User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hızlı dizel düşünenlere tavsiyem... CRDİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hızlı dizel düşünenlere tavsiyem... CRDİ

Evet, çok iddialı oldu ama benim düşüncem budur.

Hali hazırda focus dizel kullanıyorum performansı beni tatmin etmese de sınıfındaki çoğu 1.6 dizele denk hatta daha hızlı diyebilirim. Çok sağlıklı denemeler olmasa da golf 7 90 ve 105 lik le denedim.. Her ikisini de geçtim fakat sağlıklı bir deneme olursa golfün geçeceğine inanmaktayım zira güç bandı focus a göre çok daha yukarılarda görünüyor.. Neyse konu başka yerlere gidiyor

Güncel CRDİ lara sütçü beygiri diyorlardı.. Daha önce kullanma fırsatı bulamadığım için doğrudur demekten başka çarem yoktu.. Bugün bir arkadaşım accent blue dizel + otomatik almış, direksiyona geçip 1-2 turladım. Yok böyle bir şey... Yukarı doğru olan eğimde 190 küsürlü süratleri zorlanmadan gördüm..

Ardından bir deneme yapma kararı aldık.. 2 de 40 ta bastık focusun düz vites oluşuyla 2-3 boy civarı açtım taa ki 160 a kadar, 160 tan sonra yediğim farkın tarifini ben şuan size yapamıyorum ama rahat 10-15 boy civarı vardır... Denemeler yol boyu devam ediyor bu arada ( otoban ). Yol kenarında bir mola verelim dedik ve ne görelim !!! accentin klima açık Kapatıp denediğimizde sonuç focus tan yana değişmedi 160 dan sonra açan accent 140-150 den itibaren açmaya başladı.. 200 lü süratlere geldikten sonra focus yaklaşmaya başlıyor ama yaklaşıp geçse ne olur ?

Performans amaçlı bir dizel alacak olursam bu kesinlikle crdi olur. Denememiş olan binsin denesin ölümüne tavsiye ederim. Yalnız benim gözlemlediğim tek dezavantaj şudur; gün boyu yakıt tüketimimiz 8.8 di bunun sebebi otomatik olmasıdır elbette ama 1.6 dizel için çok yüksek rakamlar aynı şartlarda focus 6.5 u geçmiyor..

Video fırsatım olmadı bir dahaki sefere çeker paylaşırım sizlerle..

Saygılar arkadaşlar.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 gt line reno ile denendimiki crdien hizlisi diyorsunuz

ghia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CRDi ler dediğiniz gibi iyi gidiyor fakat bi arkadaşımla denemiştik o manueldi 2012 model 160-170lere kadar arkamda kaldı sonra bir boy önüme geçebildi ki öyle abartacak kadar 10-15 boy bilmiyorum aracınızda belki bi sıkıntı olabilir uzunda geçiyor 160-170den sonra ama sadece 1 boy geçebildi ki sizin bahsettiğiniz araç otomatikmiş garip
    33CML88
    BMW E36 3.20İ

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Golf7'den hem 50 kg daha hafif,hemde 23hp daha fazlası var ama 0-100 hızlanmlar aynı Bumudur yani hızlı olmak. 4 ileri klasik oto zaten çok büyük bir performansını çalıyor...Ve o şanzumanla ben focusu değil geçmek kafa tutabileceğini bile sanmıyorum.
    Adanada olan varsa deneriz

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet, çok iddialı oldu ama benim düşüncem budur.

Hali hazırda focus dizel kullanıyorum performansı beni tatmin etmese de sınıfındaki çoğu 1.6 dizele denk hatta daha hızlı diyebilirim. Çok sağlıklı denemeler olmasa da golf 7 90 ve 105 lik le denedim.. Her ikisini de geçtim fakat sağlıklı bir deneme olursa golfün geçeceğine inanmaktayım zira güç bandı focus a göre çok daha yukarılarda görünüyor.. Neyse konu başka yerlere gidiyor

Güncel CRDİ lara sütçü beygiri diyorlardı.. Daha önce kullanma fırsatı bulamadığım için doğrudur demekten başka çarem yoktu.. Bugün bir arkadaşım accent blue dizel + otomatik almış, direksiyona geçip 1-2 turladım. Yok böyle bir şey... Yukarı doğru olan eğimde 190 küsürlü süratleri zorlanmadan gördüm..

Ardından bir deneme yapma kararı aldık.. 2 de 40 ta bastık focusun düz vites oluşuyla 2-3 boy civarı açtım taa ki 160 a kadar, 160 tan sonra yediğim farkın tarifini ben şuan size yapamıyorum ama rahat 10-15 boy civarı vardır... Denemeler yol boyu devam ediyor bu arada ( otoban ). Yol kenarında bir mola verelim dedik ve ne görelim !!! accentin klima açık Kapatıp denediğimizde sonuç focus tan yana değişmedi 160 dan sonra açan accent 140-150 den itibaren açmaya başladı.. 200 lü süratlere geldikten sonra focus yaklaşmaya başlıyor ama yaklaşıp geçse ne olur ?

Performans amaçlı bir dizel alacak olursam bu kesinlikle crdi olur. Denememiş olan binsin denesin ölümüne tavsiye ederim. Yalnız benim gözlemlediğim tek dezavantaj şudur; gün boyu yakıt tüketimimiz 8.8 di bunun sebebi otomatik olmasıdır elbette ama 1.6 dizel için çok yüksek rakamlar aynı şartlarda focus 6.5 u geçmiyor..

