube
ben en son bunu çekmiştim benimde debriyajım kaçırıyor. telefon elimde çekiyorum zor değil :)
benim 50-150 hemen hemen 15-16 civarında çıkıyor 40-180 km 22-23 saniye olması lazım
beklıyoruz :)
Son video acilmadi bende o yuzden kanalina baktim en alttaki 2.videoyu soyluyorum toledo tdi isimli 40 da basliyorsun basmaya
toledo tdi - YouTube
bu videodan bahsediyorsun sanırım. 50-150 max 15-16 saniyede çıkarıyorum ama bazen 3e tam girdiğimde debriyaj kavramıyor.
bu videoyu çektiğimde yeni almıştım arabayı
Evet bu videoyu soyledim gayet iyi hizlaniyor masallah
110luk rio yu geciyorum, 110luk eranin tamponundayim ama aracim 88lik hyundai nin yazilim mantigini cozemedim:)
Focus 1.6 TDCi Acceleration 60-180 km/h - Dailymotion video
şimdilik bu video'yu çekebildim, bakımdan sonra daha düzgün bir çekim yapacağım. Konya yol'u mobese'yi geçtikten sonra gölbaşı istikatmeti...
Birde specleri yazarsaniz :)
Sadece video eklemissiniz aracta ne oldugunu yazmamissiniz onu sordum tesekkurler
Yukarıda yazmış dostum aracta neler oldugunu. Yazilim + kat iptali var aracta.