Evet, çok iddialı oldu ama benim düşüncem budur.
Hali hazırda focus dizel kullanıyorum performansı beni tatmin etmese de sınıfındaki çoğu 1.6 dizele denk hatta daha hızlı diyebilirim. Çok sağlıklı denemeler olmasa da golf 7 90 ve 105 lik le denedim.. Her ikisini de geçtim fakat sağlıklı bir deneme olursa golfün geçeceğine inanmaktayım zira güç bandı focus a göre çok daha yukarılarda görünüyor.. Neyse konu başka yerlere gidiyor
Güncel CRDİ lara sütçü beygiri diyorlardı.. Daha önce kullanma fırsatı bulamadığım için doğrudur demekten başka çarem yoktu.. Bugün bir arkadaşım accent blue dizel + otomatik almış, direksiyona geçip 1-2 turladım. Yok böyle bir şey... Yukarı doğru olan eğimde 190 küsürlü süratleri zorlanmadan gördüm..
Ardından bir deneme yapma kararı aldık..

2 de 40 ta bastık focusun düz vites oluşuyla 2-3 boy civarı açtım taa ki 160 a kadar, 160 tan sonra yediğim farkın tarifini ben şuan size yapamıyorum ama rahat 10-15 boy civarı vardır... Denemeler yol boyu devam ediyor bu arada ( otoban ). Yol kenarında bir mola verelim dedik ve ne görelim !!! accentin klima açık

Kapatıp denediğimizde sonuç focus tan yana değişmedi 160 dan sonra açan accent 140-150 den itibaren açmaya başladı.. 200 lü süratlere geldikten sonra focus yaklaşmaya başlıyor ama yaklaşıp geçse ne olur ?
Performans amaçlı bir dizel alacak olursam bu kesinlikle crdi olur. Denememiş olan binsin denesin ölümüne tavsiye ederim. Yalnız benim gözlemlediğim tek dezavantaj şudur; gün boyu yakıt tüketimimiz 8.8 di bunun sebebi otomatik olmasıdır elbette ama 1.6 dizel için çok yüksek rakamlar aynı şartlarda focus 6.5 u geçmiyor..
Video fırsatım olmadı bir dahaki sefere çeker paylaşırım sizlerle..
Saygılar arkadaşlar.