Video fırsatım olmadı bir dahaki sefere çeker paylaşırım sizlerle..

Saygılar arkadaşlar.

kardesım ben crdi felan bılmem :d bız ne zaman denıyoruz hazır 2 sıde stockken denıyelım dıyorum ankaradamısın?focus 3 le bı deneyelım focus 2 yi bakalım nolcak

ghia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşın aracında bi sıkıtı var bence 10-15 boy yesem yakardım focusu ama dediği gibi 160-170lerde yetişiyor denedik düz yolda 1boy geçebildi uzuna vurunca geçtim sonuç olarak bi video felan eklersen görmüş oluruz yani
    33CML88
    BMW E36 3.20İ

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 boy fark normal değil.
    Üstelik otomatikmiş.
    Bencede focusu bir baktırın.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    focusun buyuk bı problemı felanmı var kardesım bu arada?

ahmet_xy
    Misafir
    focus'ta bariz sıkıntı varmış. ben manuel blue kullandım. test aracıydı. ahım şahım bir gidişi yoktu. 1-2 ay sonra da Civic dizel kullanmıştım, onu daha çok beğenmiştim.

şehir efsanesi olmuş sizinkisi

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Blue crdi otomatik kullanıyorum
    Araç atak bir araç evet ama sizdeki focus biraz sıkıntılı sanırım
    Tesla Model Y Sr

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    focus 95 lik sanırım
    crdi 128 ler gerçekten çok hızlı otobanda bir kaç kere denk geldim arabada 4 kişiydik accentte sadece şoför vardı tünelime girip selektör atmıştı çekildiğimde geçemedi tabi ki. 200 den sonra 3-4 boy geçmiştim hızlılar gerçekten

sadettin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10-15 boy iyimiş
    06 BG 0008 R56

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki araçta standartmı?

accent yazılımlı olsa dediğin doğru olabilirde standartta okadar fark olmaması gerek diye düşünüyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesım ben crdi felan bılmem :d bız ne zaman denıyoruz hazır 2 sıde stockken denıyelım dıyorum ankaradamısın?focus 3 le bı deneyelım focus 2 yi bakalım nolcak
    Ya bırak Allah aşkına aradık yoktun 2 hafta ankaradaydım bir geri dönüş yapmadın.. 1 haftaya gelcem ama focusla değil ama yine görüşürüz

Bu arada arkadaşlar arabamda sıkıntı yok 20.000 km de olan bir araç hadi bunu geçtim muadili olan araçlarla denedim sıkıntı yok... Hadi bunuda geçtim çoluk çocuk değiliz bir sıkıntım olsa bunu fark ederim..

Kinayeli kinayeli yorumlar var ben eşşekmiyim ki kendi arabamı kötüleyeyim?

Ayrıca mk2 blue ile denk gidebilir çünkü mk3 8valf ve bütün gücünü alt devirlerde verip bitiriyor... 3400 devirden sonra yaşam belirtisi yok araçta + 6 vites oluşuda ayrı bir hissizlik veriyor araca..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Golf7'den hem 50 kg daha hafif,hemde 23hp daha fazlası var ama 0-100 hızlanmlar aynı Bumudur yani hızlı olmak. 4 ileri klasik oto zaten çok büyük bir performansını çalıyor...Ve o şanzumanla ben focusu değil geçmek kafa tutabileceğini bile sanmıyorum.
    Adanada olan varsa deneriz
    Adana değilde Osmaniye de buluşalım mı? Bende antepteyim focusla golfü deneriz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bırak Allah aşkına aradık yoktun 2 hafta ankaradaydım bir geri dönüş yapmadın.. 1 haftaya gelcem ama focusla değil ama yine görüşürüz

Bu arada arkadaşlar arabamda sıkıntı yok 20.000 km de olan bir araç hadi bunu geçtim muadili olan araçlarla denedim sıkıntı yok... Hadi bunuda geçtim çoluk çocuk değiliz bir sıkıntım olsa bunu fark ederim..

Kinayeli kinayeli yorumlar var ben eşşekmiyim ki kendi arabamı kötüleyeyim?

Ayrıca mk2 blue ile denk gidebilir çünkü mk3 8valf ve bütün gücünü alt devirlerde verip bitiriyor... 3400 devirden sonra yaşam belirtisi yok araçta + 6 vites oluşuda ayrı bir hissizlik veriyor araca..
    valla 2 hafta ankarada oldugunu bılmıyodum yada sen soledın ben unuttum yoksa kesın geri dönüş yapardım focusla gel la deneyek ben cok merak edıyorum nolcagını

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Focus ya problemli ya da vites atamamış. Bir keresinde geceleyin sakin bi şekilde rampa çıkarken arkamda bir araç selektör çaktı vites küçültüp hızlandım ama kaybedemedim kendimi bir türlü yolun ilerisinde yavaşladım el kol yaptım adamı durdurdum 128 1.6 crdi yeni aldım dedi adam. 3 kişi arabadan inince adam baya bi korktu tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankarada stock 1.6 128 crdi varsa bn denerim varmi stock 128 lik?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GTline 1.6 dci 130 bence sınıfında en hızlısı ama 128lik koreler de hızlılar tabi
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)